Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Spanje

Veilig reizen in Spanje is mogelijk

Inmiddels is bekendgemaakt dat reizen naar diverse landen binnen de Europese Unie weer mogelijk is. Ook voor Spanje is het reisadvies van Buitenlandse Zaken van oranje naar geel gegaan. Spanje is dus weer te bereizen!

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in Spanje op dit moment is gelijk aan Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid om op vakantie te kunnen gaan.

Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Niets is zo veranderlijk als het coronavirus dus neem voor vertrek dan ook de tijd om op Spanje’s officiële toerisme website te kijken. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de regels van Spanje goed te weten op het moment dat je je reis gaat maken. Gebruik hiervoor deze link.

Covid-19 maatregelen tijdens je Spanje-reis

Net als in Nederland heeft Spanje een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Minimaal 48 uur voor aankomst dien je een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Bij aankomst in Spanje worden reizigers steekproefgewijs getest op corona.
  • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op openbare wegen, buiten en in openbare binnenruimtes indien er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar. Indien je dit niet doet, riskeer je een boete van €100.
  • Restaurants zijn open, met afstand tussen de tafels.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil jij ook graag op reis? Wij zorgen voor een rondreis door Spanje die geheel corona-proef is. Zo boeken wij al een aantal bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra. Je hoeft daarom niet in de rij te staan, je hebt namelijk via ons al een tijdslot gekregen. Daarbij werken wij alleen met hotels die ook corona-proef zijn, zodat je onbezorgd op reis kan gaan. Uiteraard staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Spanje kunt reizen ten tijde van corona.
Je kunt ons bereiken via spanje@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 27.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus of bellen met je reisspecialist.

Spanje met kinderen