Olympisch spelen met de kids

bouwsteen

 • Reisschema:
  Olympia
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 110,- per volwassene
 • vanaf € 75,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
✓ De bakermat van de Olympische Spelen
✓ Breng een bezoek aan de archeologische site en sprint over de atletiekbaan
✓ Twee overnachtingen in een hotel met een fijn zwembad
✓ Het kan hier vrij warm zijn: bezoek de site in de ochtend
Koken in Griekenland met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Olympia

Als je vanaf Delphi naar Olympia rijdt, volg je de kust van de Korinthische Golf. Geniet van het uitzicht en stop eventueel voor een duik in zee. Vervolgens steek je de Rion-Antirio brug over (tol ca. € 12,20), die sinds 2004 het schiereiland de Peloponnesos met het vaste land verbindt. Met zijn 2880 meter is dit een van de langste kabelbruggen ter wereld. Eenmaal op de Peloponnesos valt het meteen op hoe vruchtbaar en groen het hier is. Deze regio produceert de meeste olijfolie van heel Griekenland en het is ook een populaire wijnstreek. Je verblijft twee nachten in een kindvriendelijke accommodatie met zwembad, op korte afstand van het dorpje en de archeologische site.

Dag 2 – De geboorteplaats van de Olympische spelen

Door vroeg de archeologische site te bezoeken, vermijd je de grootste mensenmassa en het heetste moment van de dag. We adviseren wel eerst het interactieve museum te bezoeken, aan de rand van het dorp, dat de geschiedenis van de Spelen weergeeft. Het geeft jou en je kinderen een goed beeld van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Als je je ogen dicht doet en je fantasie de vrije loop laat gaan, kun je het triomfantelijke gejuich en gejoel nog horen. Naast de atletiekbanen, vind je hier meerdere tempels, baden en natuurlijk huisvesting voor alle atleten. In het archeologisch museum, tegenover de ingang van de site, kun je tot slot de belangrijkste vondsten uit de regio bewonderen. Gebruik de middag om lekker aan de rand van het zwembad bij te komen van alle inspanning.

Dag 3 – vertrek uit Olympia

Neem nog een laatste plons in het zwembad en pak dan je spullen in om je reis te vervolgen.

Afsluiten aan het strand? Reis dan af naar Tolo en maak dan een boottochtje naar een onbewoond eiland om daar te gaan barbecueën. Toch liever een bewoond eiland? Dan is onze bouwsteen Ahoy! eilandje in zicht iets voor jou! Dit kleinschalige eiland Agistri ligt op maar 1 uur voor de kust van Athene en is dan ook favoriet onder de Grieken zelf.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met