Voetjes omhoog

bouwsteen

  • Reisschema:
    Ghanzi - Windhoek/Kiripotib
  • Reisduur:
    2 dagen / 1 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 126,- p.p. bij 2 personen
Botswana is een erg afwisselende bestemming, maar kent geen tropische kust of witte zandstranden waar je je reis in stijl kunt afsluiten.

Gelukkig hebben een plek gevonden waar dat wel kan; 1,5 uur ten zuiden van Windhoek vonden wij een sfeervolle boerderij middenin de Kalahari. Een mooie stop vanuit Maun terug naar de luchthaven. Je hoeft deze laatste dagen even helemaal niks en kunt alle indrukken van de afgelopen dagen op je laten inwerken. Neem een duik in het zwembad, lees je boek uit of inspireer andere reizigers met je verhalen op je eigen reislog.

Je kunt deze bouwsteen ook uitbreiden wanneer je daar de tijd voor hebt. Laat het ons even weten via het aanvraagformulier.
Namibië Windhoek Kalahari
Decorative torn edge

Dag 1: Ghanzi – Windhoek

Reistijd: circa 5,5 uur, dagafstand 400 kilometer

Na een reis vol Afrikaanse avonturen hoef je tijdens je verblijf hier even helemaal niks. Op 1,5 uur rijden bij de luchthaven van Windhoek vandaan vonden wij een sfeervolle boerderij, gelegen midden in het weidse landschap van de Kalahari.

Vaak kom je in de middag aan en kun je er voor kiezen om neer te ploffen op één van de zonnebedjes bij het zwembad. Tijd om je boek uit te lezen en een lekker glas wijn in te schenken. Of werk je reislog bij, terwijl je wegdroomt bij de vergezichten om je heen. Ze deden ons weer even terug denken aan alle avonturen die we tijdens onze reis door Namibië & Botswana beleefd hebben.

Decorative torn edge

De boerderij waar je verblijft is ruim opgezet, met een persoonlijke en huiselijke sfeer. ’s Avonds maakt de kok een echte Afrikaanse maaltijd voor je klaar waar wij onze vingers bij aflikten. Er wordt een kampvuur gemaakt, want het is in de Kalahari ’s nachts aardedonker. Bij helder weer zorgt de immense sterrenhemel voor een indrukwekkend schouwspel terwijl je, onder het genot van een koud drankje, met andere reizigers je ervaringen uitwisselt. Proost!

Je slaapt in een van de safaritenten, om zo het Afrikaanse gevoel zo lang mogelijk vast te houden. De tenten zijn voorzien van een tweepersoonsbed en Afrikaanse bush douche. Afrikaanse details kleden de safaritenten aan en zorgen voor de finishing touch. Voor ons was dit de ideale plek om onze reis af te sluiten.

Decorative torn edge

Dag 2: vertrek uit Windhoek

Reistijd: circa 1,5 uur, dagafstand 160 kilometer

Vandaag neem je afscheid van je fly drive Namibië & Botswana en vlieg je terug naar Nederland. Je rijdt in ongeveer 2 uur naar de luchthaven van Windhoek, daar lever je de auto in en aansluitend check je in voor je vlucht. De meeste vluchten vertrekken ’s middags en vliegen ’s nachts. Je komt dan de volgende ochtend aan in Europa.

Wanneer je net iets langer wilt luieren aan het eind van je reis kun je deze bouwsteen ook verlengen. Je kunt dit aangeven in Mijn reisplan of je kunt het telefonisch met ons doorspreken. We helpen je er graag bij.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken