Menu background

Naar boven

Humpridge Track

bouwsteen

  • Reisschema:
    Fiordland
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Reissom:
    € 492,- p.p. bij 2 personen
Nieuw-Zeeland staat bekend om haar prachtige meerdaagse wandeltochten ook wel ‘tramps’ genoemd. De 3-daagse Humpridge Track is nog niet zo lang geleden geopend en begint in Tuatapere, in het Zuid Oostelijke deel van het Fiordland National Park en loopt door binnen het World Heritage gebied aan de Zuidelijke kust van het Zuider-eiland. De prachtige tocht is in totaal 53 kilometer en start en eindigt ten westen van Blue Cliffs Beach. Tijdens deze 4 daagse bouwsteen overnacht je in eenvoudige berghutten onderweg. In zo’n hut kunnen maximaal 40 personen overnachten. De hutten zijn eenvoudig ingericht; je kunt er koken, slaapt op stapelbedden, er is stromend koud water en beperkt warm water. Licht en verwarming zijn aanwezig evanals een toilet en washokken. De hutten dienen weer schoon en leeg achtergelaten te worden. Het leuke van deze wandelingen is dat deze maar door een beperkt aantal mensen gelopen kan worden. Het is noodzakelijk de hutten van te voren te reserveren.
Humpridge Track
Decorative torn edge

Dag 1 Humpridge Track – Aankomst in Tuatapere

Vandaag reis je vanuit de Catlins, Te Anau of Queenstown naar Tuatapere. Omdat de track vroeg start heb je hier een zogenaamde ‘pre-track’ overnachting. Je verblijft in een eenvoudig hostel en hebt de tijd om de omgeving te verkennen of gewoon even uit te rusten.

Alvast wat informatie over de track:
De Humpridge track wordt aangeduid als een gemiddeld zwaar tot zware track. Je wandelt in een bergachtig gebied over een ongelijke ondergrond. Per dag wordt er zo’n 18 kilometer gelopen. Je draagt zelf je bagage. Weersomstandigheden zijn behoorlijk onvoorspelbaar in dit gebied. Wind, regen en sneeuw zijn het gehele jaar mogelijk. Iedereen die goed fit is kan de wandeling in principe aan. De track wordt echter niet aangeraden voor kinderen jonger dan 10 jaar. Het wordt aangeraden voor 8.00 uur te beginnen met lopen. Na 9:30 uur vertrekken wordt afgeraden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Humpridge Track

Om 7.30 uur wordt je bij je hostel opgehaald en naar Rarakau Car Park. Het eerste deel gaat langs kliffen, Bluecliffs Beach en met de hangrug over de Waikoau rivier. Vanaf hier gaat de track voornamelijk door bossen waar je kunt genieten van de natuur om je heen. Onderweg kom je nog een shelter tegen waar je kunt lunch, toilet en je waterfles kunt vullen. Verder klimmend naar Stag Point kun je de eerste glimp opvangen van Okaka Lodge. Zorg voor voldoende voedzame eten in je bagage. Belangrijk is tijdens het wandelen ook veel te drinken! Na zo’n lange dag wandelen zal het ongetwijfeld heerlijk zijn om in de eerste hut aan te komen. Het eerste verblijf is in de Okaka hut die op een prachtige plek gelegen is. Geniet hier van je welverdiende maaltijd en rust en ontmoet de andere ‘trampers’!

Looptijd circa 7 tot 9 uur – afstand 19,0 km

Decorative torn edge

Dag 3 – Humpridge Track

Vandaag vroeg uit de veren om de meest fantastische zonsopgang niet te missen! Het belooft een prachtige wandeling te worden met vele mooie panorama’s over de kust. Je wandelt het grootste gedeelte van de dag op de ‘Hump Ridge’ (bergrug). Temidden van de ruige rotsformaties, diepe kloven en fantastische berguitzichten heb je even het gevoel helemaal weg te zijn van de rest van de wereld. Je loopt soms over zeer hoge wandelviaducten met spectaculaire uitzichten! Ook nu kom je onderweg weer een shelter tegen waar je de lunch kunt bereiden, een toilet kunt vinden en je fles kunt vullen. Een van de viaducten is het Percy Burn viaduct, het hoogst historische viaduct van hout in de wereld. Er wordt overnacht in een hut bij Port Craig Village.

Looptijd circa 7 tot 9 uur – afstand 19,0 km

Decorative torn edge

Dag 4 – Einde Humpridge Track

Dit is de kortste wandeldag. Bezoek eerst even Port Craig Village en kom meer te weten over de geschiedenis van de eerste pioniers hier. Vervolg daarna de track die in eerste instantie bergafwaarts gaat richting de kust. De rest van de wandeling loopt langs de kust terug naar Bluecliffs. Onderweg zie je o.a. diverse rotsbaden en mooie zandstrandjes. Er is een kans dat je de zeldzame hector dolfijnen ziet! Bovendien worden er veel mooie vogels aangetroffen in dit gebied. Moe maar zeer voldaan kom je uiteindelijk weer aan op het Bluecliffs Beach Car Park, alwaar de track eindigt. Je wordt vervolgens weer teruggebracht naar Tuatapere waar je rond 15.30 uur aankomt. Vandaag dus geen grote afstanden meer; je zou nog wel naar Te Anau of Invergarcill kunnen rijden.

Looptijd circa 5 tot 7 uur – afstand 17,0 km

Decorative torn edge
Tip:

Vergeet je zaklamp niet mee te nemen! Een stompje kaars is ook vaak erg handig i.v.m. het alom stralende licht. Neem vooral droogvoer mee wat je moet aanlengen met kokend water. Daarbij kun je ook paprika’s, knoflook en uien meenemen voor de extra smaak. Gaan sjouwen met blikken (vol met water dus gewicht) is niet echt handig.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Humpridge Track

background-pattern