Riksja Family Indonesië

Naar boven

Orang oetans op Sumatra Indonesie

Orang oetans spotten in de jungle

bouwsteen

 • Reisschema:
  Medan - Bukit Lawang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 245,- per volwassene, € 180,- per kind (2-12 jaar)
Orang oetan betekent letterlijk bosmens. Het is een van de meest bedreigde soort mensapen ter wereld. Toch kun je ze hier betrekkelijk makkelijk in het wild spotten. In het verleden zijn hier gevangen genomen exemplaren opnieuw in het wild uitgezet en ze werden tot voor kort ook bijgevoerd. Met een gids trek je de jungle ineen ga je op zoek naar deze bijzondere dieren. Het hotel waar je verblijft is eenvoudig, maar mooi gelegen aan de rand van het regenwoud.
Orang oetans Sumatra - Indonesië Kids
Decorative torn edge

Dag 1 – Welcome to the jungle

Het is maar 95 km rijden van Medan, maar omdat de weg in slechte staat is doen we er toch bijna 4 uur over om in Bukit Lawang te komen.

Het hotel waar we verblijven is redelijk eenvoudig, maar fraai gelegen aan de rand van het oerwoud. Het hotel heeft geen zwembad, maar je kunt verkoeling zoeken in de rivier die dwars door Bukit Lawang loopt. Aan de oevers staan huisjes op palen, vrouwen doen de was en mensen zijn aan het baden.

Decorative torn edge

Dag 2 -aapjes kijken

We lopen met onze gids hoger en hoger het oerwoud in. Na nog geen uur hiken horen we opeens gekraak boven ons. Een nieuwsgierige orang oetan komt langzaam omlaag. Deze draagt een kleintje op haar rug. Ze is niet erg schuw. We houden voldoende afstand en kunnen op ons gemak mooie plaatjes schieten.

Het is verboden om de orang oetans te voeren of aan te raken, maar op het moment dat een van de apen iets te dichtbij komt trekt onze gids toch opeens een paar bananen uit zijn tas. Hij zegt dat ze agressief kunnen worden als je ze niks geeft, maar op deze manier houd je het gedrag natuurlijk wel in stand.

De trekking duurt circa 3 uur, onderweg ga je zwemmen bij de waterval en de gids brengt een picknick lunch voor onderweg mee. Na de lunch vaar je per autoband in ongeveer 25 minuten terug naar het dorp.

 

 

 

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Bukit Lawang

Via Brestagi kun je je reis door Sumatra vervolgen naar het Tobameer, het grootste kratermeer ter wereld. Verblijf op Samosir, verken het eiland met de fiets en bezoek traditionele Batak dorpjes met hun karakteristieke huizen.

Of trek per 4×4 dieper de jungle in van het Gunung Leuser park naar Tangkahan en ga tuben door het regenwoud.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Orang oetans spotten in de jungle

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tradionele huizen bij het Tobameer Sumatra
bouwsteen

Relaxen aan het kratermeer

 • Bukit lawang - Brestagi - Tobameer
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 355,- per volwassene, € 260,- per kind (tot 12 jaar)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tuben door het regenwoud op Sumatra
bouwsteen

Tuben door het regenwoud

 • Tangkahan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 200,- per volwassene, € 150,- per kind (tot 12 jaar)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern