Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Riksja Reisevent, 7 november 2021

Dompel je onder in een dag vol reisinspiratie

We mogen weer! Op 7 november 2021 ben je van harte welkom op ons Riksja Reisevent in DeFabrique in Utrecht. Wil jij ook in één dag de wereld rond reizen en insidertips krijgen van onze bestemmingsexperts? Bestel hier jouw gratis tickets voor het het evenement, maar let wel: op = op!
Decorative torn edge

Meld je aan voor ons reisevent

Nu de wereld zich weer opent kunnen we met elkaar onze reizen herbeleven en vooral vooruitkijken naar nieuwe avonturen. En nadat we het event vanwege de pandemie een jaartje moesten overslaan, staan we vol positieve energie te springen om deze editie weer tot een succes te maken.
Ben jij net als wij klaar voor een nieuw avontuur? Wil je een dag heerlijk wegdromen naar prachtige bestemmingen binnen en buiten Europa? Ga dan met ons mee!

Tijdens deze editie word je getrakteerd op een magische wereld bomvol reisinspiratie. Onze bestemmingsexperts vertellen je de trends van ‘hun’ bestemming, je kunt verschillende presentaties bijwonen en op onze markt vele kraampjes afstruinen met onze favoriete reisgadgets.

We ontmoeten je graag!

Reisevent

Programma

Met ons bomvolle programma en onze enthousiaste bestemmingsexperts kan je volop inspiratie op doen. Klik op de pijl naar links om het middagprogramma en de plattegrond te bekijken.

We stellen graag aan je voor:

Onze bestemmingsexperts! Ze kunnen niet wachten om je eindelijk in het echt te ontmoeten. Ze staan te trappelen om insidertips te delen over ‘hun’ favoriete bestemming. Daarnaast beantwoorden ze graag al je vragen en vinden ze het bovendien vooral fijn om weer over (verre) reizen te praten. We laten je graag alvast kennis maken met een aantal van onze bestemmingsexperts.

Marloes Canada-expert

Canada is mijn favoriete reisbestemming. Het heeft prachtige, ruige natuur en je kunt er veel avontuurlijke activiteiten doen. Hiken, ziplinen, fietsen. Ik hou van de besneeuwde bergpieken in de Rocky Mountains, maar ook van de walvissen, orka’s en beren bij Vancouver Island. Waar anders vind je nu “bear jams”? Als er file is op de snelweg, omdat iedereen langs de kant naar een grizzleybeer kijkt die daar rondscharrelt. De vriendelijke mensen maken de mooie beleving compleet.

Lianne Amerika-expert

Ik heb Amerika moeten leren waarderen. Maar toen ik ontdekte hoe divers het land is was ik verkocht! De Pacific Coast en New England bijvoorbeeld, twee hele andere regio’s dan het natuurgeweld van het Zuidwesten. Er bestaan plekken met leuke restaurantjes in plaats van de fastfood ketens, kleine sfeervolle dorpjes in plaats van zakelijke steden en prachtige natuurparken die minder druk bezocht zijn dan de Grand Canyon en Rocky Mountain National Park. Ik ben er inmiddels negen keer geweest en elke reis kom ik terug met nieuwe plannen voor een volgende reis door dit gave vakantieland.

Mariska Griekenland-expert

Al vaker ben ik in Griekenland geweest en elke keer word ik weer verrast. Zo was ik in september voor het eerst in Meteora, een plek waar op hoge rotsen kloosters zijn gebouwd. Een prachtige omgeving die ik niet had verwacht in Griekenland. En verder ben ik dol op de vele baaitjes en het helderblauwe water dat mij soms doet wanen alsof ik op een tropisch eiland ben. En dat op nog geen vier uur vliegen! Voor mij een ideale mix van cultuur zoals in Delphi, de groene bergen en de knusse havenplaatsjes. En, ik ben fan van het Griekse eten!

Kiki Jordanië-expert

Jordanië vind ik echt een fantastische bestemming. Ik ben er nu een aantal keer geweest en de reizen blijven zo ontzettend leuk. Wat mij altijd het meest aanspreekt van Jordanië is de gastvrijheid van de mensen. Hoe leuk is het om uitgenodigd te worden voor thee door een local! En Ik ben echt gek op het eten, de Jordaniërs houden van heerlijk tafelen. De tafel staat dan vol met allerlei kleurrijke gerechten die je samen deelt. Wat ik niet snel meer zal vergeten is de overnachting in de Wadi Rum woestijn. Ik heb daarna nooit meer zoveel sterren gezien!

