Tussen fruitgaard & zoutpannen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Delphi - Messolonghi
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 115,- per volwassene
 • vanaf € 85,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.
✓ Je landelijk tussendoortje
✓ Met mountainbikes de omgeving verkennen (optioneel)
✓ Lagunes en zoutpannen
✓ Minerale bodem met helende werking

Dag 1 – Plattelandsdorp vlakbij Messolonghi

Vandaag rijd je naar de westkant van de Peleponessos. Vanuit Delphi rijd je hier in zo’n anderhalf uur naartoe. Vanuit Tolo is het zo’n 4 uur rijden. Om de Golf van Korinthe te kunnen passeren, kun je over de fotogenieke tolbrug bij Patras. Eenmaal over de brug, laat je de autoweg snel achter je en rijd je door het glooiende groene landschap vol citroen en vijgenbomen.

Je logeert de komende dagen in een eigen huisje rondom het zwembad. De huisjes hebben allemaal airco en zelfs hordeuren. Ook een compleet ingerichte keuken, moderne badkamer, ouderlijke slaapkamer en goeie! slaapbank in de woonkamer. Er is een klein kinderbad voor de allerkleinsten en een speeltuintje met schommels en een wip tussen de olijfbomen.

Dag 2 – Mountainbiken of naar het strand

Voor wie zin heeft in wat actie staan de mountainbikes staan voor je klaar en wijst de eigenaar je graag op de leuke trails in de omgeving. De trails variëren qua lengte en moeilijkheid. Leuk is het om naar de Evinos rivier te fietsen, waar – zeker op een warme dag – je halverwege heerlijk kunt pootje baden. Of rijd met de auto naar de kust. De kiezelstranden zijn populair onder de Grieken, en een fijne plek om uitgebreid te lunchen in een van de tentjes. Hoewel onze kinderen toch het meest blij waren met wat frietjes, hebben wij echt genoten van de gevulde paprika’s en sardines.

Terwijl de kids ’s avonds alweer lekker lagen te slapen, zaten wij nog buiten met een flesje wijn en het geluid van krekels op de achtergrond nog even na te genieten de dag.

Dag 3 – Zoutpannen en het plaatsje Messolonghi

Messolonghi is ook echt een bezoekje waard. Dit nog vrij onontdekte plaatsje is het historische hart van de regio. Het ligt in de wetlands in een bijzonder vruchtbare omgeving waar Grieks zout wordt gewonnen. De mineraalrijke bodem heeft een helende werking. Ga hier dus gerust ook even modderbaden. Wij zagen de Grieken er flink op los smeren… Dit levert niet alleen hilarische foto’s op, maar is ook nog eens gezond!

Rijd naar Messolonghi over de lange dijk tussen de lagunes en zoutpannen en zie daar de traditionele visrederijen op palen. Aan het einde van de dijk zit een fijn strandje en de leuke lunchstek Alikes met uitzicht op de lagune. Neem voor de kids een verrekijker mee. Er zitten hier veel verschillende vogelsoorten en met een beetje geluk, spot je zelfs flamingo’s.

Dag 4 – Vertrek uit Messolonghi

Dit is een plek waar je makkelijk nog een nacht zou kunnen verlengen. Het zou je de kans geven om ook de vestingstad Nafpaktos mee te pikken. Deze kleine ommuurd stad heeft een enorm fotogeniek haventje met hele gezellige tavernes. Wanneer je ’s middags dan ook nog lekker van het zwembad kan genieten, maak je de kids ook meer dan blij.

Vanuit Messolonghi kun je makkelijk je rondreis vervolgen richting Delphi of zuidwaarts richting Tolo. Tolo is wel ruim 4 uur rijden. Je zou ook nog een tussenstop kunnen maken bij Olympia. Zo kun je toch de bakermat van de Olympische Spelen nog ontdekken. Het is ca. 2 uur rijden.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met