
Dit zijn de meestgestelde vragen over reizen in 2021
blog

1. Wat zijn onze verwachtingen voor het najaar van 2021?
We krijgen regelmatig de vraag of we verwachten dat er in het najaar weer gereisd kan worden en hoewel we geen glazen bol hebben, is er zeker hoop dat er een aantal landen buiten Europa ook weer opengaan. Zo heeft Canada aangegeven internationale toeristen die volledig zijn gevaccineerd weer per 7 september toe te laten en ook Jordanië is weer bereisbaar en is zelfs een ideale bestemming voor het najaar. We houden je graag op de hoogte over bestemmingen die weer opengaan, meld je daarom aan voor onze geef mij een seintje-service. We mailen je zodra jouw favoriete bestemming weer bereisbaar is!
2. Wat zijn de maatregelen ter plaatse?
Overal ter wereld zijn de corona-regels net even anders. Natuurlijk geldt overal: was je handen en hou voldoende afstand. Echter in ieder land zijn de overige regels net weer wat anders. Onze bestemmingsexperts weten precies hoe het eraan toegaat op jouw gewenste vakantiebestemming. Daarbij geeft de website van de Rijksoverheid zeer up-to-date informatie per land.


3. Waar kun je PCR-test doen en hoe duur is het?
Omdat nog niet iedereen gevaccineerd is in Nederland komt de overheid ons tegemoet. Zo kan iedereen die op reis wil deze zomer een gratis coronatest doen, zonder honderden euro’s te betalen. Wel zo fijn! Deze regeling geldt van 1 juli tot en met 31 augustus, de traditionele zomervakantiemaanden dus. Buiten deze periode om zijn er wel kosten aan verbonden.
Heb jij een test nodig? Dan kun je vanaf 30 juni het speciale GGD-nummer 0800-5005 bellen. Zo kies je een moment uit wat voor jou uitkomt en niet te vroeg (of laat) voor je vakantie is. Het kan nog wel eens verschillen welke test je nodig hebt en hoe oud deze maximaal mag zijn. Bekijk daarom altijd het reisadvies van het land waar jij naar toe gaat.
4. Wat als mijn PCR-test positief is (of iemand in mijn reisgezelschap positief is)?
Het kan zijn dat je PCR-test positief uitvalt of dat een van jouw reisgenoten een positieve PCR-test heeft. We raden daarom aan om van te voren goed uit te zoeken of je een annuleringsverzekering hebt en bij wie, want bij sommige verzekeraars wordt jouw reissom gedekt bij een positieve PCR-test.
Heb je geen verzekering? Dan regelen wij graag een verzekering voor je. Wij werken samen met Unigarant en zij dekken een annulering van een reis als je positief getest wordt paar dagen voor vertrek.


5. Wat als het land toch weer op code oranje gaat?
Eerlijk is eerlijk ook wij staan soms weer versteld dat een land ineens weer op oranje springt. We houden de codes en maatregelen goed in de gaten en laten dan ook meteen weten als jouw favoriete reisbestemming op oranje gaat. Samen kijken we of we de reis kunnen omboeken naar een andere bestemming die wel een code geel of groen heeft of we plannen een nieuwe reisdatum voor je in. Altijd samen in overleg, we denken graag met je mee!
6. Wat als we op bestemming zijn en het wordt code oranje?
Ben je op bestemming aan het genieten van je welverdiende vakantie en het land krijgt ineens een code oranje, dan zijn wij verplicht om te zorgen dat jij veilig thuiskomt. We zullen dan ook altijd, indien gewenst, jou en je reisgezelschap reparatieren. Mocht nou een bepaalde regio in het land op oranje springen, dan nemen we contact met je op en kijken we samen hoe we je reisroute kunnen aanpassen.


7. Nederland staat rood op de Europese corona-kaart. Wat betekent dit voor mijn reis?
Onlangs heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) Nederland een rode kleurcode gegeven op de Europese corona-kaart. We snappen dat dit veel onduidelijkheid geeft voor jou als reiziger. Goed om te weten is dat het ECDC niet de gevolgen van een kleurverandering voor vakantiegangers bepaalt. Dat doen namelijk de EU-lidstaten zelf. Op dit moment zien we dat veel van onze bestemmingen Nederlandse reizigers nog steeds toelaten. Het tonen van een negatieve testuitslag en/of coronapaspoort is bij veel landen de policy en de verwachting is dat dit zo blijft. Ongeacht onze kleurstatus. Mogelijk zijn er een aantal Noord-Europese landen die strenger worden in de toelating van Nederlanders. Mocht dit gebeuren dan informeren we reizigers hier meteen over.
8. Wat als ik zelf niet meer op reis wil?
We zullen er alles aan doen om jou met een goed gevoel op reis te laten gaan, maar kunnen ons heel goed voorstellen dat het in deze tijd ook veel onzekerheden en stress met zich mee kan brengen. Op reis gaan moet ook gewoon leuk zijn én blijven en we horen niets liever dan dat je volop hebt genoten van je welverdiende vakantie. Voelt het niet goed om te gaan? Dan denken we graag met je mee in oplossingen. Zo kun je de reis uitstellen of de reis omboeken naar een andere bestemming en dit kan zelfs zo vaak als je zelf wilt.
