Coronavirus

Algemene informatie

Handige weetjes Spanje

Coronavirus Spanje

Spanje en corona

Voor het vasteland van Spanje staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken helaas op oranje. Dit houdt in dat aangeraden wordt om niet noodzakelijke reizen naar Spanje uit te stellen. Indien je toch naar Spanje reist ga je na terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine.

De Canarische eilanden staat inmiddels weer op geel en daar kun je veilig heen reizen, mits je de Coronaregels op de bestemming in acht neemt.

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn.

Zodra het vasteland van Spanje weer op geel komt te staan bieden we onze reizen weer aan. Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Niets is zo veranderlijk als het coronavirus dus neem voor vertrek dan ook de tijd om op Spanje’s officiële toerisme website te kijken. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de regels van Spanje goed te weten op het moment dat je je reis gaat maken. Gebruik hiervoor deze link.

Nederlanders adviseren wij voor reisadviezen per bestemming de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Belgen adviseren wij voor reisadviezen de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

Covid-19 maatregelen tijdens je Spanje-reis

Net als in Nederland heeft Spanje een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Minimaal 48 uur voor aankomst dien je een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Bij aankomst in Spanje worden reizigers steekproefgewijs getest op corona.
  • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op openbare wegen, buiten en in openbare binnenruimtes indien er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar. Indien je dit niet doet, riskeer je een boete van €100.
  • Restaurants zijn open, met afstand tussen de tafels.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Spanje kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via spanje@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 27.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus of bellen met je reisspecialist.

Spanje met kinderen
✔ Boek vóór 1 oktober 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.