Op een klein stationnetje

bouwsteen

 • Reisschema:
  Diakofto – Kalavryta
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activteit:
  Treinrit van Diakofto naar Kalavryta en terug
 • Reissom:
  vanaf € 95,- per volwassene
 • vanaf € 65,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
✓ Afwisselende tussenstop op de route in het noorden van de Peloponnesos
✓ Met een moderne trein over een historische tandradbaan
✓ Door de Vouraikos-kloof, langs diepe kloven en watervallen, donkere tunnels en over bruggen
✓ Overnachting in een sfeervol hotel met spa

Dag 1 – Treinrit door de Vouraikos kloof

Uitkijkend over de Golf van Korinthe zie je aan de ene kant de bergen van Noord Peloponnesos en aan de andere kant Diakofto. Al snel ligt het dorpje achter je en rijd je tussen groene bergen, langs hoge rotswanden en de snelstromende rivier, via bruggen en nauwe tunnels, de kloof in. Op de steile stukken  wordt het tandrad ingezet. Wij konden niet stoppen met foto’s maken van het indrukwekkende landschap. 22 kilometer verder stap je uit in het historische Kalavryta; een dorpje met pittoreske pleinen, geplaveide straatjes en schattige kleine huisjes. In de winter wordt er geskied, in de zomer is het een stuk rustiger. Toch is het een gezellig plaatsje met winkeltjes en diverse tavernes waar je ’s avonds kunt aanschuiven op het terras. Je overnacht in een hotel van alle gemakken voorzien. Duik de spa in om optimaal te genieten.

Dag 2 – Terug naar Diakofto

Na het ontbijt neem je de kabeltrein terug naar Diakofto en stap je je huurauto weer in.

Als je kinderen wat ouder zijn (circa 7+), kun je ook op de terugweg halverwege uitstappen en in 4 uur bergafwaarts naar Diakofto lopen langs rivieren en kliffen, over bruggen en het spoor. Je trekt je wandelschoenen aan en pakt je tas en een dagrugzakje in. Laat de conducteur weten dat je deels wilt wandelen en hij regelt dat je bagage naar Diakofto wordt gebracht. Daar wordt deze voor je in bewaring genomen. Je haalt je bagage op bij het loket op het station van Diakofto en zoekt je auto weer op.

Een logisch vervolg van je reis de Peloponnesos is Olympia, waar de Olympische Spelen ooit begonnen. Ben je toe aan strand, ga dan bbq-en op onbewoond eiland.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met