Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Europa

Dit zijn de meestgestelde vragen over reizen in Europa

blog

Inmiddels zijn een aantal grenzen van Europese bestemmingen weer opengegaan en kunnen we, met de juiste voorzorgsmaatregelen, eindelijk weer reizen. Het is misschien nog niet naar de andere kant van de wereld, maar er zijn nog tal van plekken in Europa die het óók verdienen om ontdekt te worden! Want hoewel we vooral bekendstaan om onze verre bestemmingen, is Europa ons zeker niet vreemd. We bieden al jaren Griekenland, Portugal, Italië en Spanje aan en hebben de afgelopen tijd IJsland, Lapland en Georgië aan ons aanbod toegevoegd. We zetten de meestgestelde vragen over reizen in Europa in coronatijd voor je op een rijtje. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wat is de beste reistijd voor de Europese-bestemmingen?

Dit verschilt per land. De beste reistijd voor Griekenland is van april tot en met oktober, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het klimaat in Portugal is tijdens de lente en de herfst het meest aangenaam, met temperaturen tussen de 18 en 25 graden. Door de ligging aan Atlantische Oceaan koelt het ’s avonds iets af, maar je kunt nog steeds lekker buiten dineren. Het zachte leven in Italië, kun je door het milde Mediterraanse klimaat bijna het hele jaar beleven. De beste periode voor lekkere ijsjes eten in Italië, flaneren door Rome en het Toscaanse buitenleven, is van mei tot november. Mei en juni zijn heel geschikte maanden om naar Spanje te gaan. De temperaturen zijn aangenaam, je hebt te maken met gunstige tarieven en het is overal nog niet zo druk. De beste reistijd in Georgië ligt tussen april en eind september, maar een rondreis Georgië is het hele jaar door te maken. In de zomerperiode liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en schijnt de zon meestal lekker. In Egypte is de beste reistijd voor het hele land geldig van half maart tot en met half mei, en van half september tot en met half november. Wanneer je namelijk in deze periodes een rondreis door Egypte maakt heb je het minste last van de extreme hitte tijdens de zomer én van de extreme kou in de winter.

In IJsland schommelt de temperatuur in de zomer tussen de 10 en 14 graden. Daarmee is het vergelijkbaar met onze herfst. In juni, juli en augustus heb je de meeste kans op heldere en zonnige dagen. De winter, tussen oktober en maart, is de beste reistijd als je het noorderlicht wilt zien. In de winter zijn de nachten namelijk langer en de kou zorgt voor minder waterdamp, waardoor de lucht helder is. Alsnog blijft het noorderlicht een natuurverschijnsel en heb je ook in de wintermaanden geen garantie dat je het ziet.

De beste reistijd om door het winterwonderland van Lapland te crossen is van half januari tot en met eind maart.

Houden jullie rekening met corona?

Natuurlijk houden wij rekening met het coronavirus. De veiligheid van onze reizigers staat bij ons voorop. Zodra er iets verandert op jouw bestemming laten we je dat direct weten. Ook houden we onze coronapagina up-to-date en hebben we per bestemming de coronamaatregelen van het land voor je uitgezocht.

Ben je benieuwd naar de coronamaatregelen per bestemming? Bekijk ze hier:

Egypte
Georgië
Griekenland
IJsland
Italië
Lapland
Portugal
Spanje
Kroatië en Slovenië
Noorwegen en Zweden

Wat gebeurt er als een tweede coronagolf uitbreekt?

Gezien de ontwikkeling van de coronapandemie houden we er rekening mee dat lokale uitbraken ook op andere bestemmingen kunnen voorkomen; het is de nieuwe realiteit geworden. Een dergelijke opleving van corona hoeft echter geen roet in het eten te gooien voor jouw reis. We staan in nauw contact met het MinBuZa en de ANVR en volgen hun adviezen op. Mocht er een corona-uitbraak zijn op jouw vakantiebestemming, dan kijken we meteen of dit invloed heeft op jouw reis. Als dit het geval is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je opties te bespreken. Voorop staat dat jij veilig op reis kunt. Meer weten? Dit is ons coronabeleid.

In wat voor accommodaties slaap je?

We kiezen kleinschalige accommodaties voor je uit, weg van de massa. Zo slaap je bijvoorbeeld in Portugal in een olijfmolen of in Lapland in een heus sneeuwhotel. Benieuwd naar wat we nog meer aanbieden? Bekijk ons gloednieuwe Europa-magazine!

Kan ik deze zomer nog met jullie naar Europa?

Ja dat kan zeker! Onze bestemmingsexperts staan te springen om je alle ins-en-outs te vertellen over onze Europese-bestemmingen. Neem contact met ons op!

Welke bestemmingen bieden jullie in Europa om met het gezin naar toe te gaan?

We hebben familiereizen naar Griekenland, Portugal, Italië, IJsland, Kroatië & Slovenië en Spanje.

Bekijk hier het webinar over Europa terug

Op 30 juni hebben we een live webinar gehouden, waar reizigers allerlei vragen konden stellen over reizen binnen Europa. Onze Europa-experts Nelleke en Tessa hebben de tijd genomen om bijzondere plekken uit te lichten, hun insidertips te delen en vragen te beantwoorden over wereldreizen dichter bij huis.
Wil jij zelf binnen Europa op vakantie, maar wil je graag meer informatie? Bekijk dan onze webinar terug!

background-pattern