Menu background

Naar boven

Slapen op de vulkaan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Quetzaltenango
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 135,- p.p. bij 2 personen
 • vervoer:
  per transfer
✓ Beklimming van de Tajumulco vulkaan

✓ Fysieke inspanning richting de top

✓ Twee-daagse hike

✓ In een tent op de vulkaan
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Quetzaltenango

Vandaag ga je op pad naar Quetzaltenango, in de volksmond ook wel Xela genoemd. Je kunt vanuit San Cristobal (Mexico) naar Xela reizen, een lange reisdag van bijna 8 uur met een grensovergang. Of je komt vanuit Antigua/Panajachel en dan kun je deze dag rustig aan doen en na de lunch in Xela aankomen. Wanneer je hier op tijd bent heb je genoeg tijd om de stad zelf te ontdekken en het leukste is om dit op de fiets te doen. Verwacht geen befaamde hoogtepunten maar wel een typisch Guatemalaanse stad.

Fiets vanaf je homestay bijvoorbeeld naar de Espiritu Santo kathedraal, een van de eerste kathedralen uit deze omgeving. Wij vonden vooral de voorkant van de kerk indrukwekkend vanwege de vele beeltenissen en details die er op te zien zijn. Daarna zijn we doorgefietst naar de lokale markt (La Democracia Market) met alle groentes en fruit die je maar kunt bedenken en daardoor zo kleurrijk dat onze camera weer overuren maakte. Of regel bij aankomst een transfer die je naar 1 van de hotsprings (zoals Georgina Hotsprings) in de omgeving brengt om daar lekker te ontspannen voor je inspannende tocht de vulkaan op. Xela is bekend om zijn taalscholen en veel gezinnen hier ontvangen regelmatig buitenlandse gasten. Hoewel de gezinnen meestal geen Engels spreken, kom je er met handen en voeten altijd wel uit. Aan het begin van de avond staat er een maaltijd voor je klaar in je homestay en kruip je op tijd je bed in voor de vroege ochtend.

Decorative torn edge

Dag 2 – Start trekking vulkaan

Vanochtend ga je vroeg uit de veren, want om 7 uur ’s ochtends word je opgehaald voor de beklimming van de vulkaan Tajumulco. De Tajumulco vulkaan is de hoogste berg van centraal Amerika met z’n 4.220 meter hoogte.  Kleed je warm aan want het is hier echt koud. Je vertrekt vanuit het centrum van Xela met een klein groepje (van maximaal 10 personen) en je gids met het openbaar vervoer naar het startpunt van de beklimming. Neem voor deze nacht alleen het hoognodige mee, de rest van je bagage kun je achterlaten in Xela. Van de gids krijg je een tent, slaapzak en luchtbed mee en deze draag je zelf in de backpack die je hebt meegenomen.

Je begint aan de voet van de vulkaan en klimt in ongeveer 3,5 uur naar een beschutte kom waar je het tentenkamp op zet. Hier heb je de middag om tot rust te komen maar bovenal om te genieten van het geweldige uitzicht over Guatemala. Die avond wordt het eten op een kampvuur gemaakt en kruip je op tijd je tent in want ook morgenvroeg sta je weer vroeg op voor het laatste stuk van de beklimming.

Decorative torn edge

Dag 3 – Opkomst zon op de Tajumulco vulkaan

In het donker kruip je je tent uit, klaar voor het laatste stuk van de beklimming. Wij hadden een hoofdlamp bij ons zodat we goed konden zien waar we liepen. Na ongeveer 45 minuten lopen is daar de beloning, de zonsopkomst met een spectaculair uitzicht over de omliggende bergen, Guatemala en met een beetje geluk en weinig bewolking zelfs Mexico en de Pacifische oceaan. Je hebt genoeg tijd om alles op je in te kunnen laten werken voordat je terug keert naar het kampement waar je aan een wel verdiend ontbijt kunt beginnen.

Dan is het tijd om alles weer in te pakken, je backpack weer om te doen en terug te lopen naar de bewoonde wereld. Je wordt netjes terug gebracht naar je homestay waar je de rest van je spullen weer in je eigen tas kunt doen. Mocht je hier fijn vinden om meer rust in je reis te creëren, laat het ons dan weten, dan plannen we hier een extra nacht voor je in. Anders reis je vandaag door richting Panajachel of Antigua.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Slapen op de vulkaan

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verblijf in de special stay accommodatie

 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 overnachting in kleinschalig hotel en 1 nacht in tentje op de vulkaan

We hebben in het centrum van Quetzaltenango een kleinschalig hotel gevonden wanneer je iets comfortabeler wilt verblijven. De kamers zijn netjes en goed onderhouden. De accommodatie ligt op 5 minuten loopafstand van het historische centrum. Kom ’s middags lekker bij op de patio van het hotel of bij de open haard ’s avonds voordat je vroeg je bed in duikt.

 

De reissom bij verblijf in deze special stay accomodatie staat hierboven vermeld.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

El Mundo Maya

 • Panajachel (Atitlan) - Chichi - Antigua of v.v.
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 305,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cristobal indianen chamula mexico
bouwsteen

Colors and indians

 • San Cristobal de las Casas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern