Coronavirus

Algemene informatie

Lapland

Coronavirus Lapland

Veilig reizen in Lapland is mogelijk

Onze reizen naar Lapland spelen zich af in Finland, Noorwegen en Zweden en daarmee is er bijna altijd wel een regio waarvoor het reisadvies van Buitenlandse Zaken van oranje naar geel is gegaan. Lapland is dus weer te bereizen!

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in Lapland op dit moment is gelijk aan (of zelfs beter dan) Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid om op vakantie te kunnen gaan.

Net als in Nederland hebben de drie landen die Lapland vormen ieder een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen. We kunnen op dit moment nog niet voorspellen welke coronamaatregelen komende winter nog van kracht zijn in Lapland, maar wij helpen je voorbereid op reis te gaan.

Covid-19 maatregelen tijdens je Lapland-reis

Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale coronamaatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Niets is zo veranderlijk als het coronavirus dus neem voor vertrek dan ook de tijd om op de officiële toerisme websites te kijken. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de regels van Finland, Noorwegen of Zweden goed te weten op het moment dat je je reis gaat maken. Gebruik hiervoor deze links:
lokaal advies Finland
lokaal advies Noorwegen
lokaal advies Zweden

Overnachten in Lapland

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Lapland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

Over ons
✔ Boek vóór 1 oktober 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.