Kajakken in het wild

bouwsteen

 • Reisschema:
  Te anau en Doubtful Sound
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 493,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. kajakken en kamperen
Een avontuurlijke en actieve variant op de bouwsteen 'Watervallen en fjorden', waar je met eigen kajak naar een onbewoond eilandje middenin de wildernis van Doubtful Sound peddelt en een nacht kampeert. Een avontuur als geen ander, waarin je de Doubtful Sound beleeft in al haar glorie. Geen TV, internet en telefoon, maar alleen de machtige natuur om je heen. Doubtful Sound kajakken!

In een kleine groep, onder leiding van een professionele gids, peddel je vijf uur per dag op het water van de Doubtful Sound. Je verkent verlaten baaien, watervallen en misschien ontmoet je je de lokale bevolking wel. Nieuwsgierig als dolfijnen en pinguïns zijn; laten ze zich regelmatig zien. Na het koken van je eigen potje zie je de zon langzaam in het fjord zakken. Slaap in een koepeltentje onder de sterren en deel sterke verhalen bij het kampvuur. Dit is voor ons het ultieme avontuurlijke Nieuw-Zeeland reisgevoel! Lees ook de tekst onder het kopje 'belangrijk'.
Doubtful Sound kajakken

Dag 1 Aankomst in Te Anau

Vandaag zet je vanuit Wanaka (of vanuit Mount Cook of de Catlins als je de andere kant op reist) koers richting Te Anau, de toegangspoort tot de fjorden van Nieuw-Zeeland. Een vrij korte route dus je kunt het rustig aan doen. Wij reden vanuit Wanaka via de Crown Range Road. Een kronkelige weg met de mooiste uitzichten. De route eindigt bij Queenstown en we raden een stop daar zeker aan. Hoewel Queenstown druk bezocht wordt is het ook een sfeervolle stad waar je leuk kunt lunchen en verschillende wandelingen in de omgeving kan maken. Vergeet geen boodschappen te doen in Te Anau voor de komende dagen. Tijdens het kajakken heb je wel wat snacks nodig en ook kook je je eigen potje. Je slaapt vannacht in een cabin op een centraal gelegen vakantiepark. Wij doken vroeg ons bed in want morgenochtend wordt je om 06.15 uur opgehaald.

Dag 2 Kajakken in het wild

Vandaag start je avontuur dan echt. Pak je zwem-, regen- en warme kleding in een rugtas mee en laat de rest van je spullen achter bij het hotel. Van Te Anau wordt je in 20 minuten naar Manapouri gebracht waar je op de boot stapt. De Doubtful Sound is namelijk wat lastiger te bereiken en dat maakt het ook zo’n geweldige desolate plek. Eerst steek je Lake Manapouri over met een boot en vervolgens stap je over op een bus waarmee je de Wilmot Pass oversteekt. Onderweg wordt er zeker gestopt zodat je mooie foto’s kan maken van de omgeving en al snel zie je een eerste glimp van de Doubtful Sound.

Tijd om je gids en de rest van de groep (max. 8 personen) te leren kennen en je om te kleden. Thermokleding, een wetsuit, zwemvest en wat je nog meer nodig hebt liggen klaar. Ook geeft de gids de groep een uitgebreide veiligheidsbriefing en instructies. Tijd om je spullen in de kajak te laden en je camera en snacks voor onderweg in een ‘dry bag’ te stoppen. Al snel glij je met je kajak door het spiegelgladde water. Vandaag peddel je zo’n vijf uur langs verlaten baaien en eilanden. Wie weet wordt je zelfs wel begroet door de Doubtful Sound dolfijnen die zich regelmatig laten zien.

Eind van de middag komt het camp in zicht en is leg je de kajak op het droge. Even je benen strekken en misschien, als het niet te koud is, wel een duik in het water. Je koepeltentje met matje en slaapzak staat je al op te wachten. Je kookt je eigen potje op het kookstel en de gids zorgt voor warme drankjes. Het kan namelijk best fris worden. Er is ook een gemeenschappelijk tent die helemaal ‘sandfly proof’ is. Deze vervelende beestjes ga je hier namelijk wel tegenkomen. Tip: koop in Te Anau een speciale ‘sandfly spray’. Er wacht je een gezellige avond met de gids en de rest van de groep. Sterren kijken, verhalen uitwisselen en genieten van de geluiden om je heen.

Dag 4 Vertrek uit Te Anau

Vandaag neem je afscheid van Te Anau en zet je koers naar je volgende bestemming. Bijvoorbeeld richting de weinig bezochte Catlins met de bouwsteen ‘Slapen bij de schapen’. Of je gaat direct verder naar Dunedin voor je volgende avontuur waarbij je de kust vol pinguïns, zeehonden en dolfijnen gaat ervaren. Als je meer van bergen en meren houdt dan kies je voor ‘Varen over ijsmeren’. Nog energie over? Reis dan door naar Clyde waar je een dat op de fiets stapt om de Otago Rail Trail te ontdekken. Reis je verder in noordelijke richting? Dan reis je richting Wanaka.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met