Menu background

Naar boven

Het coronavirus… Wat betekent dit voor mijn eigen reisplannen naar Thailand?

blog

Geschreven op
dinsdag 3 maart
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

Ben je een reis naar Zuidoost-Azië aan het plannen, met je gezin? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er een uitbraak van het coronavirus is. Wat de gevolgen van deze uitbraak op de lange termijn zijn, is nog moeilijk vast te stellen. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wat vragen hebt. Daarom praten we je graag even bij.

Wat is er aan de hand?

Sinds december 2019 is er een uitbraak van het Coronavirus in China. De uitbraak is vermoedelijk ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei. Patiënten die met virus besmet zijn hebben vooral griepsymptomen. Ongeveer 20% van de patiënten kregen tot nu toe last van de longen.

Hoe is de situatie nu? (dinsdag 3 maart 2020)

Vooralsnog is het veilig om (op China na) naar al onze bestemmingen af te reizen voor vakantie. En dus ook naar Thailand. Mocht je al een reis bij ons geboekt hebben en er verandert onverhoopt iets wat invloed heeft op jouw reis, dan nemen we meteen contact met je op. Zolang je niks van ons hoort over dit onderwerp betekent het dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Wat betekent dit voor een reis naar Thailand?

Voor Thailand geldt momenteel geen negatief reisadvies. De situatie in Thailand is niet anders dan in landen als Frankrijk of de Verenigde Staten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie per land nauwkeurig in de gaten.

Ik heb al een reis geboekt naar Thailand, wat nu?

Wij houden continu contact met onze agent, het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het vanuit medisch oogpunt noodzakelijk is dat we actie gaan ondernemen, nemen wij direct contact met je op. Mocht in de komende tijd blijken dat het voor jou en je gezin onverstandig is om de reis in de huidige vorm door te zetten, zullen we op een later moment samen kijken naar een goed alternatief. Wees verzekerd: wij hebben de veiligheid van jullie – onze reizigers – hoog in het vaandel staan en wij zullen je niet op reis sturen als dit onverantwoord is.

Leestips

Meer weten? Kijk dan hier voor de meest update-informatie.

 

background-pattern