BBQ op onbewoond eiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tolo
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Boottocht naar onbewoond eiland, BBQ op het strand
 • Reissom:
  vanaf € 300,- per volwassene
 • vanaf € 220,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.
In jullie familiereis Griekenland mag Nafplio eigen niet ontbreken.

Dag 1 – Aankomst bij het strand

Tolo is van oorsprong een vissersplaatsje, dat door de jaren heen uitgegroeid is tot een knusse badplaats. Voor de kust en in de kleine haven liggen nog volop vissersbootjes en als je ’s ochtends langsloopt laten de vissers vol trots hun vangst zien. Toen wij het nieuwe gedeelte van Tolo binnen kwamen rijden, hadden we zo onze bedenkingen, maar in het oudere gedeelte vonden we al snel een rustige, aangename sfeer. Je logeert hier in een klein hotel direct aan het kindvriendelijke strand zonder zwembad, maar wie heeft dat nodig zo dicht bij zee?! De Griekse eigenaar heet je van harte welkom en zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Overal binnen de accommodatie hoor, zie of ruik je de zee. Het smalle, maar langgerekte strand loopt langzaam af in zee waardoor het veilig is voor de kleintjes. Rol je handdoek uit op het strand of maak gebruik van de ligbedjes van het hotel.

Dag 2 – Boottocht met BBQ op het strand

Vandaag niet te vroeg op, als de kinderen dat tenminste toestaan. Rond half 12 haalt onze kapitein je op. Hij neemt jou, eventueel samen met andere families, op zijn boot mee naar een eilandje in de buurt. Het is een kleine boot geschikt voor maximaal 12 personen en er is geen toilet aan boord. Neem als het kan een snorkel en wat oud brood mee want het water is kristalhelder en er zwemt genoeg vis. Eenmaal uitgezwommen, steekt de kapitein op het kiezelstrand de barbecue aan. Brood met tzatziki, salades, kip souvlaki, Griekse gehaktballetjes en vers fruit staan er op het menu. En als je geluk hebt, vang je zelf nog een visje voor op de grill. De totale tocht duurt circa 4 uur. Terug in het hotel heb je nog de rest van de middag om te luieren of de omgeving verder te ontdekken.

Dag 3 – Blijven we in Tolo of gaan we naar Nafplion?

‘s Ochtends word je wakker en hoor je zacht de golven breken op het strand. Vandaag geniet je van de zon, de zee en het strand. Na een aantal uur op het strand is het wellicht alweer tijd voor wat anders. De historische havenstad Nafplion ligt op slecht 10 minuten rijden van Tolo. Hier vind je smalle straten met sfeervolle winkels, gezellige restaurants en oude forten uit de tijd dat de Venetiërs hier de baas waren. Voor een paar euro per persoon neem je een taxiboot naar het Bourtzi fort. Gelegen op een eilandje bij de ingang van de haven werd het in 1473 gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten en andere indringers.

Dag 4 – Vertrek uit Tolo

Nog een laatste wandeling over het strand en dan is het tijd om je koffers in te pakken en uit te checken. Ben je de Peloponnesos over geweest, dan is dit de laatste bouwsteen in jouw Griekenland familiereis en rijd je in ruim 2 uur terug naar de luchthaven van Athene waar je de huurauto inlevert. Met het zand nog tussen je tenen stap je het vliegtuig in.

Kun je nog geen genoeg krijgen van zon, zee en strand dan kun je na Tolo ook doorreizen naar Agistri, voor een verblijf op een klein familievriendelijk eilandje. Willen jullie echt alles van Griekenland zien en hebben jullie wel even de tijd? Dan kun je de boot pakken naar Naxos, het eerste eiland van jullie eilandhop!

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met