Menu background

Naar boven

Het coronavirus… Wat betekent dit voor mijn eigen reisplannen naar Indonesië?

blog

Ben je een reis naar Zuidoost-Azië aan het plannen, met je gezin? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er een uitbraak van het coronavirus is. Wat de gevolgen van deze uitbraak op de lange termijn zijn, is nog moeilijk vast te stellen. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wat vragen hebt. Daarom praten we je graag even bij.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 6 maart
Geschreven door
Nienke van der Maar
Delen op social media

Wat is er aan de hand?

Sinds december 2019 is er een uitbraak van het Coronavirus in China. De uitbraak is vermoedelijk ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei. Patiënten die met virus besmet zijn hebben vooral griepsymptomen. Ongeveer 20% van de patiënten kregen tot nu toe last van de longen.

Hoe is de situatie nu? (vrijdag 6 maart)

Vooralsnog is het veilig om (op China na) naar al onze bestemmingen af te reizen voor vakantie. En dus ook naar Indonesië. Mocht je al een reis bij ons geboekt hebben en er verandert onverhoopt iets wat invloed heeft op jouw reis, dan nemen we meteen contact met je op. Zolang je niks van ons hoort over dit onderwerp betekent het dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Wat betekent dit voor een reis naar Indonesië?

Voor Indonesië geldt momenteel geen negatief reisadvies. De situatie in Indonesië niet anders dan in landen als Frankrijk of de Verenigde Staten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie per land nauwkeurig in de gaten. Op dit moment is het veilig om te reizen naar Indonesië.

Vanaf vrijdag 6 maart is het bovendien verplicht om een medische verklaring in te vullen, bij binnenkomst. Reizigers kunnen ervoor kiezen om dit bij aankomst in Indonesië te doen, of van te voren, online. Dit geldt voor reizigers uit China, Hong Kong, Macau, Taiwan, Iran en Italië. Of voor reizigers die onlangs in die regio’s zijn geweest.

Ik heb al een reis geboekt naar Indonesië, wat nu?

Wij houden continu contact met onze agent, het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het vanuit medisch oogpunt noodzakelijk is dat we actie gaan ondernemen, nemen wij direct contact met je op. Mocht in de komende tijd blijken dat het voor jou en je gezin onverstandig is om de reis in de huidige vorm door te zetten, zullen we op een later moment samen kijken naar een goed alternatief. Wees verzekerd: wij hebben de veiligheid van jullie – onze reizigers – hoog in het vaandel staan en wij zullen je niet op reis sturen als dit onverantwoord is.

Leestips

Meer weten? Kijk dan hier voor de meest update-informatie.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Familiereis - boot Sanur Bali met kinderen
rondreis

Rondreis 3: Bali in een (kokos)notendop

 • Ubud –Lovina en Munduk - Amed – Sanur
 • 15 dagen/14 nachten
 • € 974,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Gezinsreis - surfen Bali Sanur
rondreis

Rondreis 4: Tienerstreken in tempelparadijs

 • Sanur – Ubud – Pemuteran – Munduk – Nusa Lembongan - Sanur
 • 21 dagen/20 nachten
 • € 1598,- p.p.
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Nusa Lembongan Bali - zwembad met kinderen
bouwsteen

Chillen in het paradijs

 • Nusa Lembongan
 • 4 dagen/3 nachten
 • € 264,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Orang oetans Sumatra - Indonesië Kids
bouwsteen

Orang oetans spotten in de jungle

 • Medan - Bukit Lawang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 196,- per persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge