Coronavirus IJsland

Algemene informatie

IJsland en corona

IJsland is redelijk goed door de coronapandemie heen gekomen. Het is een eiland en heeft daardoor maar een aantal manieren waarop je het land kunt bereiken. Daarnaast heeft IJsland in vergelijking met Nederland veel minder inwoners. De IJslandse autoriteiten traden al snel voortvarend op door o.a. testen, contactonderzoek, thuisisolatie en het in quarantaine plaatsen van reizigers.

Regels en restricties vanaf 27 april t/m 31 mei

Tot 31 mei is het verboden om naar IJsland te reizen wanneer je komt uit een gebied waar de infectiegraad hoger ligt dan 700 personen op 100.000 inwoners, of wanneer je er in de afgelopen 14 dagen langer dan 24 uur bent geweest. Aangezien dit geldt voor Nederland is het tot 31 mei niet mogelijk om naar IJsland te reizen voor een niet-essentiële reis. Hiervan uitgezonderd zijn reizigers die al gevaccineerd zijn, reizigers die kunnen aantonen dat ze het Covid-19 virus al gehad hebben én kunnen aantonen dat ze niet meer besmettelijk zijn.

Covid-19 maatregelen tijdens je IJsland-reis

Net als in Nederland heeft IJsland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • In IJsland dien je twee meter afstand van elkaar te bewaren en geen handen te schudden.
  • Mondkapjes zijn op de meeste plekken niet verplicht. Alleen op plaatsen waar je geen twee meter afstand kunt houden bent je verplicht een mondkapje te dragen, zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in sportscholen en in kapsalons.
  • Houd er rekening mee dat winkels en restaurants weliswaar open zijn, maar sommige faciliteiten beperkte openingstijden hanteren of een beperkte hoeveelheid mensen toelaten. Vooraf reserveren of online een ticket kopen kan verstandig zijn.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in IJsland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via riksjafamilyijsland@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 561 20 32.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.