Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Juist nu een reis maken? Reizigers die net terug zijn delen hun ervaring

blog

Steeds meer reizigers komen terug van een reis naar een verre bestemming. Het is al even mogelijk om weer te reizen naar een code oranje bestemming en steeds meer landen gaan open. We horen vaak dat reizigers een reis naar een verre bestemming veiliger ervaren betreft de coronasituatie dan in Europa. In Europa zit je snel met tientallen te eten in een restaurantje en dan kan afstand houden soms wat moeilijk zijn. De reizen die wij aanbieden naar een verre bestemming en die vooralsnog een oranje kleurcode hebben zijn ver weg van de massa, trek je de natuur in met je eigen huurauto, jeep of wandelschoenen en overnacht je op unieke plekken. Een aantal reizigers zijn net terug van hun reis naar een verre bestemming en delen hun ervaring:
Decorative torn edge

Kelly was op huwelijksreis in Tanzania

Kelly is op huwelijksreis geweest naar Tanzania. “Tanzania stond al heel lang op ons lijstje, toen we besloten te gaan trouwen moest dit gewoon onze huwelijksreis worden. Wij hebben goed nagedacht of het risico groter zou zijn buiten Europa, naar onze mening niet. Wij zagen dit juist als een mogelijkheid en een mooie kans om een lans als Tanzania op een heel rustig moment te bezoeken.”

“We hebben ons voorbereid door goed in de gaten te houden hoe de situatie in het land was en we konden alle vragen stellen aan Riksja waardoor we heel goed op de hoogte waren. Net zoals naar andere bestemmingen is het handig om wat mondkapjes en hand-gel in te pakken. De vliegreis verliep goed. We hebben alleen op Schiphol een PCR-test laten zien en bij aankomst in Tanzania wordt er een sneltest afgenomen. Dit verloopt zorgeloos. Voor de vlucht naar Zanzibar en de terugreis was ons vaccinatiebewijs voldoende.”

“Tanzania staat er om bekend dat het weinig geregistreerde Corona gevallen heeft. In het land houdt iedereen zich netjes aan de maatregelen en je merkt nauwelijks iets van de coronasituatie. Hierdoor voelden we ons ontzettend veilig. Steker nog, doordat wij een privéreis hadden voelde ik me veiliger dan op sommige plekken in Nederland. Tanzania is geen land waar je drukke steden bezoekt, je bent veel in de natuur en altijd buiten.”

“Wij zagen deze reis juist nu als een kans, omdat het nu erg rustig is. Tanzania is een fantastisch land en de mensen zijn er onwijs aardig. Als reiziger heb ik mij nog nooit ergens zo welkom gevoeld. De locals zijn zo trots op hun land en zo blij dat ze dit weer aan de reizigers kunnen laten zien. Wij waren nu vaak als enige jeep in de wildlife parken en dat maakt het allemaal nog magischer. Ons advies: ga de wereld ontdekken, het kan veilig en verantwoord. Het leven is te kort om te wachten!”

Dennis en Rita zijn op wereldreis en reizen momenteel door Ecuador

Fulltime Travellers Dennis en Rita zijn op wereldreis en reizen momenteel in Ecuador. Samen trekken ze door het land en zijn inmiddels verliefd op het land geworden. “Ecuador is zo mooi. Je vind er nevelwouden met de meest kleurrijkste vogels, de Amazone vol apen en kaaimannen en de hoge Andes waar je je in een desolate wereld bevindt.”

Ze krijgen veel vragen nu ze buiten Europa reizen en delen graag hun ervaring. “We hebben ervoor gekozen om pas weer op reis te gaan buiten Europa, als we beide gevaccineerd zouden zijn. We voelen ons daarom nu veilig” aldus Dennis. “In deze tijd hebben lokale mensen toeristen hard nodig, nog meer dan in Europa. Vandaar dat wij het super belangrijk vinden om juist nu buiten Europa te reizen.”
“Voor vertrek naar Ecuador moet je je coronapas uitprinten, in het Engels via DigiD. Verder is er niets anders dan voorheen. Lekker genieten van de voorpret en tijdens de reis verloopt alles zoals je gewend bent. Het enige verschil is dat je tijdens de vliegreis een mondkapje draagt.”

In het land genieten ze enorm van het adembenemend Ecuador. De reis was exact zoals ze hadden verwacht. “Iedereen is erg open in het land en je voelt je heel welkom. Wij voelen ons veiliger in Ecuador dan in Nederland. Hier hebben mensen het leven geaccepteerd met de pandemie. We merken dan de locals erg blij zijn met het verwelkomen van de toeristen en ze kunnen niet wachten weer voluit aan het werk te gaan. “

Ondanks dat dit een code-oranje bestemming is, is het veilig om te reizen. “Het is makkelijk om afstand te houden want je hebt veel activiteiten weg van de massa en veel in de natuur. In de grote steden moet je een mondkapje op. Een groot voordeel om nu te reizen, is dat het heerlijk rustig is op plekken waar normaal honderden mensen komen.”

