Life’s a beach

bouwsteen

 • Reisschema:
  Raglan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 227,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a kajakken met gids
Tijdens deze bouwsteen is het vooral genieten geblazen in een wereld van zon, zee en strand – maar dan net even anders. Het stadje Raglan doet namelijk sterk denken aan Ibiza met haar ‘bohemian’ sfeertje. Hippe coffee bars, surf dudes en bijzondere winkeltjes maken je relaxte strandverblijf compleet. Een groot verschil met andere plekken aan de kust zoals de Bay of Islands en Coromandel.
Je brengt natuurlijk ook wat tijd op het water door. Tijdens een kajaktocht ontdek je vulkanische stranden, kalkstenenrotsen en met een beetje geluk peddel je langs zeehonden en orka’s.

Dag 1 Op naar Raglan

Vandaag reis je naar Raglan aan de westkust van het Noordereiland. Het kleine plaatsje is centraal gelegen en je kunt het met veel bouwstenen combineren. De meeste reizigers zullen vanuit de Bay of Islands (een langere rit) of vanuit New Plymouth komen. Je proeft al snel de sfeer als je het stadje binnenkomt. Waar je ook kijkt zie je surf dudes, hippe coffee bars, bijzondere winkels en exposities. Omringt door een blauwe zee en wuivende palmen voelt het alsof je niet in Nieuw-Zeeland bent maar op Ibiza. Ga lekker mee in het ‘bohemian’ sfeertje en geniet vooral de komende dagen. Je slaapt in een motel aan het water op loopafstand van het stadje. Niet overdreven hip maar wel goed.

Dag 2 Ontspannen en kajakken bij Raglan

Vandaag niet zo vroeg uit de veren maar juist lekker mee in het relaxte tempo hier. Wij vonden het tijd om onszelf eens te verwennen met ontbijt in het stadje. Het zal nog lastig kiezen worden tussen scrambeld eggs, pancakes of huisgemaakte granola! Daarna heb je nog een paar uur de tijd voor de omgeving met mooie stranden. ’s Middags wordt je aan de waterkant verwacht voor je volgende avontuur. Hoewel Raglan bekend staat om de eerste klas surfgolven kiezen wij hier voor een kajak excursie in een kleine groep met gids. Zo zie je toch net wat meer dan wanneer je alleen maar bezig bent met je balans op een surfboard. Na een korte uitleg stap je in je kajak en kan het peddelen beginnen. Op naar de overkant van de baai waar je langs kleine baaien met zwart vulkanisch zand en kalkstenenrotsen peddelt. Met een beetje geluk kom je nog zeehonden of zelfs orka’s tegen.

Dag 3 Vertrek uit Raglan

Je relaxte ‘Ibiza break’ zit er helaas alweer op. Laat het ons gerust weten als je een dagje langer wil blijven.  Als je verder gaat in zuidelijke richting dan zijn ‘Glow in de dark’ en ‘Vergeten vulkaanland’ leuke plekken om je reis te vervolgen. Stop dan onderweg zeker even bij de waterval ‘Breidal Veils’. Reis je in noordelijke richting dan kies je voor ‘Woudreuzen en eilanden’. Was Raglan je laatste stop? Dan reis je naar Auckland waar je, afhankelijk van je vertrektijd, nog een nachtje slaapt.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met