Riksja Family Indonesië

Naar boven

Tuben door het regenwoud op Sumatra

Tuben door het regenwoud

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tangkahan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 200,- per volwassene, € 150,- per kind (tot 12 jaar)
Look for the bare necessities. The simple bear necessities... Volg de raad op van beer Balou uit de film Jungle Book: In het oerwoud heb je niet veel nodig. Je slaapt in een houten bungalow en dobbert in een opblaasband de junglerivier af naar een waterval.Je bereikt Tangkahan als Indiana Jones per jeep en hangbrug. ’s Avonds speel je een potje voetbal in het dorp. Je overnacht heel eenvoudig in een houten bungalow die perfect past bij deze relaxte sfeer. Ook mooi van deze plek is dat de lokale bevolking de opbrengsten gedeeltelijk weer investeert in bijvoorbeeld een schoolbus en Engelse les.
Tuben door het regenwoud op Sumatra
Decorative torn edge

Dag 1 – Diep de jungle in

Wat hobbelt zo’n 4WD (vanuit Bukit Lawang) en komt er nog een einde aan die palmolieplantages? Leuk die varkens langs de weg en kinderen die naar ons zwaaien.

In Tangkahan steken we de hangbrug over naar een handvol hotels gerund door lokale families. Geheel in stijl met de omgeving slapen we in een houten bungalow aan de rivier. Er is geen warm water – maar koud is het ook niet – en er is beperkt elektriciteit. Ga zwemmen met de kinderen uit het dorp. Het is vroeg donker en je hoort hier niets anders dan geluiden uit de jungle.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tangkahan tubing

De autobanden liggen al klaar in de rivier. Onze gids bindt ze aan elkaar als een vlot en stuurt hier en daar bij met een stok. Langzaam zakken we de rivier af. Hé! Daar slingert een aap tussen de takken. Op een ondiep stuk wijst je gids naar een zijtak van de rivier. Hier stappen we uit en wacht ons een verrassing: Een klaterende waterval. Leuk om tegen de stroom in te zwemmen en wat is die straal hard!

Decorative torn edge

Na een poosje spetteren steken we de rivier over en lopen we met onze gids een heel stuk langs de rivier door palmolieplantages terug naar onze bungalow. We hebben alle tijd om te zwemmen bij de hotspring verderop. Je kunt ’s middags ook een trekking te maken zoals onderaan de pagina beschreven.

Dag 3 – op naar het volgende avontuur

Vanuit de vochtige jungle terug naar Medan, op naar een nieuw avontuur. Of meer van Sumatra zien? Dan wachten de orang utans op je, voordat je doorreist naar de Batakdorpen op het Tobameer.

Decorative torn edge

Verantwoord reizen

Het olifantenkamp van Tangkahan is bij veel reizigers favoriet. Zo’n enorm dier van dichtbij ontmoeten dat is toch een prachtige ervaring? Dat vinden wij ook. Maar voor ons zijn duurzaamheid en reizen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bieden wij alleen verantwoorde activiteiten aan in olifantenkampen die het welzijn van de dieren voorop hebben staan. Dat betekent onder andere dat er niet gefokt mag worden met de dieren, dat er geen shows of trucs worden opgevoerd en dat er geen contact is met de olifanten, tenzij deze het zelf opzoeken. Hoe bijzonder de ervaring ook is om zo dicht bij deze immense dieren te zijn, wij willen de vraag naar activiteiten met direct contact met olifanten niet stimuleren. In overleg met de WSPA (World Society for the Protection of Animals) hebben we besloten om op Sumatra helemaal geen activiteiten meer aan te bieden met direct contact met olifanten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tuben door het regenwoud

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Jungle walk op Sumatra
Tangkahan met kinderen - regenwoud Sumatra
Variant
1

Trekking door de jungle

 • Reissom:
  op aanvraag
 • Inbegrepen:
  2 uur trekking door het regenwoud met gids

Je wandelt door het tropisch regenwoud en onderweg zal je gids je enthousiast vertellen wat hij van zijn familie heeft geleerd over de planten die je onderweg ziet en over zijn eigen leven in de jungle. Er zijn hier ook orang oetans, levend in het wild. De kans bestaat dat je ze ziet, al blijven de mensapen in dit gebied liever wat dieper in de jungle. Wij zagen slechts het nest waar ze die nacht geslapen hadden; het bewijs dat ze in de buurt waren. Spannend maakt het de tocht wel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Orang oetans Sumatra - Indonesië Kids
bouwsteen

Orang oetans spotten in de jungle

 • Medan - Bukit Lawang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 245,- per volwassene, € 180,- per kind (2-12 jaar)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Becak rit tijdens je rondreis Indonesie
bouwsteen

Kennismaken in de kampung

 • Medan startpakket
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 195,- per volwassene, € 155 per kind (2-12 jaar)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern