Menu background

Naar boven

Galapagos

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz en San Cristobal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Cruz, San Cristobal en een omliggend onbewoond eiland
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  bezoek boerderij met reuzenschildpadden, dagexcursie naar een van de eilanden rondom Santa Cruz, snorkeltocht voor de kust van San Cristobal
 • Reissom:
  € 1082,- p.p. bij 2 personen
✓ Kort eilandhopprogramma voor een eerste indruk van de Galapagos eilanden
✓ Inclusief activiteitenprogramma
✓ Budgetvriendelijk alternatief voor het maken van een cruise
✓ Overnachtingen op de eilanden Santa Cruz en San Cristobal
Galapagos reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Santa Cruz, aankomst

Na een vlucht van drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je Spaanstalige chauffeur die vandaag met je meereist. Eerst neem je samen de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabij gelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je chauffeur klaar om je via de hooglanden naar het centrum van Puerto Ayora te brengen. Al trek gekregen van het vele reizen? Geen zorgen, de lunch wordt geregeld. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. De oudste schildpadden blijven altijd in de buurt van de boerderij, dus grote kans dat je vandaag al echt hele grote reuzenschildpadden ziet! Verder op de route kom je langs een lavatunnel. Hier vind je stalagmieten, stalagtieten en muren die vanwege de mineralen mooie kleuren hebben. De tour eindigt met een tocht naar ”Los Gemelos” (de tweelingen); twee enorme lavakraters. De korte, niet zo intensieve, wandeling hier geeft je een goed beeld van de grote biodiversiteit die er in de hooglanden van Santa Cruz te vinden is.

Decorative torn edge

Tenslotte kom je aan in je hotel in Puerto Ayora. Hier ontmoet je onze lokale contactpersoon die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Aan het eind van de middag heb je tijd om het stadje te verkennen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke dierensoorten ter wereld. In werkelijkheid wonen er op Santa Cruz zo’n 24.000 mensen en zijn er goede restaurants en gezellige barretjes. In de haven zagen we wel wat zeeleeuwen op de steigers en in de bootjes.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuador reis. De hotels zijn wel kleinschalig, hebben vriendelijke eigenaren en liggen op loopafstand van de haven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wateren rondom Santa Cruz

Fris en fruitig stap je in de boot voor een tocht naar een van de omringende eilanden: Santa Fé, Plazas, North-Seymour. Met een beetje geluk spot je tijdens de boottocht dolfijnen of walvissen. Welk eiland je bezoekt is afhankelijk van de beschikbaarheid, weersomstandigheden en wijzigingen door beslissingen van lokale autoriteiten. Wij nemen snorkelspullen voor je mee en zorgen voor een lunch zodat je alle energie hebt om de eilanden te verkennen.

Santa Fé is een klein droog eiland dat het thuis is van een bijzondere diersoort, namelijk de Santa Fe landleguaan. Deze leguaan komt nergens anders ter wereld voor. Je maakt een wandeling over het eiland en snorkelt met jonge zeeleeuwen in het blauwgroene water de beschutte baai.

Decorative torn edge

Plazas is vooral bekend om de vele land leguanen. Wanneer je een stukje het binnenland inloopt kom je al snel oog in oog te staan met indrukwekkende groen-, geel- en oranjegekleurde leguanen. Met de cactussen en blauwe zee op de achtergrond is het mooie plaatjes schieten. Aan de kust vind je kolonies zeeleeuwen die vredig samen leven met de leguanen en in het binnenland is een waar vogelparadijs waar de vogels eeuwig partners zijn en samen nestelen.