Marny en Krijn terug uit Mexico

Marny is samen met haar partner Krijn op reis geweest naar Mexico en Belize. Ondanks dit een code-oranje bestemming is hebben ze een geweldige reis gehad en ze delen hun ervaring. “We werden erg gelukkig van de aardige en behulpzame mensen in Mexico en de zeer vrolijke mensen in Belize. We hebben genoten bij de Maya-tempels en trokken de jungle in terwijl ze langs watervallen kwamen.”
Marny en Krijn hebben er bewust voor gekozen om buiten Europa te reizen. “Europa is erg mooi, maar buiten Europa zijn de cultuurverschillen groter en daar genieten we enorm van. Het zorgt ervoor dat we nog beter voor de wereld willen zorgen, dat we nog dankbaarder en toleranter zijn.”

“Voordat we op reis gingen zijn we goed ingelicht over de voorbereiding voorafgaand. We hebben een PCR-test laten afnemen voor vertrek maar helaas kwam de uitslag wat laat. Gelukkig mochten we ook aan boord met het vaccinatiebewijs. In Mexico draagt iedereen de hele dag een mondkapje. Wanneer je een hotel, restaurant, station of winkel binnenkomt moet je hand-gel gebruiken en ook je temperatuur wordt gemeten bijna overal waar je binnenkomt. Iedereen houdt zich goed aan de regels in Mexico. Gelukkig waren de cijfers al erg laag bij vertrek uit Nederland en dit is nog steeds zo.“

“Toen we eenmaal aankwamen in Mexico, ging de reis enorm voorspoedig. Ik voelde me erg veilig tijdens de reis. In Nederland is het veel dichtbevolkter dus is afstand houden veel moeilijker dan in Mexico. Er waren misschien iets meer maatregelen maar iedereen houdt zich hier netjes aan. Ik heb geen seconde ervaren dat ik mij onveilig moest voelen in het land of rondom het coronavirus. Dit maakte onze reis dan ook extra leuk.”

“We hebben het hartstikke leuk gehad, toen we naar Belize gingen reizen, konden wij erg makkelijk én goedkoop een antigeen-test doen in Palenque. De grensovergang bij Belize ging ook zeer voorspoedig en voor dat we het wisten stonden we in dit fantastische land. Op de terugweg naar Nederland was het vaccinatiebewijs voldoende.“

Leonie bestemmingsexpert is terug uit Thailand

Leonie is onze Thailand bestemmingsexpert, ze is net teruggekomen uit Thailand. Ze was uitgenodigd door het verkeersbureau van Thailand om de ‘sandbox’ uit te proberen, dit is een manier om weer toeristen in het land te krijgen. Bij aankomst in Phuket moet je nog steeds zeven dagen in quarantaine in een hotel, maar je mag wel elke dag een excursie maken op het eiland Phuket.

“Ik heb mij voorbereid door de juiste testen van te voren te halen en een extra verzekering moeten afsluiten omdat Thailand dat nu vereist. De vliegreis was erg rustig waardoor ik een hele rij stoelen voor mij alleen. Er is wel wat minder service aan boord, ze komen geen drankjes of snacks serveren maar die kan je zelf halen. In Thailand kun je na zes dagen testen, deze afspraak plan je voor vertrek. Dit ging heel simpel.”

“De rest van de reis verliep erg soepel, ik moest wel overal een mondkapje op. Als je ergens iets gaat eten of aan het zwamband/strand ligt niet. Er wordt op veel plekken je temperatuur gemeten maar dit gaat heel simpel. In het land is er wel nog veel gesloten. Op sommige badplaatsen is wat drukker. In een gesprek met een local vertelde hij dat het goed is dat het even wat rustiger is geweest, zodat de natuur zich kunt herstellen.”

“Het viel mij op hoe relaxt ze hier onder de situatie zijn, de mensen blijven erg positief. Ik voelde me heel erg veilig, misschien wel veiliger dan in Nederland. Alles is buiten in Thailand, het is er nu erg rustig dus je komt weinig reizigers tegen en het is overal erg schoon. De locals zijn erg vriendelijk en je voelt je echt welkom. Je kunt echt merken dat ze erg blij zijn met de opkomst van de toeristen en dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is.”
“De rust brengt zijn voor en nadelen, het is supergaaf om het land zo rustig te zien. Soms ben je de enige op een excursie of kan je alleen in alle rust genieten van de prachtige natuur. Maar soms zit je ook alleen in een restaurant. Dan is het toch gezelliger om de wat drukkere, gezellige plekjes op te zoeken. Ik zou Thailand zeker adviseren, en als het goed is gaat het land dan ook eindelijk helemaal open per 1 november of december!”

background-pattern