Vincent IJsland-expert

IJsland vind ik écht een fantastische bestemming! Vooral omdat het zo’n avontuurlijk land is. Wat ik zo fijn vind aan IJsland is dat overal waar je met de auto langs rijdt, je kunt stoppen en de natuur in kan wandelen. En dan genieten van het prachtige en bijzondere landschap. De combinatie van lava en ijs maken het voor mij heel bijzonder. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten is het lopen over enorme ijsplaten. Zoiets had ik echt nog nooit gezien!

Birgit Sri Lanka-expert

Ik ben gek op Sri Lanka vanwege de diversiteit. Het land is wat mij betreft Azië in het klein: de theevelden zoals in Maleisië, de tempels zoals in Thailand, de curry’s zoals in India, met als kers op de taart koloniale stadjes met een VOC-verleden én fantastisch wildlife. Mijn reis was een groot avontuur: van de tempeldriehoek in Centraal Sri Lanka naar ontmoetingen met wilde olifanten én rifhaaien. Culturele festivals in het zuiden en lange zandstranden in het oosten. Het noorden heb ik nog niet ontdekt, dus ik heb een goede reden om nog een keer terug te gaan.

Reisevent

We organiseren een corona-proof reisevent

Naast dat we tijdens onze reizen rekening houden met de corona situatie ter plaatse, denken we daar natuurlijk ook over na bij dit Reisevent. Evenlocatie DeFabrique heeft ervaring met evenementen en hanteert hiervoor een corona-beleid waar wij ook achterstaan. Er worden een aantal maatregelen getroffen zodat we elkaar op een fijne en veilige manier kunnen ontmoeten:

  • Er is een gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers.
  • We houden rekening met het aantal bezoekers dat is toegestaan op de locatie, zodat het evenement voor zowel bezoekers als personeel zo veilig mogelijk kan verlopen.
  • Bij de ingang wordt de CoronaCheck-app gescand. De QR-code kun je op drie manieren verkrijgen; via een volledige vaccinatie, een recente negatieve test of met een herstelbewijs. Meer informatie hierover zal later nog volgen.

Help! Waar moet ik heen op reis?

Heb je hulp nodig omdat je niet weet waar je heen wilt op reis? Laat je dan adviseren door onze reisdokters. Zij stellen je een aantal vragen en leggen je wat stellingen voor, zodat je het juiste ‘reismedicijn’ voorgeschreven krijgt. Je vindt ze op het Festivalplein in Loods 6.

Wil je graag weten hoe het is om naar een ‘oranje’ gebied te reizen? Ga dan naar het rond-de-tafel gesprek in Kalvermelk 2a om 10:15 of om 15:45 uur. Vraag de Riksja reizigers de hemd van het lijf over hun ervaringen. Ze vertellen je er graag over vanuit hun eigen ervaring. Voor algemene vragen over hoe Riksja omgaat met reizen in deze tijd van Corona kun je naar de stand van de Reisdokters in Loods 6. Voor vragen over reizen naar een specifieke bestemming tijdens Corona kun je terecht bij de verschillende reisspecialisten in Loods 7, Loods 5 of in de Perserij (23).

Hart voor de wereld

We willen dat al onze reizen betekenisvol zijn, zowel voor jou als voor de wereld om je heen. We maken duurzame reizen met een positieve impact en met oog voor mens en planeet. Daarvoor kiezen we voor verantwoorde samenwerkingspartners, hotels en activiteiten. We ontvingen hiervoor het Travelife-certificaat voor duurzaam ondernemen en voldoen daarmee aan de hoogste door de VN ondersteunde eisen op het gebied van duurzaam­heid. Meer informatie hierover is te vinden op ons ‘Hart voor de wereld-plein’ in de Foyer (22).

Nieuw

Op het event bespreken we graag twee nieuwe reisconcepten. Op het festivalplein kun je uittesten hoe het is om zelf je reis samen te stellen via een sociaal platform. Daarnaast vertelt onze oprichter, Marius Appelman, je graag alles over het nieuwe reisconcept ‘Unpacked’ in de Havenmeester (27) om 11:50 en om 15:50 uur.

Winacties!

Vandaag hebben we zelfs meerdere winacties. Win twee vliegtickets naar IJsland met Icelandair of twee tickets naar een bestemming in (Latijns-) Amerika met AirEuropa. Vul de prijsvraag in en vergeet het niet in te leveren bij de uitgang!

Activiteiten

De jongere reizigers worden niet vergeten tijdens het event. Op het festivalplein (Loods 6) kunnen ze zich laten schminken. Daarnaast kunnen ze op verschillende plekken kleuren of knutselen. In Loods 7 kunnen ze hun eigen totempaal of pizza knutselen. Daarnaast kunnen ze aan de slag met het bouwen van een toren met de XL legoblokken. In Loods 5 kunnen de kinderen (maar ook volwassenen!) aan de slag met origami met dank aan tojapan.nl. Kun jij de perfecte kraanvogel vouwen? De kinderen kunnen hier ook hun eigen schimmenspel maken. In de Perserij (23) is er de mogelijkheid om je eigen slippers te knutselen of Afrikaanse kralenkettingen te maken. Vergeet ook niet je zenuwen te testen bij de bibberspiraal…

Naast alle knutselactiviteiten kun je je in alle rust afzonderen op de Silent Swing in Loods 5 of ga naar de manga workshop om 10:20 of 11:00 uur in de Havenmeester (27) (met dank aan tojapan.nl). Inschrijven voor deze workshop kan bij de entrée. De workshop is geschikt vanaf 8 jaar. Ook leuk is het om op VR experience te gaan bij Air Canada in Loods 7.

Optredens

Geniet tijdens het Riksja Reisevent van het optreden van Syrisch zanger Gharib Ali. Volg een Haka-workshop van het Waka Gezelschap, Djembé-workshop of een workshop Thaise dans.

Waka Gezelschap
Kia Ora,

Wij zijn het Waka Gezelschap. In 2010 is in een samenwerking tussen Toi Maori Nieuw-Zeeland, Museum Volkenkunde en de K.S.R.V. “Njord” een uniek project ontstaan, wat nu, 11 jaar later, zich heeft ontwikkeld tot een bijzondere groep mensen die zich inzet voor het verspreiden van de Maori-cultuur in Nederland en Europa.

De Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Zij bevaren de Waka, een traditionele kano, en doen Haka, traditionele krijgersdansen. Door de nauwe band die tussen de Maori in Nieuw-Zeeland en een groep studenten in Leiden is ontstaan, is het Waka Gezelschap de enige groep die buiten Nieuw-Zeeland in een Waka varen en de Haka mogen doen.

De jarenlange samenwerking heeft ervoor gezorgd dat wij worden gezien als ambassadeurs van de Maori-cultuur. Met goedkeuring van de Maori worden wij gevraagd aanwezig te zijn bij herdenkingen en openingen van exposities in musea door heel Europa. De projecten waarbij wij aanwezig zijn, worden steeds groter.

Marktkramen

Vergeet op het event niet langs te lopen bij de verschillende marktkramen. Koop (h)eerlijke olijfolie en andere lekkernijen uit Kreta bij House of Crete, vind je perfecte fashionitem van over de hele wereld bij Mad about a bag, laat je verrassen door de smaak van mousserende vruchtenwijn uit eigen land bij Bruis & Ketel, en koop al je eco gadgets voor op reis, of gewoon lekker thuis bij Johnny Jungle Eco Social Shop.

Tot slot willen we graag een aantal partijen bedanken. Zonder hen zouden we dit event niet kunnen organiseren. Dank aan alle aanwezige verkeersbureaus, lokale agenten, luchtvaartmaatschappijen, ambassadeurs en ook onze dank voor de Cadillac die verzorgd is door MiCuba, het fotoscherm van het noorderlicht door Visit Norway , de jeep met daktent van VanhetPad.nl en de Amerikaanse/Canadese camper van CruiseAmerica

Alvast een voorproefje van het event?

Na vijf succesvolle Reisevents, kon het reisevent in 2020 helaas niet door gaan. Uiteraard ontzettend jammer en daarom kijken we uit naar een nieuw reisevent in 2021. We kunnen niet wachten reizigers te ontmoeten face to face! Hieronder een kleine terugblik op het reisevent in 2019. Ben jij erbij?