Easy going Kilimanjaro

bouwsteen

 • Reisschema:
  Moshi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Privé reis
Karibu in Tanzania! Begin je reis ontspannen in een knusse lodge met uitzicht op de top van de Kilimanjaro. Een fijne plek om je Tanzania-reis relaxed te beginnen in een omgeving van koffie- en thee plantages aan de voet van de Kilimanjaro en het dagelijkse leven in de lokale dorpjes.

Bij aankomst brengt onze chauffeur je naar je knusse lodge. Met een lokale gids kun je de volgende dag de nabijgelegen koffie -en thee plantage verkennen en een korte wandeling maken door de heuvelachtige omgeving.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Kilimanjaro airport

Bijna alle vluchten komen in de avond aan op Kilimanjaro Airport. De luchthaven is klein en overzichtelijk. Je kan bij aankomst nog een visum regelen maar handiger om dit al in Nederland te regelen dan kun je meteen richting je bagage en buiten staat de chauffeur je op te wachten.

Je maakt kennis met de eerste woorden Swahili want je zult zien dat veel mensen je groeten met ‘Jambo’ en je welkom heten met ‘Karibu’. Wij kregen meteen zin in onze reis. Het is ongeveer een uur rijden naar Moshi. Het grootste gedeelte is over een verharde weg, de laatste 20 minuten rijd je over een hobbelige zandweg en maak je kennis met de eerste gratis Afrikaanse massage. Bij aankomst in het kleinschalige hotel kun je op de veranda nog een drankje drinken en als de maan goed schijnt, werp je wellicht een eerste blik op de Kilimanjaro.

Decorative torn edge

Dag 2 opstarten met koffie en een natuurwandeling

Vandaag zie je bij daglicht pas hoe mooi de omgeving is van je verblijf. Er is maar een uur tijdsverschil dus wij waren snel bijgekomen van de vlucht. Toch is het fijn om vandaag nog even rustig aan te doen. Na het ontbijt kun je een bezoek brengen aan de ecologische koffieplantage die op een paar minuten van je verblijf ligt. Je kunt daar meekijken bij het fabriekje en je krijgt ook uitleg over de hoe koffie en ook thee verwerkt worden. Daarna is er nog een theeproeverij en krijg je natuurlijk een kopje koffie. Heerlijk opstarten toch?

Decorative torn edge

Je keert terug naar je knusse lodge met uitzicht op de hoge top van de Kilimanjaro. Lees in de tuin op een van de bankjes een boek of je programma van de komende dagen. Hier lunchen is een echte aanrader. Vanmiddag ga je met een lokale gids op pad. Hij neemt je mee dwars door de koffieplantages en de dorpjes die in de omgeving liggen. De gids past zijn programma aan op jouw wensen: richting een kleine waterval,  de theebossen of juist meer van de lokale dorpjes zien? De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Rond drie uur is de temperatuur wat aangenamer en het licht goed voor foto’s. Wil je langer wandelen dan kun je wat eerder starten.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek uit Moshi

Het is alweer tijd om dit goed verborgen plekje te verlaten. Afhankelijk van de volgende bouwsteen word je in de ochtend door je chauffeur na het ontbijt opgehaald en ga je verder met je Tanzania-reis. Wil je hier nog graag een nachtje terug komen dan kunnen we dit inplannen na de safari of na een andere bouwsteen in deze omgeving. Want dan heb je nog minimaal een nacht nodig in Moshi of Arusha voordat je verder reist.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

tanzania fietstocht
Variant
1

1-daagse fietstocht bij de Kilimanjaro

 • Reissom:
  € 52,-
 • Inbegrepen:
  Met een lokale gids op pad met fiets, helm, gids en lunch

Wil je voor of na de safari de reis nog wat actiever maken dan kun je vanuit Moshi verschillende dagtripjes doen.

Samen met een lokale gids op de fiets over de flanken van de Kilimanjaro. Je wordt s’ochtends bij je accommodatie opgehaald door je gids en hij neemt je mee door de dorpjes die aan de rand van de Kilimanjaro liggen om kennis te maken met de bevolking. Aan het einde van de dag keer je terug naar je accommodatie in Moshi.

Decorative torn edge
Variant
2

Wandeling naar watervallen en koken

 • Reissom:
  € 84,-
 • Inbegrepen:
  wandeling met lokale gids naar waterval en lunch en optioneel dansen/zingen

Vandaag ga je koken met een gezellige club dames in een dorpje op de flanken van de Kilimanjaro. Zij leven net als de Maasai en koken samen als familie (jong en oud komt bij elkaar). We werden hartelijk ontvangen en werden meteen aan het werk gezet. De grote pot kwam op het vuur met nog wat bonen erbij en even later zaten we te smullen van deze soep, best lekker! Vooral gezellig met de dames kletsen en daarna gingen we ook samen zingen en dansen, dit hoort toch ook echt bij Afrika!

Vlakbij kun je ook een wandeling maken naar een mooie waterval verborgen in een vallei. Samen met een lokale gids, die graag zijn woongebied laat zien ga je op pad over smalle paadjes langs lokale boertjes met onderweg mooie vergezichten. Heel groen en het deed ons beetje denken aan ‘Lord of the Rings’ en de waterval was net het sprookjesbos in de Efteling, erg bijzonder dus en zeker de moeite waard. Een plek waar ook bijna geen andere reizigers komen dus dan nog leuker toch!
Decorative torn edge
Masai dorp Mara
Variant
3

Ontmoet de Maasai

 • Reissom:
  € 152,-
 • Inbegrepen:
  Samen met lokale gids en auto bezoek Masai dorpje

Vanmorgen ga je op bezoek bij de Maasai, samen met de lokale agent hebben we een dorpje gevonden waar niet veel andere reizigers komen. Zo maak je op een authentieke manier kennis met deze bijzondere inwoners van Tanzania. Mooi om te zien dat ze hun eigen tradities en gebruiken nog steeds kunnen uitvoeren in deze moderne wereld. Als er zo nu en dan reizigers langskomen helpt het ook om bij te verdienen want Dollars heb je soms ook nodig. Zelf vonden wij dit een hele leuke en ongedwongen ontmoeting. Daarna kun je als je wilt nog samen vissen op het nabijgelegen met supermooi uitzicht! En mee springen mag maar hoeft niet 😉

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Serengeti Tanzania reizen
bouwsteen

Op zoek naar de Big Five

 • Arusha/Moshi – Tarangire – Karatu – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Join in vanaf € 1998,- p.p. (max 6 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tanzania fietsen kilimanjaro
bouwsteen

Op de trappers langs Kilidorpjes

 • Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge