Grieks siesta moment

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gialova
 • Reisschema:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 175,- per volwassene
 • vanaf € 125,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
✓ Een van de mooiste kustplaatsjes van de Peloponnesos
✓ Blauwe lagune met Golden Beach in de verte
✓ Overnachten in een appartement, óf in de upgrade, aan het strand
✓ Optioneel een bootje huren in Pilos om de lagune te verkennen
strand Peloponnesos

Dag 1 – Aankomst bij het strand Peloponnesos

Afhankelijk waar je vandaan komt ben je vandaag tussen de 2 en 4,5 uur onderweg voordat je aankomt bij het knusse dorp Gialova. Wij vonden dit een van de leukste plekken tijdens onze eigen reis door de Peloponnesos. Een kleurrijke baai met helder water, ruisende pijnbomen en een strakblauwe lucht. Gialova is rustig en klein, maar heeft net voldoende tavernes om lekker te kunnen eten. Onderweg naar het strand wordt het landschap steeds droger, totdat je ineens in de verte de lagune ziet glinsteren. Stop onderweg bij een supermarkt voor de eerste boodschappen, zodat je bij aankomst direct een koel drankje kunt drinken, op je eigen balkon. Onze kinderen doken meteen het zwembad in. Wil je de volgende ochtend gebruik maken van het ontbijt, regel dit dan meteen bij aankomst. Je appartement ligt op een paar minuten wandelen van het strand en de boulevard. Hier vind je authentieke Griekse tavernes en terrassen, met uitzicht op de knusse vissershaven.

Dag 2 & 3 – Verblijf in Gialova

Wat je de komende dagen gaat doen is geheel aan jullie. Zandkastelen bouwen op het strand, een bootje huren voor een ochtend of zwemmen bij een van de watervallen op nog geen 10 minuten rijden. Bij Gialova zijn verschillende zeeslagen geweest waar je nog de overblijfselen van vindt in o.a. Pilos. In Pilos zelf is het bovendien prima lunchen op het centrale plein, waar de vele bomen zorgen voor voldoende schaduw. In het museum van het Neokastro kasteel vind je oude landkaarten en tekeningen van een van de vele zeeslagen. In het nabijgelegen natuurpark strijken elk jaar duizenden vogels neer in de lagune om te overwinteren. Wandel om het binnenmeer en wie weet spot je een flamingo, visarend of een een schildpad. Wij besloten om een bootje te huren en de lagune te verkennen. We kregen een koelbox mee, met water erin en een duidelijke uitleg hoe het bootje werkte. Het was heerlijk om te varen en hier en daar aan te leggen en het water in te duiken.

Dag 4 – Vertrek uit Gialova

Na deze heerlijke dagen aan zee is het tijd om verder te reizen. Wil je graag een stukje actie? Reis dan richting de bergen, waar je kunt raften door de groene Lousia-kloof en slenteren door middeleeuwse dorpen.  Nog geen genoeg van het strand en de zee? Ga dan barbecueën op een onbewoond eilandje.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Grieks siesta moment - comfort optie aan zee

 • Reissom:
  € 340,- per volwassene
  € 250,- per kind (t/m 11 jaar)
 • Vertrek:
  3 overnachtingen in comfortabel hotel direct aan het strand, ontbijt en zwembad

Heb je iets meer budget en stap je graag vanuit je hotel zo het strand op? Kies dan voor onze comfort optie direct aan zee. Via een pad door de schaduwrijke tuin met pijnbomen ben je er zo. De kamers zijn zeer comfortabel en de appartementen zijn zelfs voorzien van een keukentje. Wij hebben genoten van ons uitgebreide ontbijt in de groene tuin met uitzicht op de zee.

Variant
2

Corona-proof excursie: fietsen bij Gialova

 • Reissom:
  € 20,- per volwassene
  € 15,- per kind (t/m 11 jaar)
 • Vertrek:
  Fietshuur voor een dag

Houd je van fietsen? Dan regelen we fietsen voor je. En het is ook nog een corona-proof excursie. Je gaat op eigen gelegenheid naar de fietsverhuur waar je een mooie en passende fiets uitzoekt. Er zijn fietsen voor volwassenen én voor kinderen (in de maten 1.28m, 1.40 m en 1.56 m). De fietsen zijn inclusief slot en service en wanneer je het prettig vindt, kun je een fietshelm huren. Ook aan kinderzitjes zijn gedacht (achterop de fiets). Je fietst tussen oude olijfboomgaarden richting de Gialova-lagune. Hier vind je wel 270 verschillende soorten vogels. Met een beetje geluk spot je flamingo’s. Zin om te zwemmen of te snorkelen? Fiets dan verder naar het Voidokilia-strand; je komt er wanneer je door de duinen fietst.

Variant
3

Huur je eigen motorbootje

 • Reissom:
  € xx,- per volwassene
  € xx,- per kind (t/m 11 jaar)
 • Vertrek:
  inclusief 1 dag boothuur, exclusief benzine

Wij regelen een gemotoriseerd bootje voor je waar je zelf de zee mee opgaat. Je stuurt je boot tussen de vissers door en bekijkt Pilos en de omgeving eens vanaf het water. Stop bij een van de zandstrandjes in de baai voor een eigen meegebrachte picknick. De boot deint op de golven, terwijl de wind door je haren waait en de zon op het water schittert. Je hebt overigens wel een vaarbewijs nodig.

Deze bouwsteen is goed te combineren met