Avontuurlijk Noord-Namibië Join-in

bouwsteen

 • Reisschema:
  Windhoek - Okonjima - Etosha - Damaraland - Swakopmund - Windhoek
 • Reisduur:
  7 dagen / 6 nachten
 • Type reis:
  Kamperen of Lodges
 • Vertrek:
  Elke vrijdag (op aanvraag)
 • Reissom kamperen:
  vanaf € 909,- p.p. bij 2 personen
 • Reissom lodges:
  vanaf € 0,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. transport, veel maaltijden, gids, entreegelden
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is de meest kosteneffectieve optie om in zeven dagen de hoogtepunten van Noord-Namibië te zien. Je reist samen met een kleinschalige groep van maximaal 14 reisgenoten naar Etosha National Park, waar je op zoek gaat naar wilde dieren. Je ontmoet de Himba’s de traditionele inwoners van Namibië en reist dan door naar het woeste landschap van Damaraland. De laatste stop is Swakopmund, een Duitse koloniale stad met een groot scala aan activiteiten. Hierna reis je terug naar Windhoek voor het eind van je reis door het noorden van Namibië.

Decorative torn edge

Dag 1: vertrek vanuit Windhoek naar Okonjima

Om de lange reis naar Etosha te onderbreken, maak je een tussenstop in Okonjima. Hier kun je in de safari stemming komen door een bezoek aan de Africat Foundation. Deze organisatie verzorgt jachtluipaarden, die vervolgens weer in de vrije natuur worden uitgezet. Je kunt de cheetah van een afstandje bekijken. Terug op de camping, wordt je verteld hoe je je koepel tent snel en gemakkelijk kunt opzetten, terwijl de kok het diner aan het bereiden is.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3: Okonjima – Etosha National Park

Vandaag ga je op safari! Het Etosha National Park is het grootste wildpark in Namibië. Je rijdt door de Afrikaanse savanne op zoek naar olifanten, giraffen en andere wilde dieren. Etosha heeft unieke verblijfplaatsen met water drinkplaats voor de dieren. ’s Avonds na je safari kun je samen met je reisgenoten plaatsnemen op het bankje bij de drinkplaats en het voorbij grazend wild aanschouwen. Je besteedt twee nachten in het park, met verblijf op verschillende campsites, zodat je zoveel mogelijk kunt zien van de Etosha. De gids zal je vroeg wekken voor een bijzondere ochtendsafari met zonsopgang. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief vanwege de (nog) lage temperaturen, de kans op het zien van wild is dan het grootst. De chauffeur kent het park als zijn broekzak, hij herkend gemakkelijk de sporen van de grazende zebra’s, giraffen en leeuwen.

Decorative torn edge

Dag 4 & 5: Etosha National Park – Grootberg (Damaraland) – Twyfelfontein

Vandaag reis je verder naar Kamanjab, waar je de Himba zult bezoeken. Deze woestijn mensen wonen op een traditionele manier in zelfgemaakte lemen hutten. Oorspronkelijk wonen de Himba in het noorden van Namibië, maar een paar families worden verplaatst naar het zuiden vanwege de betere levensomstandigheden. Kenmerkend voor de Himba zijn de okerrode huid en het haar besmeert met geitenvet en klei. Je neemt een kijkje in hun dorp om meer over hun traditionele gebruiken te leren. Daarna zul je verder afdalen in Damaraland, een uitgestrekt maanlandschap met rotsen en bergen. Hier kunt je de rotstekeningen van de Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van Namibië zien. Zowel mensen als dieren worden afgebeeld, en de schilderijen geven een indruk van hoe het traditionele leven is.

Decorative torn edge

Dag 6: Twyfelfontein – Swakopmund

De Duitse koloniale badplaats Swakopmund, is je laatste stop voordat je terugreist naar Windhoek. Wanneer je door de stad wandelt, vindt je de Duitse bakkerijen en vele huizen met gietijzeren balkons. Hier zit het diner niet inbegrepen, om je de vrijheid te geven lekker bij een van de vele kleine restaurantjes aan de kust te eten. Je zou kunnen kiezen voor één van de gezellige vis restaurants op de Boulevard. Swakopmund staat bekend als de activiteiten stad van Namibië. Veel activiteiten vinden plaats in de woestijnduinen, zoals een Jeeptour, quadbiken en sandboarden. De kustlijn is ook bekend voor zijn pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen, die je kunt volgen met een kleine boot. In de ochtend heb je de tijd om een excursie te doen, voordat je verder reist naar Windhoek.

Decorative torn edge

Dag 7: terug naar Windhoek

Na de lunch is het tijd om de terug naar Windhoek te keren. Het is ongeveer vijf uur rijden vanuit Swakopmund. In de namiddag kom je aan in Windhoek en wordt je afgezet bij je guesthouse in Windhoek.

Vervolg je reis naar het zuiden van Namibië of combineer je reis juist met Botswana en de Victoria Watervallen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Avontuurlijk Noord-Namibië - Lodge verblijf

 • Reissom:
  € 0,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  6 overnachtingen in lodge/guesthouse, 6x ontbijt, 6x lunch, 5x diner, transport, entreegelden en gids.

Wanneer je deze avontuurlijke Noord-Namibië reis wilt gaan maken, maar niet zo van kamperen houdt, dan kun je deze bouwsteen kiezen. De route van de reis is hetzelfde, alleen slaap je niet in een tentje maar juist in comfortabele lodges en guesthouses.

Deze join-in start iedere zaterdag vanuit Windhoek (op aanvraag).

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Wonderlijk Sossusvlei Join-in

 • Windhoek - Sossusvlei / Deadvlei - Windhoek
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge