Rivieren en Rotsen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tam Coc
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 188,- p.p. bij 2 personen
 • Acticiteit:
  roeitocht, fietsen met gids en bezoek tempels
 • Aanvang:
  dagelijks
Bewonder met deze bouwsteen de unieke natuur in Tam Coc Vietnam. Vanuit Hanoi is de rit naar de provincie Ninh Binh maar twee uur. Je combineert deze bouwsteen ook makkelijk met Halong Bay.

In Tam Coc ontdek je het landschap vanaf de kanalen per sampan en op het land op de trappers.

Dag 1 – Aankomst in Tam Coc Vietnam

Vandaag kom je aan in Tam Coc, dat ook wel Halong Bay op het droge genoemd wordt. Je verblijft in een gezellig, maar eenvoudig eco-resort tussen de karstbergen met uitzicht op een meer. Vandaag staat er nog niks op het programma. Je kunt bij je accommodatie een fiets pakken en een rondje trappen door deze unieke omgeving in Noord-Vietnam of gewoon even lekker uitrusten en genieten van de omgeving van je resort. Deze plek in Tam Coc vonden wij een van de bijzonderste overnachtingen van onze Vietnamreis, vanwege de mooie ligging.

 

Dag 2 – Roeitocht, fietsen en bezoek Bich Dong Pagoda en Dinh tempels

Naast karstbergen is de omgeving van Tam Coc in het noorden van Vietnam rijk aan rijstvelden waar je de lokale boeren aan het werk ziet. Vroeg in de ochtend ga je op pad met de fiets en een gids en rijd je langs de rijstvelden waar het boerenleven rustig opstart. Je fietst vervolgens verder naar een park waar wel zo’n 46 verschillende vogelsoorten leven. Je gids heeft oog voor de verschillende soorten en zal je helpen deze te spotten. Na de fietstocht ben je wellicht hongerig en keer je terug naar je accommodatie voor een ontbijt. Als je je buik gevuld hebt, maak je een boottocht per traditionele sampan door het bekende landschap van Ninh Binh, over de rivieren tussen de karstbergen. Tam Coc is dé plek is om dit unieke landschap in Noord-Vietnam te zien, daarom wordt het hier ’s middags vaak druk.

Maar jij hebt vlakbij overnacht en bent daardoor deze toeristenstroom gelukkig voor. Je hebt het gebied voor jezelf.

Je bezoek aan deze provincie is pas compleet wanneer je ook de bekende tempels in de omgeving hebt gezien. Aan het einde van de dag word je naar het treinstation in Ninh Binh gebracht voor de reis met de nachttrein. Voor wie nog niet klaar is om afscheid te nemen van de magische omgeving van Tam Coc Vietnam plannen we graag een extra nacht in. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort hotel met zwembad in Tam Coc

 • Reissom:
  Meerprijs op bouwsteen als je 1 nacht in Tam Coc in dit comfort hotel verblijft: € 53,- p.p. bij 2 personen (reis je privé, dan is het leuk je verblijf hier te verlengen, vraag ons naar de mogelijkheden).
 • Vertrek:
  Overnachting in comfortabel hotel met zwembad, overig vervoer en excursies zoals beschreven in de bouwsteen.

In Tam Coc hebben we een groene oase gevonden. Wil je graag iets meer comfort? Dan kun je ervoor kiezen in een moderne en smaakvol ingerichte bungalow te slapen in een bloementuin. Vanuit het zwembad kijk je uit op de karstbergen. Houd er rekening mee dat je niet veel tijd in dit resort te besteden zal hebben bij het standaard programma. Je komt in het begin van de avond aan en vertrekt de volgende ochtend alweer vroeg voor het programma. Dit resort in Tam Coc is daarom een perfecte plek om een nacht langer te blijven. Zo heb je de volgende dag een vrije dag om te genieten van de luxe en een dag te ontspannen. Er is in het gebied niet veel te doen, maar dat is juist het voordeel vinden wij.

Variant
2

Kom je bij mij eten in Tam Coc?

 • Reissom:
  € 18,- per persoon
 • Vertrek:
  Lunch of diner inclusief eventuele starters en/of side-dishes en non-alcoholisch drankje

Afhankelijk van wat wij met je hebben afgesproken ga je vandaag lunchen of dineren bij een Vietnamees gezin. Je reist op eigen gelegenheid naar een bekend ontmoetingspunt waar op je wordt gewacht. Samen wandel je naar het woonhuis waar je wordt verwelkomd met een drankje voordat je aanschuift aan tafel voor een smakelijke maaltijd. We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Op deze manier helpt het hen zonder grote investeringen, mee te profiteren van het toerisme. Ook begeleiden zij het gezin in het professioneel ontvangen van reizigers. Het zorgt voor bijzondere ontmoetingen die gegarandeerd nog lang bijblijven.

Heb je een speciaal dieet, laat het ons dan weten. Wij zullen dan nagaan of wij hier rekening mee kunnen houden.

Deze bouwsteen is goed te combineren met