Coronavirus Griekenland

Algemene informatie

Veilig reizen naar Griekenland met je gezin

Voor Griekenland is het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het vaste land en de eilanden van geel naar oranje gegaan. Mocht je binnenkort een reis in het vooruitzicht hebben richting Griekenland, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard doen we dit op volgorde van vertrek.

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers voorop. Te allen tijde. We plannen onze reizen dan ook alleen wanneer die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in Griekenland is op dit moment gelijk aan die van Nederland. Dat is vanuit de overheid een voorwaarde op op vakantie te kunnen gaan.

Voordat je op reis gaat naar Griekenland informeren wij je graag over de actuele lokale Corona-maatregelen op jouw bestemming. Wijs op reis betekent ook dat je als reiziger zelf je voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarbij is de belangrijkste regel: bekijk wat de voorschriften ter plaatse zijn en zorg dat je deze opvolgt.

Boek vóór 1 mei 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek

Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Covid-19 maatregelen tijdens je Griekenland-reis

Net als in Nederland heeft Griekenland een eigen set van regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Vanaf 8 september geldt er code oranje voor een deel van Griekenland, met name de eilanden hebben de code oranje gekregen. Het vasteland van Griekenland heeft nog steeds een code geel.
  • Vanaf 1 september hoeven reizigers uit Nederland geen negatieve Covid-19 test meer te overleggen bij aankomst in Griekenland.
  • Minimaal 24 uur voor aankomst dien je een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Het invullen van dit formulier is verplicht. Als je dit niet doet riskeer je een boete of kan je geweigerd worden. Vul hier het Passenger Locator Form in. Bij aankomst in Griekenland worden reizigers steekproefgewijs getest op corona.
  • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op ferries, in alle winkels, banken en overheidskantoren en in een aantal musea waar dit aangegeven staat.
  • Op de stranden zijn minder zonnebedden aanwezig en deze worden na gebruik schoongemaakt.
  • De ferries mogen halfvol varen. Gelukkig is het nog lekker rustig in Griekenland, maar wacht niet te lang met het boeken van je reis, zodat wij een plek op de ferries voor je kunnen regelen.
  • Restaurants zijn open, met afstand tussen de tafels.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op de bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugvlucht de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg in het vliegtuig de aanwijzingen van het cabinepersoneel op. Met minder handbagage ben je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je overigens in het vliegtuig weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn namelijk uitgerust met speciale HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om in de cabine geïnfecteerd te raken is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie en kindvriendelijke reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje.

Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. Je kunt ons bereiken via e-mail of bellen.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan ook onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie over het coronavirus vind je op de website van Riksja Travel.