Kamperen onder de sterren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kerikeri (Bay of Islands)
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 345,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a kajakhuur en wandelroutes
 • Reistijd:
  Safaritenten mogelijk in december en januari
Als Nieuw-Zeeland ergens om bekend staat, naast de afwisselende natuur, dan zijn het wel de fantastische wandelingen die je er kunt maken. Er zijn honderden wandelingen uitgezet; van een kwartiertje naar een waterval om de hoek tot dagenlang klauteren over gletsjers en door ruige berggebieden. De meeste meerdaagse wandelingen zijn erg pittig en basic; van zelf koken, slepen met bagage tot een koude douche. Tijdens deze Kamperen Nieuw-Zeeland bouwsteen ontdek je een wereld van kamperen en wandelen maar dan met wat meer comfort.

Je begint met twee nachten in een goed ingerichte safaritent bij de Bay of Islands. Hier geniet je van wandelingen langs reusachtige kauribomen en stap je in een kajak langs subtropische baaien en verlaten eilandjes. Na je kampeeravontuur rij je anderhalf uur zuidelijker naar Whangarei Heads voor wat meer actie. Hosts Mark en Claire stippelen een bijzondere wandeling voor je uit langs bossen en strand. Slapen doe je in een eenvoudige lodge waar je samen andere reizigers op de veranda van het diner geniet en sterke verhalen deelt. De dag sluit je af in een met kaars verlicht ‘bush' bad.
Kamperen Nieuw Zeeland

Dag 1 – Kamperen Nieuw-Zeeland: Auckland – Kerikeri (Bay of Islands)

Na een rit door het uitgestrekte landschap ten noorden van Auckland, kom je aan in Kerikeri (circa 4 uur rijden) waar je verblijft in een wel heel bijzondere accommodatie. Ooit het thuis van een excentrieke zakenman en nu een oase in de natuur met slaapplaatsen in allerlei stijlen. Van pipowagen en Chinese pagode tot sfeervolle safaritent. Wij kiezen hier voor een verblijf in de safaritenten die allemaal uitzicht hebben op de mooi aangelegde tuin of de rivier. Ze zijn volledig ingericht met tweepersoonsbed, meubels en je eigen koelkastje. Vanaf het houten dek is het genieten van de ondergaande zon. Even verderop tref je een eenvoudig sanitairblok aan met toiletten en douches en een volledige keuken met kookplaten, oven, magnetron, koelkast, vriezer en alles wat je nodig hebt om vanavond zelf te kunnen koken. Uiteraard kun je ook de auto pakken en naar een van de nabij gelegen restaurantjes rijden. De safaritenten zijn alleen te boeken in december en januari. Daarbuiten boeken we een ander type accommodatie; ook als er geen beschikbaarheid is.

Vanmiddag heb je alle tijd om lekker bij te komen van je eerste rit. Als je zin hebt om actief bezig te zijn dan is er genoeg om uit te kiezen. Een aanrader is een kajaktocht. Tijdens de tocht vaar je van het ene weidse uitzicht naar het andere. Als je het peddelen even zat bent, leg je even aan ga je op onderzoek uit.

Houd je meer van wandelen, dan zijn er verschillende routes in de groene, heuvelachtige omgeving, die je leiden langs spectaculaire uitzichtpunten van de baai. Of breng een bezoek aan de waterval Rainbow Falls. Daarnaast kun je ook het dorpje zelf even in waar ze verschillende kleine winkeltjes en koffietentjes hebben, en een kleine chocolade fabriek.

Dag 2 – Verblijf Bay of Islands, optionele boottocht

Vandaag heb je nog een volle dag om de omgeving te verkennen. Eén van de hoogtepunten van deze streek kun je wel heel letterlijk nemen. De reusachtige Kauri bomen zijn tientallen meters hoog en kunnen groeien tot een dwarsdoorsnede van 5 meter. Om lekker uit te waaien kun je naar Cape Reinga. Dit is een flinke rit, waar je de hele dag voor moet uit trekken, maar dan ben je wel op het absolute noordpunt van Nieuw-Zeeland. De Tasman Zee en de Grote Oceaan komen hier samen en dat is goed te zien, want de zeeën verschillen van kleur.

Dag 3 – Kerikeri (Bay of Islands) – Whangarei Heads

Vanmorgen is het tijd om afscheid te nemen van de Bay of Islands. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Whangarei Heads waar je start met het actieve deel van deze bouwsteen. De komende tijd ga je de benen strekken en lekker wandelen in de natuur. Geen urenlange wandelingen in basic omstandigheden zoals tijdens de meerdaagse tracks, maar genieten van de natuur en slapen in een lodge met alle faciliteiten. Zorg dat je in ieder geval begin van de middag aankomt zodat je vandaag al tijd hebt voor een eerste wandeling van zo’n anderhalf uur. Bij een kop thee krijg je namelijk een uitgebreide uitleg van hosts Mark en Claire over de wandelingen in de omgeving en ontvang je een set met routes.

Eenmaal terug bij de lodge is het tijd voor een eenvoudig diner, samen met de andere wandelaars die bij de lodge verblijven. Je verblijft in een tweepersoonskamer; de badkamer deel je met een van de andere kamers.

Dag 4 – Vertrek Whangarei Heads, wandelingen

Sta vanmorgen op tijd op zodat je genoeg tijd hebt voor een langere wandeling. Alle benodigdheden voor het ontbijt staan klaar en je kunt maken wat je wil. Ook kun je direct wat broodjes smeren voor de lunch die je dan mee kunt nemen. Je hebt gisteren al even besproken welke wandeling (durend tussen de 2 en 6 uur) je vandaag wil doen. Niet veel later wordt je naar het startpunt van je wandeling gebracht en ga je op pad langs bossen en strand. Een paar uur later wordt je bij het eindpunt opgehaald en teruggebracht naar de lodge. Hier neem je afscheid van Claire en Mark.

Na de wandeling kun je vandaag niet meer ver rijden. We plannen daarom een nachtje in Mangawhai of Auckland in voordat je verder gaat met een van de andere bouwstenen. Bouwstenen die goed aansluiten zijn Maori Forest Trail, Glow in the dark of Coromandel Hotwater Beach.

Er zijn een beperkt aantal safaritenten beschikbaar en de hele accommodatie is uniek in zijn soort. Daarnaast zijn de tenten alleen te boeken in december en januari.  Als de safaritenten zijn volgeboekt dan proberen we een pipowagen voor je te reserveren. Als ook deze niet beschikbaar zijn dan boeken we ons farm hostel of een van de Bed&Breakfasts waar we mee werken.

Ook de accommodatie bij Whangarei Heads is erg kleinschalig en uniek. Als deze accommodatie geen beschikbaarheid heeft dan proberen we een alternatief te vinden in de omgeving. Als dit niet mogelijk is dan boeken we een extra nacht in de safaritenten en kun je bijvoorbeeld de boottocht met het zwemmen met dolfijnen doen.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Boottocht langs de Bay of Islands en dolfijnen spotten

 • Reissom:
  € 130,- p.p.
 • Vertrek:
  tocht per catamaran en dolfijnen spotten

Je kunt kiezen voor een boottocht waarmee je niet alleen de tropische baaien ontdekt maar ook de wilde dolfijnen in dit gebied. Wij vonden het erg leuk om een tocht met een catamaran te combineren met het spotten van dolfijnen. Bijzonder om deze dieren vanaf de catamaran te begroeten.

Deze bouwsteen is goed te combineren met