Riksja Family Indonesië

Naar boven

Tour de Borobudur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yogyakarta en Borobudur
 • Reisduur:
  4 dagen/3 nachten
 • Reissom:
  € 215,- per persoon
 • € 160,- per kind
Yogyakarta is het culturele hart van Java. Kan ik daar mijn kids voor warm maken? Zeker, want de komende dagen nemen we je mee op historisch avontuur. De stad van de becak’s (fietstaxi’s) brengt je naar het paleis van de sultan en levendige markten. Maar je komt hier voor de Boeddhistische tempel Borobudur. Je fietst door het Javaanse platteland tot aan de voet van deze heilige plek. Maak de klim via de negen niveaus op weg naar nirwana en bewonder het uitzicht op de top tussen de stupa’s.
Borobudur in Yogyakarta Indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Yogyakarta met kinderen

In de middag komen we aan in Yogyakarta en de chauffeur brengt ons direct naar het hotel. Het is maar een half uurtje rijden, maar door de hectiek en het getoeter op straat krijgen we gelijk het echte Azië gevoel.

Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen. Dat is makkelijk, want het moderne hotel heeft een zwembad op de binnenplaats. Je hebt hier nauwelijks door wat er buiten op straat gebeurt. Dat zien we vanavond wel als we op zoek gaan naar een restaurant.

Onze tip: Via Via restaurant, letterlijk om de hoek van het hotel

Decorative torn edge

Dag 2 – Yogya stad

We zitten zo centraal in Yogya, dat we veel te voet zouden kunnen doen. Maar een ritje met een becak is leuker én we kunnen rustig inswingen. Gelijk buiten de deur van het hotel staat een rijtje fietstaxi’s. De chauffeurs liggen lui in hun fiets te wachten op een volgende klant. We kijken elkaar aan … een chauffeur wakker maken is ook zo wat. Maar er staan al twee rijders enthousiast te wuiven. Where to go? Nou, tour ons maar rond.

Het paleis van de sultan is een van de belangrijkste attracties, met tentoongestelde kledij, wapens en koetsen van oude heersers. Grenzend aan dit paleis ligt een oude wijk met veel souvenirshops. Na wat afdingen keren we met een kleurrijke batik-doek terug naar het hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Fietsen naar de Borobudur

Vanuit Borobudur village stappen we op de fiets. Enthousiast begroet onze gids de werkers in de velden, het is duidelijk dat hij hier vandaan komt. Tussen de uitgestrekte rijstvelden ligt een klein dorpje. We stoppen bij een warung, een traditioneel winkeltje. Meer dan wat zakjes chips, flesjes water en wat vers fruit verkopen ze niet, maar het is precies wat we nodig hebben. Uit het dorpje komen kinderen nieuwsgierig een kijkje nemen. Met handen- en voetenwerk is het contact met onze eigen kids snel gemaakt.

We rijden tot aan de voet van de tempel. Het uitzicht over deze enorme tempel met alle stupa’s is overweldigend. De stupa’s worden momenteel gerestaureerd, je blijft dus onderaan de tempel en bekijkt deze van een afstand.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek uit Yogya

Na het ontbijt vertrekken we uit Yogya.

Vanuit hier kun je direct naar Bali vliegen waar je ondergedompeld wordt in Hindoeïstische taferelen en je kunt ontspannen aan de kust. Maar je kunt ook je reis richting het oosten van Java voortzetten. Hier ga je op expeditie naar de Bromo vulkaan.

Ga je niet op expeditie, maar wil je wel de Prambanan zien? Dat kan! We plannen een extra nacht voor je in. Op de extra dag kun je een bezoek brengen aan Java’s grootste Hindoe tempelcomplex; de Prambanan. Prambanan betekent “veel priesters”. In de reliëfs worden ze afgebeeld met een lange baard. Een auto met chauffeur brengt je hiernaar toe.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tour de Borobudur

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Surfen op Bali Indonesie
bouwsteen

Tijd voor actie!

 • Sanur
 • 4 dagen/3 nachten
 • € 380,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jeeptour over de Bromo vulkaan op Java in Indonesië
bouwsteen

Op Java-expeditie

 • Yogyakarta - Batu - Bromo vulkaan - Surabaya
 • 3 dagen/2 nachten
 • € {18605},- per persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Streetfood in Jakarta
bouwsteen

Streetfood Safari in Jakarta

 • Jakarta
 • 3 dagen/2 nachten
 • € {35373},- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern