Vacature: stage reisspecialist Riksja Travel

Ben jij gek op reizen? Vind je niets leuker dan jouw reisavonturen delen met anderen? En heb je altijd al samen met collega’s een eigen (web)winkel willen runnen? Zo ja, lees dan vooral verder. Riksja is namelijk op zoek naar een allround stagiair(e) reisspecialist.

Riksja Travel, wie is dat?

Met Riksja kun je naar veertig bestemmingen over de hele wereld. Elke bestemming heeft zijn eigen website, die gerund wordt door een reisspecialist die het land op z’n duimpje kent. Met bouwstenen stelt een reiziger zijn eigen reis samen. We vinden het belangrijk dat reizigers het land echt ervaren en kiezen daarom voor lokaal vervoer, kleinschalige slaapplekken en activiteiten waarbij je veel in contact komt met de lokale bevolking. Maar Riksja Travel is meer dan een reisorganisatie. We zijn zelf ook een club enthousiaste reizigers. In 2000 zijn we gestart met de filosofie dat we iedereen die bij ons werkt blij willen maken. Als we zelf blij zijn, dan zijn onze reizigers dat ook.

Als stagiair(e) reisspecialist breng jij samen met je collega’s de reizen aan de man. Je helpt een reiziger zijn ideale reis samen te stellen aan de hand van bouwstenen. Dat betekent luisteren én adviseren vanuit je eigen reiservaring. Je denkt daarnaast mee over het verbeteren van de reizen, je leert over internetmarketing en hebt geregeld contact met de lokale reisagent en je collega’s uit ons netwerk in Duitsland en Engeland. Je deelt je ervaringen dus, maar doet ook veel ervaring op. Daarnaast houd je in de gaten wat hot is op je bestemming. Zo zorg je ervoor dat je winkel er altijd goed voor blijft staan.

Heb jij een hands on-mentaliteit en lijkt het je een uitdaging om het team van reisspecialisten bij Riksja Travel te ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wordt er dan van mij verwacht?

Dat horen we natuurlijk graag. Er zijn wel een paar voorwaarden. Je hebt hbo-werk- en denkniveau en het liefst al ervaring in een commerciële functie in de reisbranche. Heb je ervaring met het vluchtsysteem Amadeus, dan is dat helemaal mooi. Je bent een ervaren reiziger. Je praat graag met mensen, kunt goed samenwerken, enthousiasmeren, verkopen en overtuigen. Je kunt goed zelfstandig werken en plannen is je tweede natuur. Je ziet een baan niet als een baan, maar als een plek waar je je kunt ontplooien en jezelf kunt uitdagen. En last but not least: een organisatie als Riksja Travel is je op het lijf geschreven.

Wat wordt er dan van mij verwacht?

Je volgt een (toeristische) Hbo opleiding. Tijdens je meewerkstage werk je drie á vier dagen bij ons op kantoor in Leiden. Je bent daarnaast:

→ resultaatgericht

→ initiatiefrijk

→ goed met taal en tekst

→ zelfstandig en pro-actief

Ervaring met programma’s als WordPress, Amadeus en Google Analytics vinden we ook handig. O, en een beetje humor wordt zeer gewaardeerd. ;-)

Ik wil solliciteren

Mooi! Mail je motivatie, je cv en reiservaring naar Margot Vleeming: sollicitatie@riksjatravel.nl. Succes!