Naar boven

Bijzondere excursies van het gebaande pad

blog

Geschreven op
maandag 4 april
Geschreven door
Kerstin Jauk

Rice paddies Toraja (2)Bij Riksja Indonesië geloven we dat je een land pas echt leert kennen als je af en toe van gebaande pad af stapt en je onderdompelt in het lokale leven. Die plekken die je moet kennen, omdat je ze anders nooit zou ontdekken. We nemen je mee naar vier bijzondere plekken buiten de toeristische hotspots.

 

 

 

Het Javaanse leven in Kalibarutuin kalibaru java indonesie

Op Java zijn vooral de stad Yogyakarta en de Borobudur populair bij reizigers. Daarna trekken veel mensen direct verder richting het eiland Bali. Maar wist je dat je dan een heel mooi gebied overslaat waar je het Javaanse leven pur sang kunt aantreffen? Rondom de plaats Kalibaru vind je traditionele kruidentuinen, stoffige zandweggetjes kronkelend door rijstvelden en boeren die vanuit de groene velden opkijken om je te begroeten. Hier kun je thee drinken bij de gastvrije Javanen thuis en overnachten in een bungalow tussen de cacao- en koffieplantages.

 

Kookles aan de Balinese oostkust

De stranden van Bali zijn al lang niet meer onontdekt. Aan de zuidelijke kant van het eiland zijn toeristische stranden te vinden met restaurants, clubs en rijen vol zonnebedjes. Gelukkig is er ook nog een andere kant, waar veel minder toeristen van op de hoogte zijn. Verscholen achter een rotsklif aan de oostkust hebben wij een oase van rust gevonden. In de kustplaats Candidasa kun je een kijkje nemen in het lokale leven en de fijne kneepjes van de Indonesiche keuken leren kennen tijdens een kookworkshop. En na de kookles kun je je eigen creaties natuurlijk goed laten smaken!

 

Kajakken tussen de karstbergen op Sulawesi

sulawesi reizen indonesieDe meeste reizigers die naar Sulawesi gaan, komen voor een bezoek aan Tana Toraja, waar lokale stammen nog in relatieve eenvoud leven met hun eigen gebruiken en rituelen. Om er te komen kun je een leuke tussenstop maken in een prachtig natuurgebied met karstbergen. Dit is een landschap dat je nergens anders in Indonesië aantreft. In een traditionele houten kajak kun je er langs metershoge kalksteenkliffen glijden en wandelen langs rijstterrassen en prehistorische rotstekeningen. Met de lunch schuif je aan tafel bij een van de bewoners in een plattelandsdorp, een bijzondere manier om kennis te maken met dit onbekende stukje Indonesië.

 

Ben je nieuwsgierig naar nog meer van onze bijzondere bouwstenen in Indonesië? Neem dan een kijkje bij onze Indonesië reizen!

background-pattern