Menu background

Naar boven

Koloniale kleurenpracht

bouwsteen

 • Reisschema:
  Izamal - Campeche
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  p.p. bij 2 personen
 • € 85,- in b&b en stadshotel
 • € 130,- in haciënda en koloniaal hotel
 • Vervoer:
  per auto
✓ Verblijf in een 'gele' stadje Izamal en het koloniale centrum van Campeche
✓ Koetstocht door Izamal
✓ Optionele excursie: Koken met onze Mexicaanse kokkin Lupita
✓ Optionele excursie: Salsales in Campeche
Kerk - rondreis Mexico
Decorative torn edge

Dag 1 aankomst Izamal

Vanuit Chichen Itza is het ongeveer 1,5 rijden uur naar het geelgekleurde stadje Izamal. Hier slaap je in een kleurrijke bed & breakfast met zwembad in tropische tuin. Izamal was een belangrijke Maya nederzetting tot de Spanjaarden het verwoestten. Ze bouwden op het dorpsplein een Franciscanenklooster dat er nu nog staat. Om het dorp liggen resten van oude Maya gebouwen, maar het meest bijzondere aan Izamal is toch wel dat het hele centrum geel geschilderd is.

Om 16:00 uur staat een paard en wagen voor je klaar voor een ritje door de gele straten. Deze eindigt bij het (gele) Franciskanenklooster. Voor een traditionele Yucatanees gerecht schuif je aan bij bijvoorbeeld restaurant Kinich, naast de ruïnes. Een wandeling in de zwoele avond terug naar je hotel is een goede afsluiting van je Mexicaanse dag.

 

Decorative torn edge

Dag 2 Izamal – Campeche

Reistijd: 9 uur inclusief stops op de Puuc route

Ben je helemaal in de ban van de Maya’s? Ontbijt dan vroeg en rijdt over de “Route Puuc” naar Campeche. Langs deze route liggen talloze Mayastadjes. Bedenk vooraf welke plaatsen je wilt zien, want je kunt niet alles in één dag.

Onze aanrader is Uxmal; één van de oudste en indrukwekkendste steden op de Puuc route. De Grote Piramide, het Schildpadhuis en tal van bijgebouwen zijn versierd met afbeeldingen van de regengod Chac.

 

Decorative torn edge

Ook de grotten van Loltun zijn de moeite waard. Je gaat samen met een gids 1,5 uur lang de grotten in en hij heeft je een heleboel te vertellen over de Maya’s die hier vroeger schuilden.

Na een dag tussen de tempels kom je aan in de piratenstad Campeche met genoeg restaurants voor een welverdiend diner. Je slaapt een hotel met zwembad in het koloniale centrum. Nog niet moe? Neem dan eerst een salsales voordat je de salsa barretjes van Campeche inswingt.

Decorative torn edge

Dag 3 vertrek uit Campeche

Na misschien wel wat spierpijn van gisteren word je wakker in het koloniale Campeche. Vandaag eindigt deze bouwsteen. Maak nog een ochtendwandeling door het centrum en langs enkele van de vestingmuren voordat je verder reist.

Reizigers die twee weken door Mexico reizen, vervolgen hun reis naar Palenque. Hier combineer je de Maya ruïnes met de jungle en kun je sommige tempels zelfs beklimmen. Heb je meer vakantiedagen, ga dan de bergen in met de bouwsteen Colors and Indians of voel je een Tarzan of Jane met de Slingeren in de jungle bouwsteen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Koloniale kleurenpracht

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Koken met Lupita in Izamal (met extra overnachting)

 • Reissom:
  € 36,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Koken met Lupita en extra overnachting Izamal

Voor de Mexicanen is eten een belangrijk deel van de cultuur. Voor een reden om eens een kijkje in de keuken te nemen tijdens een workshop. Dat Lupita (of Elsy) de kok geen Engels spreekt, is eigenlijk wel charmant. Ze bereid al veel voor en met handen en voeten kom je er wel uit. Samen maken jullie guacamole en salbutas de pollo (kleine kipsnacks). Verwacht geen echte kookworkshop want ingewikkeld is het allemaal niet, maar wel heel lekker! In overleg met de rest van de groep kun je ook kiezen voor het vegetarische alternatief: roomsoep en kaashapjes. Na afloop van het kokkerellen is het smullen aan de lange houten tafels van het hotel. Wil je deze workshop in je reis opnemen dan plannen we tevens een extra nachtje Izamal voor je in.

Decorative torn edge
Variant
2

Salsa les in Campeche

 • Reissom:
  € 18,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Salsa les van 1,5 uur

Wil je de aanstekelijke levensvreugde van de Mexicanen zelf ervaren? Leer dan samen met een aantal Mexicanen de eerste salsastappen in de dansstudio van Nelly. Zelf moesten wij even wennen aan het ritme, maar met de goede tips van Nelly werden onze Hollandse ledematen al snel losser. Na anderhalf uur dansles voelden wij ons soepel de dansvloer over zwieren. De dansstudio ligt ongeveer twintig minuten lopen van je hotel. Afhankelijk van het weer is de les buiten in de tuin of in de studio.

De geleerde danspassen direct in de praktijk brengen? Vraag Nelly dan naar tips voor leuke salsa-bars. De les is mogelijk van maandag tot en met vrijdag.

Decorative torn edge
Variant
3

Net wat specialer overnachten

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 overnachting bij een originele haciënda met zwembad in Izamal en 1 overnachting in een koloniaal hotel met zwembad in Campeche

Vind je het belangrijk om net wat bijzonderder te slapen en om ook in Campeche een zwembad te hebben, kies dan voor deze optie. Je slaapt dan 1 nacht in een originele haciënda met zwembad bij Izamal en 1 nacht in een sfeervol koloniaal hotel in Campeche. Ontbijt is niet inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om te kiezen wat je wilt ontbijten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

chichen itza reis mexico
bouwsteen

Wereldwonder Chichèn Itzá

 • Chichen Itza
 • 2 dagen / 1 nacht
 • per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
jungletempel palenque mexico
bouwsteen

Jungletempels en watervallen

 • Palenque – Calakmul - Chicanna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

In bad met roze flamingo’s

 • Rio Lagartos
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge