Vacature: Stage contentcreatie Riksja Travel

Reizen is je grootste passie, dat staat voorop. Je bent sterk in taal en schrijft graag over verre oorden. De grootste reisbloggers in Nederland? Natuurlijk, die noem je zo op! Of nog beter, je volgt ze zelfs op de voet. Het begrip ‘virale content’ is niet onbekend voor je. Sterker nog: het creëren is je grootste droom. Je bent handig met fotobewerking, maakt zo een infographic en van een paar losse shots maak je in een handomdraai een mooi filmpje. Herkenbaar? Riksja Travel zoekt een creatieve stagiair(e) voor contentcreatie.

Riksja Travel, wie is dat?
Met Riksja kun je naar veertig bestemmingen over de hele wereld. Elke bestemming heeft zijn eigen website, die gerund wordt door een reisspecialist die het land op z’n duimpje kent. Met bouwstenen stelt een reiziger zijn eigen reis samen. We vinden het belangrijk dat reizigers het land echt ervaren en kiezen daarom voor lokaal vervoer, kleinschalige slaapplekken en activiteiten waarbij je veel in contact komt met de lokale bevolking. Maar Riksja Travel is meer dan een reisorganisatie. We zijn zelf ook een club enthousiaste reizigers. In 2000 zijn we gestart met de filosofie dat we iedereen die bij ons werkt blij willen maken. Als we zelf blij zijn, dan zijn onze reizigers dat ook.

Als internetorganisatie is online marketing onze belangrijkste promotie-pijler. Contentmarketing speelt hierbij een grote rol. We kiezen niet voor snelle clicks of schreeuwerige promotie, maar we willen wel door middel van foto’s, tekst, infographics en filmpjes als een conversatiewaardige en inspirerende organisatie overkomen.

Heb jij een hands on-mentaliteit in het creëren van content voor verschillende doelen? En lukt het jou om traffic naar de site te genereren en out of the box te kunnen denken? Kun je goed schrijven, ben je supercreatief en handig met Photoshop, Pictochart en Windows Movie Maker? En gaan je haren recht overeind staan bij het zien van een spelfout? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wordt er dan van mij verwacht?
Onze passie voor reizen is groot en we willen graag andere reizigers inspireren aan de hand van originele en inspirerende content (zowel tekst als beeld) en onze naamsbekendheid vergroten. Aan jou de taak om dit vier á vijf dagen per week in de praktijk toe te passen (meewerkstage).

Ja, dat wil ik doen!
Dat horen we natuurlijk graag. Er zijn wel een paar voorwaarden. We zoeken iemand die actief is op social media, gevoel heeft voor taal en tekst en een grote passie heeft voor reizen. Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en pro-actief, kan goed out of the box denken en hebt ervaring met bloggen. Ervaring met systemen als WordPress, Photoshop (Elements), Piktochart en Windows Movie Maker is een pre. Oh, en een beetje humor wordt zeer gewaardeerd. ;-)
Je werkt nauw samen met het marketingteam van Riksja Travel en krijgt volop de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien.

Ik wil solliciteren

Mooi! Mail je motivatie en je cv naar Margot: sollicitatie@riksjatravel.nl. Succes!