Mountainbiken tussen kurkbomen

bouwsteen

  • Reisschema:
    Regio Alentejo
  • Reisduur:
    4 dagen/ 3 nachten
  • Reissom:
    vanaf € ,- p.p bij 2 personen
✓ Mountainbike over het landgoed
✓ Slaap op een actieve kurkboerderij met zwembad
✓ 15 minuten rijden naar de stranden
Mountainbiken Portugal

Dag 1 – Aankomst op de boerderij

Van te voren krijg je van ons een routebeschrijving; de boerderij waar je overnacht ligt namelijk een beetje verstopt. Via een onverharde weg kom je aan bij de boerderij en wordt je begroet door de hond. De Herdade is perfect als je natuur wilt combineren met lekker actief bezig zijn. Geen zin om ’s avonds naar een restaurant te rijden? Geen probleem. De familie serveert tapas in hun eigen restaurant. Aangezien de boerderij nog een werkende boerderij is, is er altijd wat te doen. Slaap je eind juni/begin juli in de Herdade dan is de kans groot dat je ziet hoe kurkexperts de kurk oogsten. Toch iets waar de meesten van ons geen idee van hebben hoe dat gaat.

 

Dag 2 – Mountainbiken tussen kurkbomen

We regelen vandaag mountainbikes voor je. Op het terrein van de boerderij zijn 4 tracks uitgezet: een groene, blauwe, gele en rode. Afhankelijk van je conditie, je mood en het weer (want de temperatuur in deze regio kan behoorlijk oplopen!) kies je zelf waar je op dat moment zin in hebt. Is het heel warm? Ga dan heel vroeg of aan het einde van de dag op pad. Is mountainbiken niet helemaal jouw ding dan kan je er ook voor kiezen om één van de tracks te wandelen. Na alle inspanning is er volgens ons niks lekkerder dan een frisse duik in het zwembad.

Dag 3 – Vrije tijd

Op deze dag hebben we niks gepland en heb je de tijd aan jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje naar Lissabon gaan. Wat op ongeveer een uurtje rijden ligt. De stranden in de omgeving liggen op een kwartier rijden en Aberta Nova is een van de favoriete stranden waar de familie graag komt. Ook Comporta is een aanrader en is een hipper plekje met gezellige strandtenten waar het draait om zien en gezien worden. In een rivier in de buurt kun je goed dolfijnen spotten en met de auto rijd je zo naar het schiereiland Tróia. Hier vind je een breed zandstrand, namelijk van het vaste land tot het puntje van het schiereiland.

Dag 4 – Vertrek uit Grândola

Na drie nachtjes is het alweer tijd om deze fijne plek te verlaten. Hiervandaan reis je gemakkelijk verder naar de stranden van de Algarve, de kliffenkust van Milfontes of verder naar het noorden van Portugal. Geef de hond nog een laatste aai en duik nog even het zwembad in zodat je fris en fruitig weer op pad gaat.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met