Strandluieren en eilandpicknick

bouwsteen

  • Reisschema:
    Oost Algarve, Tavira
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 355,- p.p bij 2 personen (voorjaar)
✓ Rustige kant van de Algarve
✓ Brede stranden
✓ Dagtocht naar Ria Formosa
✓ Verblijf in een quinta in het binnenland
Tariva Algarve eiland picknick

Dag 1 – Aankomst in de Algarve

Waar het westen van de Algarve bekend staat om rotsachtige kliffen en een kraakheldere zee, vind je in het oosten van de Algarve juist lagunes vol vogelkolonies, vissersdorpen en eilanden voor de kust. In combinatie met een traditioneel huis in het rustige binnenland, geniet je hier optimaal van het landschap. Je bent even weg van iedereen. Van de drukte, van de massa. Je slaapt in een appartement op een half uur rijden van Tavira, zodat je wel altijd de mogelijkheid hebt om de gezelligheid op te zoeken.

Dag 2 – Eilanden boottocht door Ria Formosa

Na het ontbijt stap je in de auto om naar het nabijgelegen vissersdorp Olhão te rijden. Olhão is de belangrijkste vissershaven in de Algarve, met dagelijks een grote vismarkt. De vis is hier verser dan vers en de restaurants aan de waterkant maken daar volop gebruik van. Het oude centrum van Olhão heeft veel Moorse invloeden, met smalle stegen, kubusvormige witgekalkte huizen en pleintjes met terrassen. Wij vonden het heerlijk om er doorheen te dwalen en op het terras te genieten van een pasteis de nata. In de haven van Olhão ontmoet je de gids die je vandaag op sleeptouw neemt voor een boottocht langs de eilanden van het Ria Formosa natuurpark.

De boottocht brengt je naar de eilanden voor de kust van Tavira. Zo vaar je langs Deserta Island en bezoek je het vuurtoreneiland, waar je een korte wandeling maakt en ziet hoe vis hangt te drogen. Portugezen genieten hier van een biertje voor hun witte huizen die versierd zijn met kleurrijke tegels. Op eigen gelegenheid schuif je in een restaurant aan tafel voor de lunch of neem een lekkere picknick mee voor op het strand. Op een warme dag kan je ook nog even het water in springen voor wat verfrissing.

Dag 3 – Strandluieren bij Tavira

Wij plannen vandaag niets voor je in, zodat je zelf bepaalt wat je gaat doen. Luier aan het strand, drink een biertje en neem een duik in het zwembad. Of maak een uitstap naar Tavira, waar je in een boot stapt en over de lagunes vaart. Je baant je een weg door zoutmoerassen en eet een hapje aan de oevers van de rivier. Gezelligheid staat vandaag voorop. Vanuit Olhao kun je ook met een watertaxi oversteken naar autovrij Armona. Bij de haven heb je wat tavernes en restaurants, maar wanneer je het eiland oversteekt vind je aan de overkant nog een heuse beach bar en langgerekte stranden.

Dag 4 – Vertrek uit de Algarve

Zorg dat je in de avond vliegt, zodat je nog een volledige dag kunt genieten van deze mooie plek. Je rijdt in zo’n drie kwartier naar de luchthaven van Faro, vanwaar je terugvliegt naar huis. Is dit juist het startpunt van je reis door Portugal? Vertrek vanaf hier dan verder naar de Alentejo regio of ga terug in de tijd in het bruisende Lissabon!

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met