Op het eiland North Seymour vind je de broedkolonies van de fregatvogels, de blauwvoet jan-van-genten en de zwaluwstaartmeeuw. Om de vrouwelijke fregatvogels te imponeren, blaast de man zijn rode keelzak op. Om nog meer indruk te maken vliegt het mannetje om het vrouwtje heen. Erg grappig vonden wij, want de het mannetje verliest met zo’n opgeblazen zak natuurlijk sneller zijn evenwicht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Santa Cruz – San Cristobal, ca. 2,5 uur varen

De ochtend heb je ter vrije besteding op Santa Cruz. Om 13.30 uur wordt je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2,5 uur per speedboot kan hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Decorative torn edge

Dag 4 – San Cristobal, El Junco, Galapaguera, Puerto Chino

Na het ontbijt ga je met een Spaanstalige chauffeur op pad om de highlights van het eiland te verkennen. De eerste stop is bij El Junco, een van de weinige zoetwatermeren van de Archipel; een goede plek om veel vogels te spotten. Vanaf het kratermeer heb je een mooi uitzicht over de oceaan. Vervolgens maak je een wandeling door het gebied van het La Galapaguera centrum, waar je reuzenschildpadden in hun natuurlijke leefomgeving kunt zien. Tenslotte ga je naar Puerto Chino, een zandstrand aan de zuid-oost kant van het eiland. Tijdens de korte wandeling naar de kust, loop je tussen de cactussen. Ook kom je hier een van de vinksoorten tegen waar Darwin de evolutietheorie op heeft gebaseerd. Het strand is omgeven door mangroven en op de rotsen liggen zeeleeuwen heerlijk te luieren.

Decorative torn edge

Dag 5 – San Cristobal, vertrek

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Anderhalf uur voordat je vlucht vertrekt, wordt je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagos-stempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Verkies je liever het ruime sop boven het eilandhoppen, kijk voor meer informatie bij de Galapagos bouwstenen.

Decorative torn edge

Tip: duiken tussen de manta’s

Wil je duiken op een van de meest bijzondere duikspots ter wereld en heb je een duikbrevet? Dan is Galapagos met haar biologische schatkamer onder water wat voor jou. Door de geïsoleerde ligging, het ontbreken van roofdieren en de vulkanische oorsprong hebben diersoorten zich uniek ontwikkeld. Duiken met scholen hamerhaaien, octopussen, dolfijnen, galapagoshaaien, walvishaaien en manta’s is hier dagelijkse kost. Vanuit Puerto Ayora worden dagtours georganiseerd. Voor een dagtour betaal je tussen $80- $120 per persoon voor een dagexcursie met alle materialen en gids. Niet goedkoop, maar misschien wel een van de mooiste duikervaringen van je leven. Laat ons weten als je hier interesse in hebt.

Decorative torn edge
Verlenging

Wil je wat langer genieten van de Galapagos dan is dat natuurlijk mogelijk. Zo kunnen we het verblijf op Santa Cruz voor je verlengen zodat je vanuit hier nog een excursie kunt maken of je kunt een nacht langer op San Cristobal blijven om hier  te gaan duiken. Vermeld dit op het aanvraagformulier of geef dit bij ons aan, zodat we de ideale Galapagos vakantie voor je kunnen samenstellen.

Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. Op onze Ecuador website vind je de Galapagos natuurkalender met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hotel Galapagos met zwembad
Kamer Santa Cruz - Peru reis
Zwembad hotel San Cristobal
Variant
1

Eigenwijs eilandhoppen Santa Cruz en San Cristobal inclusief hotel met zwembad

 • Reissom:
  € 1166,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 nachten in een hotel met zwembad inclusief ontbijt en landprogramma zoals hierboven beschreven

Verblijf je liever in een hotel met zwembad tijdens je verblijf op de Galapagos eilanden? Kies dan voor onze standaard categorie hotels. De accommodaties in deze categorie iets comfortabeler dan onze budget hotels. Zo zijn de kamers en ontbijtruimte iets ruimer voor meer comfort.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

lima-foodtour
bouwsteen

Easy Going Lima

 • Lima
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Op het pad van de Inca’s

 • Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 798,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amazone boottocht Puerto Maldonado
bouwsteen

Amazone Jungle Lodge

 • Cusco - Puerto Maldonado
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge