Het pure platteland

bouwsteen

  • Reisschema:
    Regio Alentejo
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 118,- p.p bij 2 personen
✓ Middeleeuws dorp Évora
✓ Huur fietsen bij de accommodatie
✓ Slaap op een verbouwde boerenhoeve met zwembad en Nederlandse eigenaren
Evora Portugal

Dag 1 – Aankomst Évora

Je verblijft op ongeveer 15 minuten rijden van het Middeleeuwse dorp Évora, een stadje dat bekend staat om haar prachtige kerktorens. Het is zo’n mooie plek, dat sommigen het zelfs een openluchtmuseum noemen: antieke tempelzuilen, geplaveide straten, barokke kerken en witte huizen tekenen het decor. Lekker eten doe je op het centrale plein, maar slapen doe je toch echt op het platteland. Je slaapt de aankomende nachten in je eigen appartement met keuken en zitje voor de deur.

Dag 2 – Op pad in de Alentejo regio

Vandaag heb je de dag vrij te besteden en in je appartement ligt een map klaar met tips voor in de omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een werkende kurkfabriek, ga met de eigenaresse mee op tour door Évora of rijd naar het Alqueva stuwmeer voor een dagje aan het water. Haal van tevoren wat lekkernijen bij de bakkerijen en picknick in de middag. Wil je iets actievers doen?  Huur dan fietsen bij je accommodatie en fiets tussen de wijnranken door. Waarna je bij het zwembad lekker kunt bijkomen met een goed boek. Voor de kinderen en tieners is er een speciale kamer ingericht van spelletjes tot een tafeltennistafel en badmintonrackets aan toe.

Dag 3 – Vertrek uit Alentejo Portugal

Je laat deze relaxte plek alweer achter je en gaat verder op pad. Sluit na het warme binnenland je Portugal-rondreis af in de Algarve, waar hoge kliffen en goudgele baaien je liggen op te wachten. Zo vonden wij in het westen een heerlijk, typische slaapplek vlakbij de klifstranden. Voor een geheel onbekend stukje Algarve, ga je juist naar de oostkant. Hier vind je Portugese vissersdorpen, kleine kusteilanden en vele vogelkolonies. Hier maak je een eilandentocht en slaap je in een comfortabel vissershuis.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met