Riksja Family Indonesië

Naar boven

Het apenbos op Lombok

Fietsen naar het apenbos

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tetebatu
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 155,- per volwassene
 • € 115,- per kind (2 t/m 11 jaar)
✓ Fietstocht langs de rijstterrassen
✓ Spot wilde apen in het bos
✓ Afkoelen in een waterval
✓ Slaap in een knusse guesthouse, gerund door een lokaal gezin
Fietsen in Tetebatu Lombok
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Tetebatu

Tetebatu, thuis van de Sasak gemeenschap, is een rustig dorp in de groene binnenlanden van Lombok. De lokale bevolking leeft van de rijstteelt, maar door het heuvelachtige pittoreske landschap is ook toerisme in opkomst. Je vindt hier geen massatoerisme en verwacht geen comfortabele hotels, maar we hebben een handvol kindvriendelijke guesthouses gevonden gerund door gastvrije lokale gezinnen. Vanuit je slaapplek kijk je uit over de groene rijstterrassen.

De beschikbaarheid van accommodaties met zwembad is erg beperkt en kunnen we niet garanderen. Is dit voor jou gezin een must, kies dan voor de comfort variant van deze bouwsteen, waarin je Kuta als uitvalsbasis gebruikt.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen naar het apenbos

Vandaag ga je samen met een lokale gids op ontdekkingstocht in Tetebatu. Eerst een stop bij de lokale markt. Bij de vele marktkraampjes werden er lokale producten verkocht die we nog nooit hadden gezien. We slaan exotisch fruit in voor de picknick later op de dag. Dan ga je het apenbos in. We geven een bingokaart mee voor de kinderen. Wie spot de eerste aap? Er leven hier grijze makaken, maar ook schuwe zwarte apen met lange staarten. Aan de rand van het bos staan fietsen klaar. We raden de fietsexcursie aan voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar, afhankelijk van hun lengte (vanaf 150cm). Er zijn namelijk geen kinderfietsen of -zitjes. Je fietst bergafwaarts terug naar het dorp. Onderweg kom je langs rijstterrassen en maak je een stop bij een waterval. De lokale bevolking gelooft in de zuiverende werking van het water en brengt er vaak een bezoek aan. Om te zwemmen volg je een steil pad naar beneden. Even afkoelen en genieten van het fruit voordat je weer op de fietst stapt. De excursie eindigt met een welverdiende lunch bij een lokaal restaurant.

Decorative torn edge

Reis je met jonge kinderen, dan kun je wandelen door het apenbos combineren met een bezoek aan de waterval. Hou er wel rekening mee dat je naar de waterval afdaalt langs een steile trap. Voor de kleinsten is daarom een draagzak een aanrader.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Tetebatu

Na het ontbijt pak je de tassen om te vertrekken naar de volgende bestemming. Hou je van een beetje avontuur, trek dan naar het noorden van Lombok waar je wandelt naar indrukwekkende watervallen. Liever naar het strand? Welke richting je ook kiest, aan de kust van Lombok is het altijd goed toeven. Leer surfen in Zuid- Lombok of relax aan Palmenstrand Senggigi.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Fietsen naar het apenbos

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hotelkamer in Kuta Lombok
Hotelkamer in Kuta Lombok
Familiehotel in Kuta Lombok
Variant
1

Fietsen naar het apenbos - comfortabel strandresort

 • Reissom:
  € 265,- per volwassene en € 195,- per kind (2 t/m 12 jaar)
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfortabel hotel in Kuta Lombok, fietsexcursie Tetebatu, hele dag chauffeur

Lijkt het je leuk om de binnenlanden van Lombok te ontdekken, maar wil je geen concessies doen op comfort? Kies er dan voor om in een comfortabel strandhotel in Kuta te verblijven, op 1,5 uur rijden van Tetebatu. We regelen een chauffeur voor de hele dag, zodat je op de terugweg nog extra stops kunt maken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Strand bij Senggigi beach in Lombok
bouwsteen

Palmenstrand Senggigi

 • Senggigi
 • 4 dagen/3 nachten
 • € 295,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Surfen in Kuta Lombok
bouwsteen

Surfer’s paradise in Zuid Lombok

 • Zuid Lombok
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • € {35421},- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Watervallen vanuit Senaru op Lombok
bouwsteen

Veters vast in watervalvallei

 • Senaru
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 210,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern