Coronavirus

Algemene informatie

Lapland

Coronavirus

Veilig reizen in Lapland is mogelijk

Inmiddels is bekend gemaakt dat reizen naar diverse landen binnen de Europese Unie weer mogelijk is. Ook voor Finland is het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor deze landen is van oranje naar geel gegaan. Fins Lapland is dus weer te bereizen!

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in Fins Lapland op dit moment is gelijk aan Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid om op vakantie te kunnen gaan.

Net als in Nederland heeft Lapland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen. We kunnen op dit moment nog niet voorspellen welke coronamaatregelen komende winter nog van kracht zijn in Lapland, maar wij helpen je voorbereid op reis te gaan.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil jij ook graag op reis? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Lapland kunt reizen ten tijde van corona. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.riksjatravel.nl/lapland.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus.