Naar boven

Ramadan en het suikerfeest 2019

blog

Geschreven op
donderdag 20 november
Geschreven door
Kerstin Jauk


Belangrijke informatie om tijdens het plannen van je reis in de zomervakantie rekening mee te houden, zijn de data waarop de ramadan en het Suikerfeest vallen. Dit is religieus gezien de belangrijkste periode van het jaar voor de islamitische bevolking van de eilanden. Doordat de wegen in deze periode druk zijn raden we aan hiermee bij het reizen naar de islamitische eilanden Sumatra en Java rekening te houden.

Komend jaar zullen dit de data zijn:
Ramadan: 5 mei tot 4 juni
grootste drukte: 28 mei tot 13 juni

Vanwege de grote drukte bieden wij ons Java product tussen 28 mei en 13 juni 2019 niet aan.

 

Reizen tijdens de ramadan en het Suikerfeest in het kort

Tijdens de ramadan vasten moslims gedurende de dag. Na zonsondergang worden allerlei heerlijke gerechten op tafel getoverd die vervolgens met de hele familie worden opgegeten. Veel restaurants zijn in deze tijd beperkt geopend waardoor ik wat langer moest zoeken naar een restaurant voor de lunch. Ook roepen de moskeeën vaak op tot gebed. Ik was mezelf dankbaar dat ik niet was vergeten mijn oordopjes in te pakken!

Het Suikerfeest, Idri Fitri, is de feestperiode waarin de periode van vasten feestelijk wordt gevierd. Op de islamitische eilanden nemen veel eilandinwoners vrij om familie op te zoeken en er samen op uit te trekken. Het gevolg hiervan is dat de wegen enorm druk zijn en het je veel meer tijd kost om de lange afstanden te overbruggen. Het reizen op Java tijdens het Suikerfeest raden we af, omdat de afstanden normaal gesproken al lang zijn. Een rit van 8 uur in de auto is op Java niet ongebruikelijk. Door files zul je tijdens het Suikerfeest een groot deel van de dag in de auto doorbrengen, soms wel 18 uur. Voor mij had dit zeker geen positieve invloed op mijn humeur. Als je de mogelijkheid hebt raden we aan om je reis op Sumatra en Java te maken buitenom de drukste Ramadanperiode. De periode dat we echt afraden op Sumatra en Java te reizen is tussen 28 mei en 13 juni door de verwachte drukte.

Eerder schreven we al een artikel over de ramadan waarin we uitgebreid beschrijven wat de Ramadan voor je reis betekent.

 

Heb jij zin om een reis naar Indonesië te maken? Bekijk onze Indonesië reizen.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.
background-pattern