Menu background

Naar boven

San Pedro de Atacama

Er lopen lama’s op de maan

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Pedro de Atacama
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  bezoek de maanvallei
 • Reissom:
  € 310,- p.p. bij 2 personen
✓ Bezoek de droogste woestijn ter wereld
✓ Kijk uit over woestijnlandschap en grillige rotsformaties
✓ Overnacht in het sfeervolle woestijndorp San Pedro de Atacama
✓ Zie de zon ondergaan en de maan opkomen in de Maanvallei
✓ Startpunt voor je zoutvlaktentocht in Bolivia
Decorative torn edge

Dag 1 – San Pedro de Atacama, aankomst

Vanuit Santiago vlieg je naar de luchthaven Calama en vervolgens nog 2,5 uur per transfer door naar San Pedro. Kom je vanuit Arica, een plaatsje vlakbij de grens van Peru, dan kan je met de nachtbus naar San Pedro de Atacama reizen. Meestal kom je er dan ’s morgens na zonsopkomst aan. Als je je intrek hebt genomen in je hotelletje, heb je de avond verder vrij. Overal vind je restaurantjes en zelfs internetcafés.

San Pedro de Atacama ligt in het hart van de gortdroge Atacamawoestijn. Aan de rand ervan begint de ‘Salar de Atacama’, een fatamorganisch zoutmeer, met daarachter weer de 5916 meter hoge vulkaan Licancabur. San Pedro heeft geen verharde wegen en telt 1500 inwoners.

Decorative torn edge

Dag 2 – San Pedro de Atacama, naar de Maanvallei

Wandel deze ochtend op je gemak door het sfeervolle San Pedro. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe, zelfs de 17e-eeuwse kerk is ervan gebouwd. Een bezoek aan het antropologische museum Gustavo Paín is de moeite waard. Hier liggen vondsten uit het verre verleden van de voorvaders van de huidige bewoners. Ben je uitgekeken in het dorp, ga dan sandboarden in de droogste woestijn ter wereld.

In de namiddag word je opgehaald bij je hotel en ga je in internationaal gezelschap de Atacama woestijn in. Bij de mooiste panorama’s wordt een korte stop gehouden. Vervolgens rijd je de Maanvallei binnen (entree ca. $17 p.p.). Het spel van wind, zon, zand, zout en steen heeft hier de meest vreemde creaties achtergelaten. Op de achtergrond staan de Andespieken fier overeind. Zoek een rustig plekje op de top van een heuvel om te genieten van de zonsondergang en de opkomst van de maan. De omgeving vervormd in magische kleuren rood, paars, groen, blauw. Aan het begin van de avond ben je weer terug in San Pedro.

Decorative torn edge

 

Dag 3 – San Pedro de Atacama, vertrek of verlenging

Vandaag word je opgehaald voor een vroeg vertrek en word je naar de grens met Bolivia gebracht, waar je overstapt op terreinwagens. Met onze bouwsteen ‘Flamingo’s en Vulkanen‘ trek je de komende drie dagen op een hoogte van ongeveer 4000 meter door een indrukwekkend landschap van besneeuwde vulkaantoppen, uitgestrekte vlaktes, groen en rood gekleurde meren en kleine nederzettingen.

 

 

Decorative torn edge

Tatio geiser excursie

Wil je de Tatio, de hoogste geiser ter wereld op 4320 meter, zien spuiten, dan moet je ’s ochtends om 04:00 uur al vertrekken zodat je er om 07:00 uur bent. Pak jezelf goed in, het is nog behoorlijk koud. Hier krijg je ontbijt (inbegrepen) en op het moment dat alle modderpoelen borrelen en de waterstralen omhoog spuiten, maak je een wandeling door het geiserlandschap.

In deze geothermische velden liggen enkele mineraalbaden. Heb je badkleding aan, verwarm jezelf dan in de woestijn, liggend in lekker warm water. Slippers mee én een dikke handdoek klaarleggen want zodra je eruit komt is het koud!

We raden je aan om, vanwege de vroege aanvang, deze excursie vooraf via ons te boeken. Wil je deze excursie gaan doen, dan boeken we nog een nachtje in San Pedro de Atacama.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Flamingo’s en Vulkanen

 • Uyuni - San Juan - Laguna Colorada - Laguna Verde - Laguna Blanca - Uyuni - La Paz
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 342,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wie was er ooit in Santiago?

 • Santiago de Chile
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 138,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

 • Arequipa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge