Riksja Family Indonesië

Naar boven

Tempel bij het waterpaleis op Bali Indonesie

Wierook-offer in waterpaleis

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tirtagangga en Oostkust
 • Reisduur:
  4 dagen/3 nachten
 • Reissom:
  € 295,- per volwassene
 • € 215,- per kind
Met je sarong om laat je je hier onderdompelen in de wereld van Balinese tradities en rituelen. Van palmbladen leer je in het waterpaleis zelf offers vouwen om deze vervolgens, voorzien van geurige wierook, tijdens het tempelritueel te offeren. In het waterpaleis voelen de kids zich, uitgedost in traditionele kleding als een sarong en udeng, de koning te rijk!Een leuke bijkomstigheid na alle tradities: je slaapt in een hotel met zwembad én een koraalrif voor de deur. Vanuit je hotel wandel je zo met snorkel en flippers het water in voor een onderonsje met kleurrijke papegaaivissen.
Tirtagangga waterpaleis op Bali
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst aan de oostkust

De meeste gezinnen reizen vanuit Ubud of Sanur in circa 2,5 uur naar het ongerepte oosten. Over slingerwegen rondom de hoogste berg van Bali, Mount Angung, bereik je de oostkust. Hier geen massa’s aan reizigers, want strandliefhebbers moeten het doen met lavastranden. Bijzondere familiehotels zijn hier schaars, waardoor we de twee leukste plekjes in dorpjes rondom Amed alvast voor je hebben uitgekozen; alle twee een sfeervolle uitvalsbasis om het oosten te verkennen. Je slaapt in een knus hotel direct aan zee en met persoonlijke service. Je slaapt in een familiekamer met vide of twee kamers naast elkaar. Door de tuin loop je zo het strand op. Niet het mooiste strand van je Bali reis, maar wél een prima snorkelplek met een rif pal voor de deur.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Offers maken en snorkelstrand

In het oosten van Bali ligt Tirtagangga, een 20ste-eeuws waterpaleis, midden tussen spectaculaire bergtoppen en groene rijstterrassen. Vandaag ga je hier je eigen offertjes maken, en als je wilt neem je deel aan een echt tempelritueel. Nadat de chauffeur je heeft opgehaald en naar Tirtagangga heeft gebracht, word je verwelkomt in de tuin van het paleis.

Tussen Balinese beelden en torenende fonteinen ligt een rieten mat met bloemen en palmbladen klaar voor het maken van de offers. Uitgedost met een sarong en de mannen met een hoofddeksel (udeng) is het tijd om creatief aan de slag te gaan. Van palmbladen vouw je mandjes die je opvult met felgekleurde bloemen, rijst en geurige kruiden.

Decorative torn edge

Na het maken van de offers is het de hoogste tijd om ze volgens traditioneel gebruik te overhandigen aan de goden. De lokale gids vertelt je over het ritueel, waarna je plaatsneemt in de tempel. Als je wilt, spreek je samen met de gids het gebed uit. Met de geurige wierookstokjes zwier je in de lucht en neem je een slokje van heilig water. Aan het einde van het gebed kregen we rijst op ons voorhoofd geplakt en werden bloemen over ons hoofd gestrooid. Na de lunch word je weer teruggebracht: van het waterpaleis Bali naar je hotel.

De volgende dag ben je vrij en kun je doen waar je zin in hebt. Het lavazandstrand voor de deur is misschien niet heel aantrekkelijk vanwege de kleur, maar het hotel heeft een lekker zwembad voor een verfrissende duik. Voor de deur van het hotel ligt wél een kleurrijk koraalrif. Met je snorkel op loop je zo het water in voor het spotten van kleurrijke papegaaivissen. ’s Avonds kun je genieten van een adembenemende zicht van de palmen en de zee in het licht van de ondergaande zon. Terwijl bootjes aan de horizon kabbelen, zakt de grote oranje bol langzaam achter de horizon.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek oost Bali

Na het ontbijt neem je afscheid van het koninklijke leven. Het zal lastig zijn om de landelijke charme van de oostkust achter je te laten. Een auto met chauffeur brengt je naar de volgende bestemming.

Vanuit het oosten is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Lovina, waar je  dolfijnen kunt spotten en een mooie wandeling kunt maken langs plantages, tijdens  Expeditie kruidnagelpad. Of fiets door Bali’s groene hart tijdens Trappen door de sawa’s, waar je in circa 2 uur naartoe reist.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wierook-offer in waterpaleis

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Munduk wandeling op Bali
bouwsteen

Expeditie kruidnagelpad

 • Lovina en Munduk
 • 4 dagen, 3 nachten
 • € 235,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen bij Ubud Indonesie
bouwsteen

Op trappers door de sawa’s

 • Ubud
 • 4 dagen, 3 nachten
 • € 255,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern