Riksja Family Indonesië

Naar boven

Senggigi Beach in Lombok

Palmenstrand Senggigi

bouwsteen

 • Reisschema:
  Senggigi
 • Reisduur:
  4 dagen/3 nachten
 • Reissom:
  € 295,- per volwassene
 • € 220,- per kind (2 t/m 11 jaar)
✓ Proef het traditionele dorpsleven op het platteland
✓ Slaap in een comfortabel strandhotel
✓ Geniet van de zonsondergang met uitzicht op zee
Strand bij Senggigi beach in Lombok
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Senggigi

Senggigi is een levendige kustplaats aan de westkust van Lombok. Aan het palmenstrand vind je comfortabele resorts en restaurants, wij kiezen voor een strandhotel weg van het drukke centrum. Bungalows verspreid over een groene tuin, een fijn zwembad en plekjes in de schaduw aan het strand. Eat, sleep, relax, repeat! Wil je toch de levendigheid opzoeken, regel je makkelijk een taxi en ben je binnen 10 minuten in het centrum van Senggigi. Het fijne aan Senggigi is de locatie. Naar het vliegveld is het maar een uur rijden en ook de binnenlanden met groene rijstterrassen bereik je in een uurtje. Dit maakt het de ideale uitvalsbasis om meer van het eiland te verkennen.

 

Decorative torn edge

Dag 2  – Proef het dorpsleven op Lombok

Vandaag ga je een kijkje nemen in het dorpsleven op Lombok. Vanuit Senggigi ben je er binnen een uur in de groene binnenlanden. Tijdens een wandeling door het Sasak dorp Bonjeruk vertelt de lokale gids over het leven op het platteland. In de dorpstuin gaan we op zoek naar rijp fruit zoals slangenhuid en -drakenvrucht. Tijdens een bezoek aan de school in het dorp kom je meer te weten over de hechte dorpsgemeenschap en hun ontwikkelingsprogramma. Ze zetten zich in voor duurzame projecten en het behoud van tradities. Een daarvan is het gebruik van planten in de voeding die een heilzame werking hebben. Samen met je gids maak je het gele drankje ‘Jamu’, het favoriete energiedrankje van de locals. Ondertussen zijn ze verderop al druk in de weer met de voorbereidingen voor de lunch. Kom je een handje helpen? Je eindigt de ochtend met een heerlijke rijsttafel.

Wij vinden deze excursie een leuke toevoeging voor families die graag ongedwongen contact willen maken met de lokale bevolking en meer willen leren over het traditionele plattelandsleven. De inkomsten komen ten goede van de lokale dorpsgemeenschap.
Decorative torn edge

Dag 3  – Eigen invulling

Een dag helemaal zelf invullen en genieten met elkaar. Zandkastelen bouwen aan het strand poederzand, een balletje overgooien in het water of neerploffen op een luie stoel bij het zwembad. Niks moet, alles mag.

’s Avonds kun je in Senggigi de zonsondergang bewonderen. Bij helder weer zie je aan de overkant de Agung vulkaan op Bali. Fijn dat in Indonesië de zon al rond 18 uur ondergaat, zo kun je samen met de kinderen van het uitzicht genieten voordat ze naar bed gaan.

Decorative torn edge

Dag 4  – Vertrek Senggigi

Na het ontbijt is het tijd om de tassen weer in te pakken. Vanuit Senggigi kun je alle kanten op gaan. Pak de boot naar Bali of de Witte stranden van de Gili’s. Zin in actie? Trek de binnenlanden in, waar je kunt fietsen naar het apenbos, of wandelt naar denderende watervallen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Palmenstrand Senggigi

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Surfen in Kuta Lombok
bouwsteen

Surfer’s paradise in Zuid Lombok

 • Zuid Lombok
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • € {35421},- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen in Tetebatu Lombok
bouwsteen

Fietsen naar het apenbos

 • Tetebatu
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 155,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Watervallen vanuit Senaru op Lombok
bouwsteen

Veters vast in watervalvallei

 • Senaru
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 210,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern