Mythisch koken bij Delphi

bouwsteen

 • Reisschema:
  Athene - Delphi
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Speurtocht in Delphi en Grieks koken
 • Reissom:
  vanaf € 180,- per volwassene
 • vanaf € 140,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.
✓ Speurtocht naar het mysterieuze Orakel van Delphi
✓ Typisch Griekse kookworkshop
✓ Ontspanning aan de Golf van Korinthië
✓ Slaap in een klein dorp met een haven, vol dobberende bootjes

Dag 1 – Aankomst in Delphi Griekenland

Nadat de huurauto bij je hotel in Athene is afgeleverd verlaat je de drukke stad en rijd je al snel de bergen in. Voordat je Delphi bereikt, kom je langs het pittoreske bergdorpje Arachova wat in de winter een skigebied is. Een leuke plek om even te stoppen, te genieten van het uitzicht en één van de lokale natuurproducten zoals kaas te proeven. We regelen je verblijf aan de Korinthische kust op 30 minuten rijden van Delphi. In het toeristische Delphi zelf is namelijk, zeker voor kinderen, niet veel te beleven. Je overnacht in een patiohotel in de kleine pittoreske vissersplaats Galaxidi. Na een rit van in totaal zo’n drie en een half uur is het lekker om een frisse duik in zee te nemen. Terwijl de kinderen op het kiezelstrand aan het spelen zijn, raden wij aan bij een taverne een vers gevangen visje te bestellen.

Dag 2 – Speurtocht in Delphi

Vandaag staat er een fotospeurtocht op het programma. We raden aan vroeg naar Delphi te rijden voordat het te heet wordt en de tourbussen uit Athene arriveren. Je kids krijgen bij binnenkomst een stapeltje foto’s, die gemaakt zijn op verschillende plekken in het museum en op de archeologische site, die ze terug moeten zien te vinden. Als ouder ontvang je achtergrondinformatie over de schatten, tempels en leuke mythologische verhalen. Zo is Ajax niet alleen een voetbalclub, maar ook een held uit de Griekse mythologie. Ook de locatie van de site maakt Delphi inspirerend. De site ligt tegen een helling van de Parnassos berg op zo’n 600 meter boven zeeniveau en wordt omringd door heuvels en valleien. In totaal heb je ongeveer drie uur nodig om het museum en de site te bezoeken. Zo ben je voor de lunch weer terug in je hotel en kun je ’s middags doorbrengen op het strand.

Dag 3 – Griekse pitta maken met je gastvrouw

Op je gemak sta je op en tijdens een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte jam en verse broodjes maak je kennis met de kookkunsten van je gastvrouw Chrisoula. Grote kans dat het smaakt naar meer. En dat treft, want vandaag gaat zij jou en je kinderen in anderhalf uur leren hoe je typische Griekse pitta (een soort hartige taart) maakt. Na de kookworkshop aan het eind van de ochtend (of de middag, dat overlegt Chrisoula ter plaatse met je) ga je natuurlijk je eigen versgebakken pitta proeven. De rest van de dag heb je de tijd voor jezelf. Slenter al fotograferend over de kinderkopjes door de smalle straatjes en langs de pittoreske jachthaven van Galaxidi. Bezoek het kleine, maar interessante maritiem museum of rijd naar één van de kleine strandjes aan de rand van het dorp voor een frisse duik in zee.

 

Dag 4 – Tijd om te vertrekken uit Delphi

Na een laatste duik in zee is het tijd om de auto weer vol te tanken en je reis te vervolgen. De meeste reizigers gaan naar Diakofto waar je de auto verruilt voor een rit per tandradtrein. Of reis naar Olympia, de bakermat van de Olympische spelen.

Toe aan ontspanning? Je kunt vanaf hier ook naar de knusse havenplaats Tolo waar je gaat varen op een boot, lekker zwemmen onderweg en een BBQ hebt op een eilandje.

Of heb je zin in een landelijk tussendoortje? Verblijf op een biologische boerderij in het hart van een landgoed met olijf en fruitbomen, in een prachtige natuurlijk omgeving nabij Messolonghi. De mountainbikes staan hier voor jullie klaar!

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met