Hoe reis je in Thailand?

Algemene informatie

Thailand gezinsreizen - treinmarkt Bangkok

Hoe reis je in Thailand, met kids?

Thailand gezinsreizen

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Dat dit niet voor niets is merk je direct wanneer je landt op de luchthaven van Bangkok. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Thai zorgen ervoor dat je op een ontspannen manier het land kan verkennen. Bij Riksja Family Thailand bouw je je Thailand gezinsreizen op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 2, 3 of 4 dagen. Maar je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij wij met deze korte reisprogramma’s afwisselende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, met een dagje extra of een dag minder, zodat ze helemaal aan de wensen van jouw gezin voldoen.

We wensen je veel plezier met het samenstellen van je eigen Thailand gezinsreizen.

Bangkok en/of Hua Hin

Als je Thailand in een rustig tempo wilt verkennen, bijvoorbeeld als je met hele jonge kinderen reist, dan is een combinatie van Centraal-Thailand met de eilanden en stranden in het zuiden een goede optie. Afstanden zijn niet al te groot en het lange stuk naar het zuiden kun je afleggen per nachttrein of binnenlandse vlucht. Je kunt ervoor kiezen je reis in Bangkok te starten, waar je even de tijd hebt om te wennen aan de geuren en kleuren van het land en bij te komen van de lange vlucht. Dit kan met ons Fietsen door onbekend Bangkok startpakket. Wil je je reis ontspannen beginnen aan het strand, start dan met de bouwsteen Even rust aan de kust in Hua Hin, waarbij je twee nachten (of meer) in een fijn hotel aan het strand slaapt.

River Kwai

Vervolgens reis je verder naar het River Kwai gebied, waar je groene jungle en azuurblauwe watervallen vindt. Ook kun je hier een stukje historie meemaken als je per trein over de ‘Bridge over the River Kwai’ rijdt, berucht uit de Tweede Wereldoorlog en gelijknamige film. We hebben in het Kwai gebied twee verschillende bouwstenen waar je uit kunt kiezen. Tijdens Olielampjes op de jungleraft slaap je een nacht op een jungleraft op de rivier en een nacht in een hotel. In je drijvende huisje word je omringd door bergen, dichte bebossing en dierengeluiden. Reis je met heel jonge kinderen of wil je niet een nacht op de (eenvoudige) junglerafts slapen, kies dan voor Waterval en rivierpret. Hier slaap je twee nachten in een prettig resort aan de rivier.

Thailand gezinsreizen - tuk tuk
Thailand gezinsreizen - Khao Sok

Chiang Mai en omgeving

Reis je met wat oudere kinderen en wil je wat avontuur in je reis? Ga dan vanuit Bangkok per nachttrein naar het noorden van Thailand. Hier kun je de stad Chiang Mai verkennen, een prettige en schone stad met blinkende tempels en een levendige avondmarkt. Met de bouwsteen Hobbelend naar de bergstam slaap je twee nachten in een fijn hotel in het centrum van Chiang Mai. Ook maak je een spannende trekking van één nacht naar het bergstammengebied ten noorden van de stad. Per pick-up truck rijd je door de groene bergen en je zakt, zittend op een bamboevlot, een rivier af. Onderweg ontmoet je kleurig geklede mensen van verschillende bergstammen en zie je spelende kinderen onder de paalwoningen.

Khao Sok National Park

Dan is het tijd voor de route naar het zuiden van Thailand. Wil je graag meer tijd doorbrengen tussen de slingerapen en oerwoudgeluiden, kies dan voor een bezoek aan het Khao Sok National Park. Dit grootste regenwoud van Zuidoost-Azië ligt vlakbij de tropische eilanden van Zuid-Thailand, waardoor je een actief bezoek aan de jungle goed kan combineren met wat ontspanning erna. Tijdens Aapjes in de jungle slaap je twee nachten in een houten bungalow in het regenwoud. Tijdens de meer actieve bouwsteen Regenwoud vol avontuur (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar) slaap je ook nog een extra nacht in een drijvend huisje op het Racha Praba meer. Je kunt hier kanovaren of ‘tuben’, met een opblaasband de kabbelende rivier af. Je maakt een wandeling door dichte jungle, langs bamboescheuten en hoge woudreuzen, terwijl de slingerapen je naroepen.

Het zuiden

De meeste reizigers sluiten hun reis af op een of meer van de tropische eilanden voor de kust van Zuid-Thailand. Zowel ten westen als ten oosten van Thailand liggen kleine eilanden waar je heerlijke stranden vindt. De keus voor een eiland hangt voornamelijk af van het klimaat. Zie onze klimaatpagina voor meer uitleg.

Eilanden aan de oostkust

In onze zomervakanie vind je op de oostelijke eilanden de minste regen. Zorgeloos Samui is onze populairste strandbouwsteen, waarbij je drie nachten slaapt in een prettig strandresort op het grootste eiland in het zuidoosten van Thailand. Het is bekend om de witte stranden en het knalblauwe water. Door de talloze restaurantjes en bars is het de perfecte plek als je van gezelligheid houdt. Wil je graag langer aan het strand verblijven of wil je juist een wat rustiger en kleinschaliger eiland bezoeken, kies dan naast een verblijf op Samui ook voor de bouwsteen Maanbaai en sterrenstrand op Ko Phangan. Hier verblijf je drie nachten in een strandresort met zwembad aan de Thong Nai Pan baai, waar je kunt snorkelen. Een avontuurlijke tocht door de wat ruigere binnenlanden behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je de onderwaterwereld verkennen? Reis dan door naar Ko Tao waar je, Chill met je duikbril, naar hartelust kunt snorkelen en duiken. En wanneer je geen zin hebt om met de ferry te reizen, ga dan roze dolfijnen spotten langs palmenstrand, in Khanom. Hier heb je het brede zandstrand voor jezelf en ontmoet je roze dolfijnen.

Thailand gezinsreizen - snorkelen Ko Tao
Thailand gezinsreizen - eilandhoppen Krabi

Eilanden aan de westkust

Buiten de zomermaanden zijn de eilanden aan de westkust een goede keus, omdat het klimaat hier gedurende de rest van het jaar stabieler is en er minder regen valt. Combineer wat actie met strand en ga kajakken tussen de beroemde kalksteenrotsen bij Ao Nang. Met de turquoise zee, hagelwitte stranden en mangrovebossen spreekt dit stukje Thailand tot ieders verbeelding. Wil je graag langer dan drie nachten ontspannen op het strand, combineer Ao Nang dan met Zon, zee en zandkastelen op Ko Lanta. Ook met wat jongere kinderen kun je hier heerlijk ontspannen op de brede stranden, in het resort met zwembad en in een rustige omgeving.