Vacature: Online marketeer

40 uur p.w.
Ben je net zo gek op online marketing als op reizen? Heb je kaas gegeten van sites, seo en a/b-testen en zijn Google Analytics en Excel je grote vriend? Heb je een neus voor online kansen en kun je die op een ondernemende manier omzetten naar een online strategie? Heb je overal een tooltje voor en staat ‘datafreak’ op je voorhoofd geschreven? Dan hebben wij de baan voor jou! Riksja Travel is namelijk op zoek naar een innovatieve, datagedreven online marketeer met een passie voor reizen.

Riksja Travel, wie is dat?

Riksja Travel is meer dan een reisorganisatie. We zijn een club enthousiaste reizigers die mensen dichter bij hun bestemming wil brengen. Al vanaf de start in 2000 werken we vanuit de filosofie dat we iedereen die bij ons werkt blij willen maken. Immers, als we zelf blij zijn, dan zijn onze reizigers dat ook. Met Riksja kun je naar veertig bestemmingen wereldwijd en we hebben daarvoor verschillende merken. Elke bestemming heeft zijn eigen website, die gerund wordt door een specialist die het land op z’n duimpje kent. We vinden het belangrijk dat je als reiziger het land echt ervaart en kiezen daarom voor lokaal vervoer, kleinschalige slaapplekken en activiteiten waarbij je veel in contact komt met de bevolking. Als internetorganisatie is online marketing onze belangrijkste manier om in het vizier te komen. We kiezen niet voor snelle clicks of schreeuwerige promotie. We willen zijn waar onze reizigers zijn en communiceren vanuit ons DNA.

Klinkt goed. Wat wordt er dan van mij verwacht?

  • Je bent innovatief en weet op nieuwe manieren zaken op z’n kop te zetten, je werkt graag vanuit een lean methode en hebt een Yes, we can!-mentaliteit.
  • Je duikt met liefde in statistieken, conversieratio’s en rankings van onze websites en (web) analytics. Je weet deze goed te analyseren en om te zetten naar concrete acties om onze websiteperformance te verbeteren. Uiteraard weet je alles ook goed te monitoren en deel je je conclusies met anderen binnen Riksja. Je bent verantwoordelijk voor een algemene online strategie die de websites verbetert en de doelgroep bereikt.
  • Je hebt een goed overzicht van het grote geheel en het einddoel, maar je zoomt ook zonder problemen in op een specifiek kanaal, probleem of kans. Je laat zien dat je een specialist bent.
  • Je bent proactief, analytisch, ondernemend en resultaatgericht en durft out of the box te denken. Ervaring met data-driven marketing is een must. Je bent bekend met systemen als WordPress en Google-hulpprogramma’s als Google Analytics. Kennis van Google Tagmanager is een pre.
  • Je bent flexibel en kunt snel schakelen. Je schept orde in chaos en ziet een organisatie waar geregeld wat verandert eerder als een uitdaging dan een probleem.
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • En, niet geheel onbelangrijk, je bent een teamplayer die het leuk vindt om met de rest van het marketingteam te sparren, samen succesvolle campagnes te bedenken en Riksja Travel steeds naar een hoger plan te tillen. O, en een beetje humor wordt zeer gewaardeerd. ;-)

Aan jou de taak om dit allemaal vijf dagen in de week toe te passen.

Wat krijg ik ervoor terug?

Je komt te werken in een hecht team met gepassioneerde marketeers, waar je je krachten en talenten kunt benutten en je krijgt volop de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien. Het salaris is marktconform de reisbranche en we hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Op kantoor lunchen we samen en is er geregeld een borrel. O en we hebben een tafelvoetbaltafel! ;)

Ja, dat wil ik!

Dat horen we natuurlijk graag! Mail je motivatie, je cv en reiservaring naar Margot Vleeming: sollicitatie@riksjatravel.nl. Margot is ook telefonisch te bereiken op tel. 071-8910348. Succes!