Jobcraften

Astrid schreef een eigen boekje

“Van je hobby je beroep maken. Als reisspecialist zit ik bij Riksja Family helemaal op mijn plek. Met onze drie kleine kinderen hebben wij dan ook al heel wat mooie Riksja reizen gemaakt. De voorpret van zo’n reis begint niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen thuis. Toen we naar Mexico gingen kreeg ik het idee een kinderboekje te schrijven, zodat ik mijn kids nog beter kon voorbereiden op wat hen te wachten zou staan. Ook Riksja raakte enthousiast van dit idee en zo ontstond het kinderboekje Mila op reis in Mexico. Op een leuke manier leert je kind over de Mexicaanse cultuur en de highlights van Yucatan. Dit is zeker niet het laatste avontuur van Mila en ik vind het bijzonder dat Riksja mij hierin wil steunen.”

Astrid

Het Riksja verhaal van Marius

“Sommige dingen doe je met een goede reden. Andere met een slechte reden. Dat laatste geldt voor mij en Riksja Travel. Het was mijn uitweg bij een baan die ik niet leuk vond, bij een Amerikaans bedrijf vol performancebonussen en politiek gedrag. Ruim zeven jaar zat ik er middenin. Toen had ik eindelijk voldoende weerstand opgebouwd om totaal de andere kant op te gaan. Exotische reizen, culturen, verre landen: dáár voelde ik van alles bij!

Dus ik begon. Ik wilde reizen bieden ‘die je dichterbij je bestemming brengt’. Ik herinner me een gesprek op de veranda van een oud koloniaal hotelletje in Kandy, Sri Lanka. Dat is zeker al vijftien jaar geleden, maar ik voel nog steeds de trilling van dat moment. Hoe we daar stonden, uitkijkend over de Temple of the Tooth, met een glas slechte whisky. Ik weet nog waar we over spraken en voel de herkenning die we bij elkaar voelden. Dat zijn de momenten waarvoor ik op reis ga. Dat is wie wij zijn bij Riksja!”

Marius

Pascal en Bas zorgen voor avontuur

“Wij zijn Campfire Stories, een groepje outdoor-fanaten binnen Riksja Travel. Reizen is voor ons dé gelegenheid om het brein in de oerstand te zetten: leven in het nu. Reizigers ervaren dit met de bouwstenen die wij ontwikkelen. Zo creëeren we het ultieme kampvuurverhaal.”

Pascal en Bas

Angela heeft altijd focus 'werkgeluk'

“Als Chief Happiness bij Riksja Travel en als oprichter van The Sustainable Happiness Company, kan ik alleen maar zeggen dat ik ‘2 toffe jobs heb waar ik helemaal blij van word’.

Ik mag Riksja verder mee helpen bouwen aan de volgende fase van de reis naar professionalisering, zelforganisering, de employee journey met focus op werkgeluk.
Met The Sustainable Happiness Company begeleid, adviseer en faciliteer ik organisaties en medewerkers in hun reis naar een happy en wellbeing culture. We hebben de ambitie om geluk te verankeren in organisaties en geluk tot de norm te maken. Ook voor toekomstige generaties. Dit doen we met deskundige en bevlogen maatwerkprogramma’s. We meten als eerste het werkgeluk binnen een team, of voor de organisatie als geheel middels de Happiness scan. Een voortreffelijk onderzoek dat gevalideerd is en wetenschappelijk opgebouwd. Vandaar uit begint de reis.

Ik ben erg trots dat ik mijn ervaring heb mogen inzetten om het eerste magazine over duurzaam werkgeluk in Nederland uit te brengen.”

Angela

Duurzaamheidsaanjager Kyriël

“Iets goeds doen voor de wereld is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in Zuid-Amerika, waar mijn ouders een stichting hebben opgericht voor kansarme kinderen. Ik ben hierdoor opgegroeid met een groot bewustzijn van armoede, ongelijkheid en ontwikkelingswerk. Eenmaal terug in Nederland wist ik dat ik hier ook in mijn verdere leven iets mee wilde doen. Ik studeerde Culturele Antropologie en ging bij Riksja Travel aan de slag. Dat bleek een heel goede keuze, want ruim acht jaar later, werk ik er nog dagelijks met veel plezier.

Net als ik, gelooft Riksja dat reizen de wereld mooier kan maken, als dat op een verantwoorde manier gebeurt. Grenzen vervagen, vooroordelen verdwijnen en culturele ontmoetingen verrijken de mens. Maar er kleven ook nadelen aan reizen en dat ziet Riksja Travel ook. Ik voel me trots om voor een bedrijf te werken dat zich zo inzet voor reizen met een hart voor de wereld en ik ben blij dat ik vanuit mijn rol als duurzaamheidsaanjager ook een steentje kan bijdragen aan een mooiere wereld.”

Kyriël

Fotograaf Dennis

“Voordat ik bij Riksja Travel ging werken, was ik beroepsfotograaf. Mijn eerste professionele shoot was in Kenia waar ik een serie zwart/wit foto’s maakte van wildlife in de diverse wildparken. Het smaakte naar meer en al snel had ik een goed ontvangen expositie over verlaten gebieden in diverse werelddelen. Sindsdien zit mijn camera bijna aan mijn hand vastgeplakt.

Het gaat mij niet om de picture perfect, maar om het verhaal achter de foto. Zo ging ik vorig jaar met mijn vader naar Chernobyl om de gevolgen van een wereldramp vast te leggen. Een onvergetelijke ervaring. Naast mijn dagelijkse bezigheden binnen Riksja kan ik mijn passie voor fotografie uitoefenen en hoop ik bij te dragen aan mooie content die mensen raken. Met het sustainability team hebben we pas gewerkt aan een reeks documentaires in India, waar ik ontzettend trots op ben. Hoe vet is het wanneer je passie en werk zo kunt combineren? “

Dennis

Yoga met Monica

“Als reisspecialist bij Riksja Family Thailand, vind ik het fantastisch om elke dag met mijn passies reizen én Thailand bezig te kunnen zijn. Mijn andere passie is yoga; ik vind yoga een supermooie manier om bewust in het leven te staan, het is goed voor lichaam en geest en bovendien verbetert het je prestaties en vermindert het stress. Een goeie tool om door te geven aan iedereen dus! Riksja Travel is een superleuk en gezellig bedrijf, waarbij mensen en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. En iedereen staat open voor nieuwe dingen. Daarom geef ik ook af en toe yoga aan collega’s, om zo samen de dag energiek en met een positieve focus te beginnen!”

Monica

Harm creëerde zijn eigen functie

“Ik heb een aantal jaar gewerkt aan allerlei projecten. Zo ook een navigatieproject voor onze oude websites. We hadden toen nog het idee dat het implementeren van de nieuwe websites een ‘project’ met een einde was. Al snel merkten we dat er veel aan de sites moest gebeuren; verbeteringen aan websites werd een ongoing proces. Daarmee was mijn ‘functie’ geboren en zorgde ik voor de doorontwikkeling en het onderhoud van de websites.

Zonder echte kaders of een duidelijke opdracht ben ik aan het werk gegaan en heb ik zelf mijn werkterrein en functie gevormd. Vanuit het niets is het Webteam een centrale rol gaan innemen in de (internationale) organisatie en ben ik betrokken bij veel grote ontwikkelingen binnen Riksja Travel. Heel gaaf! Zelf heb ik altijd veel vrijheid ervaren en daardoor mijn ideeën daadwerkelijk kunnen realiseren. Van producten, applicaties en strategie tot aan het opzetten/onderhouden van internationale samenwerkingen.”

Harm