Watervallen en fjorden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Te Anau
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 211,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. boottocht fjorden Milford Sound
Ruige fjorden, bergen met wit besneeuwde toppen en spiegelgladde meren: je bent terecht gekomen op één van de mooiste plekken van Nieuw Zeeland. Tijdens deze bouwsteen ontdek je de magische fjorden in het zuiden.
Via een van de mooiste wegen in Nieuw-Zeeland reis je van Te Anau naar Milford Sound waar je op de boot stapt. We kiezen voor een vroege en kleinschalige boot zodat je voor de grote toeristenstromen wegdroomt bij klaterende watervallen, groene fjorden en gewoon even de stilte om je heen.

Dag 1 Aankomst in Te Anau

Nieuw-Zeeland reis Milford Sound

Vandaag zet je vanuit Wanaka (of vanuit Mount Cook of de Catlins als je uit de andere kant komt) koers richting Te Anau, de toegangspoort tot de fjorden van Nieuw-Zeeland. Een vrij korte route dus je kunt het rustig aan doen. Wij hebben gekozen om richting Te Anau te rijden via de iets langere en kronkelige route over de Crown Range Road. De uitzichten onderweg maken deze extra kilometers meer dan goed. De route eindigt bij Queenstown en we raden een stop daar zeker aan. Hoewel Queenstown druk bezocht wordt is het ook een sfeervolle stad waar je leuk kunt lunchen en verschillende wandelingen in de omgeving kan maken. Het is ook de ‘outdoor’ hoofdstad van het land waar jetboaten, ziplinen, bungee jumpen en nog veel meer mogelijk is. Je slaapt de komende twee nachten in een cabin op centraal gelegen vakantiepark.

Dag 2 Milford Sound boottocht

Vandaag staat de Milford Sound bootexcursie op het programma. Voor veel reizigers is dit een van de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland en wordt daarom door veel dagtoeristen bezocht. Ons advies is dan ook om er vandaag vroeg op uit te trekken. Het is dan nog rustig op de weg (met name in de smalle tunnels wel prettig) en tussen de bergen vaak een mystieke damp waardoor je fantastische foto’s kunt maken. Het grootste voordeel van vroeg op pad gaan is dat je aankomt voordat de grote groepen arriveren. Stap op de boot en geniet van de rust en natuur om je heen. Vanaf de 400 meter hoge bergwanden kletteren de watervallen in het water. De boot vaart er soms zelfs bijna onderdoor.

De rit vanuit Te Anau naar het vertrekpunt van de boot is een prachtige rit en duurt ongeveer 2,5 uur. De weg staat bekend als een van de mooiste van Nieuw-Zeeland maar is ook wat lastiger vanwege de vele bochten en tunnels. Zie je het niet zitten om de weg zelf te rijden? Dan kunnen we de boottocht met transfers vanaf Te Anau regelen.

Dag 3 Vertrek uit Te Anau

Vandaag neem je afscheid van Te Anau en zet je koers naar je volgende bestemming. Bijvoorbeeld richting de Catlins met de bouwsteen ‘Slapen bij de schapen’. Of je gaat direct verder naar Dunedin voor je volgende avontuur waarbij je de kust vol pinguïns, zeehonden en dolfijnen gaat ervaren. Als je meer van bergen en meren houdt dan kies je voor ‘Varen over ijsmeren’. Reis je verder in noordelijke richting? Dan reis je richting Wanaka.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Te Anau met Doubtful Sound Overnight Cruise

 • Reissom:
  € 442,- p.p.
 • Vertrek:
  1 nacht in eenvoudige cabin in Te Anau, 1 nacht in vierpersoonshut (stapelbedden) tijdens Doubtful Sound cruise met gedeelde faciliteiten, diner, ontbijt en kajak activiteiten tijdens cruise en gids

Naast de Milford Sound is het ook mogelijk om de Doubtful Sound te ontdekken. Moeilijker te bereiken en daardoor nog wat rustiger; een van onze hoogtepunten tijdens de reis! We regelen graag een dagtocht voor je maar nog bijzonderder is het om een nachtje op een boot te slapen middenin de ‘Sound’. Een gids verteld je alles over de omgeving en er is alle tijd om te kajakken, te relaxen en sterren te kijken. Na een nacht op de boot wordt je wakker met het geluid van kletterende watervallen en fluitende vogels op de achtergrond. Als je liever in een tweepersoonshut slaapt dan kan dat, vraag ons gerust naar de meerkosten.

Deze bouwsteen is goed te combineren met