Op het pad van de goden aan de Amalfikust

bouwsteen

  • Reisschema:
    Amalfikust
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    € xx per persoon (vanaf 2 personen)
✓ Het ultieme kustgebied van Italië - La Costiera Divina
✓ Maak een wandeling op het Pad van de Goden
✓ Verfijnde en ontspannen sfeer
✓ Lunch en wijnproeverij
✓ Overnacht in een romantische bed & breakfast

Dag 1 – Aankomst Amalfi kust

Reistijd: circa 45 min. (vanuit Vico Equense)

Je rijdt naar de Amalfi kust: een van de meest schilderachtige kustlijnen van Europa. De weg kronkelt langs de zee door vissersdorpen die aan de steile klifkust zijn geplakt. Geen wonder dat de kust al jaren Italianen en reizigers uit de hele wereld aantrekt om te genieten van de uitzichten, het eten en het Zuid-Italiaanse leven.

Je b&b is tegen de kliffen aangebouwd. Het parkeren kan even puzzelen zijn, want er is weinig vlakke ruimte aan de kust. Mocht je niet voldoende ruimte zien,vraag dan de receptionist even om hulp bij het inparkeren. Italianen hebben een paar centimeter nodig om de auto neer te zetten… Vervolgens daal je af langs de kust om bij je kamer te komen. Heb je zware koffers, dan worden er hulptroepen opgetrommeld om je bagage te dragen. De rest van de dag ben je vrij om van het kustleven te genieten. Vanaf het terras bij je kamer kijk je uit op zee. Loop helemaal naar beneden voor een frisse duik in het blauwe water.

Dag 2 -Lunch en wijnproeverij in Praiano

’s Ochtends ben je vrij om de klifkust te verkennen. De weg kronkelt als een dolle langs de kust, witte huizen zijn tegen de kliffen aangeplakt en achter elke bocht ligt een ander miniscuul baaitje. Je bent hier zeker niet de enige, maar omdat iedereen hier komt om te genieten, is de sfeer aangenaam. Dwaal door klifkustdorpjes en duik in het blauwe water bij een kiezelsteenbaai. Wij begrijpen wel waarom al die Italianen hier elk jaar weer komen.

Aan het begin van de middag loop je langs de weg naar de wijnproeverij. Wij vonden het even wennen om langs de autoweg te lopen, maar de Italianen doen dit zelf ook en op deze manier kun je tijdens de proeverij rustig een wijntje drinken. Via een wandelpad langs de rotsformaties van de klifkust kom je bij het restaurant waar je eerst een wijnproeverij hebt. De wijnkelder bevindt zich in een grot in de rotsformaties, waar je eigenaar je graag wat meer vertelt over de achtergrond van de wijnen. Na de wijnproeverij is het tijd voor de lunch. Maak kennis met de lokale keuken terwijl je uitzicht hebt over zee. Wanneer je bent uitgeproefd en uitgekeken, wandel je rustig terug naar je b&b.

Dag 3 – Bezoek Amalfi en Ravello

Na het ontbijt neem je de bus (ca. € 2,-) in 20 minuten naar kustdorp Amalfi. Neem stevige schoenen mee, want je loopt over het Pad van de Goden naar de top van de kliffen. In Amalfi kun je nog wat water, ciabatta’s en fruit voor onderweg kopen. Dan loop je via nauwe steegjes, trapstraatjes en een kustroute naar het sierlijke Atrani. Hier begint een steile klim van 350 meter naar Ravello. Volgens filosofen en kunstenaars als Goethe ligt Ravello dichter bij de hemel dan de zee. Niet omdat er zo veel kerken staan, maar omdat het een haast magisch dorp is boven op de kliffen met uitzicht op zee is. Aangekomen in Ravello dwaal je door straten, sierlijke tuinen met witte beelden en elegante villa’s.

Je wandelt in totaal in 4,5 uur van Amalfi naar Ravello en terug. Zie je de wandeltocht niet zitten, dan kun je ook met de bus / auto naar Ravello rijden en ter plekke over de top van de kliffen lopen.

Optioneel: boottocht naar Capri

Wil je het Italiaanse kustgevoel in stijl ervaren, maak dan een boottocht naar het eiland Capri. Het eiland mixt alle mediterrane sferen in een cocktail van kristalblauwe baaien, classy piazza’s, ruïnes van Romeinse villa’s en ruige kustlijn. Romeinse keizers verbleven hier om te genieten van de schoonheid en fraaie uitzichten. Tegenwoordig is het een geliefde bestemming van Italiaanse VIPs en Hollywood filmsterren.

Wij regelen optioneel een boottocht naar Capri (€ xx,- p.p.). Je wordt opgehaald bij de steigers van Amalfi en bent een volle dag (6 tot 7 uur) op Capri. ’s Avonds word je weer teruggebracht naar het vasteland.

Dag 4 – Vertrek Amalfi kust

Vandaag neem je afscheid van de kust en rijd je in 4,5 uur dwars door het binnenland naar Puglia, in de hak van de laars. Onderweg kom je langs grottendorp Matera.

Eindigt je reis aan de Amalfikust, dan rijd je in anderhalf uur naar de luchthaven van Napels. Hier lever je de auto in, kijkt nog een keer over de baai van Napels en vliegt terug naar huis. Wil je nog langer aan de kust verblijven en de tempels van Paestum verkennen dan plannen we met veel plezier een extra nacht voor je in.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met