Naar boven

Wat ontbreekt er niet in je tas tijdens je reis?

blog

Geschreven op
maandag 6 juli
Geschreven door
Kerstin Jauk

indonesie reis vervoer
Waszakjes
Niet om in te wassen, maar super handig om je spullen in onder te verdelen. Je kunt hier ook speciale packbags voor kopen, alleen zijn deze een stuk prijziger. Als je nou een handige moeder of oma hebt, of misschien ben je zelf goed met een naaimachine, maak er zelf een paar variërend in grootte.

Een waslijn Indonesie vakantie wandelen
Klinkt misschien suf, maar helemaal in warmere landen is het best fijn om je favoriete shirtje even uit te wassen. Wij liepen tegen het probleem aan dat er niet altijd plek is om dit te laten drogen. De reiswaslijn is een ideale uitkomst, zo vind je altijd wel een plekje waarachter je hem kunt haken. Wasknijpers zijn trouwens niet nodig dankzij het slimme draaisysteem. Slinger je shirtje door een sopje en de volgende dag ruikt hij weer helemaal fris!
Een ‘wasmand’
Ook al doe je af en toe een handwas; een tas waar je je vuile was in kunt doen is handig. Je kunt natuurlijk een plastic tas hiervoor gebruiken, alleen vinden wij deze toch een stuk leuker. Dan wil je toch gelijk niet meer zonder?
Een sarong
Een strandlaken meenemen neemt veel te veel plek in. Meestal zit er wel een dagje ontspanning bij tijdens je reis, maar dan niet in een luxe resort waarbij de badlakens voor je klaar liggen. Een ideale oplossing is een sarong of een hammamdoek voor een dagje strand. Dit neemt een stuk minder ruimte in beslag en is daarnaast ook nog eens handig om je schouders mee te bedekken voor een tempel- of moskeebezoek.


waterpaleis tirtagangga baliReisdagboekje

Ervaringen, herinneringen, een naam van dat ene leuke restaurantje op een afgelegen strandje of hoe je je voelt tijdens je reis. Tuurlijk kun je notities maken in je telefoon of een foto maken en delen op Facebook. Voor minder dan een euro koop je een boekje bij de Action en de herinneringen blijven altijd bij je.

Souvenirs uit Nederland
Van te voren weet je nog niet aan wie je ze gaat geven, maar tijdens je reis tegen kom je sowieso iemand tegen die je wilt verrassen. Of het nou met een pak stroopwafels of Delftsblauwe klompjes van de Xenos is, cadeautjes zijn altijd leuk. Drop valt minder in de smaak, spreken we uit ervaring.

Selfiestok

Tegenwoordig bijna onmisbaar wanneer je met een smartphone op reis gaat. Neem een selfiestok mee en je weet zeker dat je met veel foto’s thuis komt waar je zelf ook op staat. Het wordt nog lastig om de mooiste foto’s te kiezen.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.
background-pattern