Groener dan groen Andros

bouwsteen

  • Reisschema:
    Andros
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 312,- per volwassene
  • vanaf € 230,- per kind (t/m 11 jaar)
✓ Een na grootste eiland van de Cycladen
✓ Steile bergketens met beken en ravijnen
✓ Prachtige zandstranden
✓ Zachte winters en redelijk koele zomers
✓ Uitermate geschikt voor wandelliefhebbers
Andros Griekenland

Dag 1 – Aankomst op Andros

Na je ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar Rafina, een havenstad op ongeveer drie kwartier rijden van Athene. Hier vandaan reis je met de ferry naar Andros. Het is maar een korte ‘eilandhop’; je bent ongeveer twee uur aan het varen. De zee is azuurblauw en naarmate je dichterbij Andros komt, zie je dat het eiland groen en heuvelachtig is. Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Cycladen (Kyklos) betekent in het Grieks ‘cirkel’: alle Cycladen liggen in een cirkel om het centrale eiland Dilos heen. En Andros ligt het meest noordelijk.

Ook al ligt Andros relatief dichtbij Athene, het is vrij onbekend bij de toeristenmassa. En dat vinden we fijn. Ga je naar Andros dan ga je een beetje off the beaten track. Je overnacht dan ook kleinschalig, in een studio in hoofdstad Chora. Je reist er met een taxi naar toe. Let op: vanwege corona mag je met maximaal 3 personen (alleen je gezin) in een taxi. We regelen een tweede taxi bij meer personen. Uiteraard zit er een zwembad bij en op loopafstand vind je tavernes. Het strand? Dat is een kwartiertje lopen.

Dag 2 & 3 – Verken Andros op eigen gelegenheid

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit. Wij kunnen op voorhand wandelingen voor je regelen, zoals de route naar Apikia of naar de watervallen van Pithara. Ben je een ervaren wandelaar? Dan is de wandeltocht naar het Panachrantos Monastery een aanrader. Wil je wel het klooster bezoeken, maar houden jullie niet van wandelen? Ga dan met de huurauto op pad. Dit is makkelijk ter plaatse te regelen en geeft je veel vrijheid om op eigen gelegenheid (en in eigen tempo) het eiland te verkennen. Het klooster ligt hoog in de bergen; het uitzicht is dan ook fantastisch. Je kijkt uit over de vallei, op Chora en over de zee.

Voor de beste stranden hoef je niet ver te reizen. Op wandelafstand van je appartement liggen twee uitstekende stranden: Paraporti en Nimborio, Het mooiste strand ligt bij Batsi; hier vind je dan ook de meeste strand-fans. Vissersboten liggen hier voor anker in de haven. ’s Avonds is het heerlijk flaneren in Chora. En eten natuurlijk. Er is voor ieder wat wils.

Dag 4  – Bye bye Andros

Er komt een einde aan je verblijf op Andros Griekenland. Geniet nog van je laatste ontbijt hier en laat de kinderen nog heel even het zwembad in duiken. Heb je nog niet genoeg van Andros? Dan plannen we extra nachten voor je in. Is dit het einde van je reis? Dan sta je in zo’n twee uur weer op het vasteland. Maar is dit het begin van je reis? Dan kun je alle kanten op. Vanaf Andros varen ferry’s naar onder andere Tinos en Naxos. Zo liggen veel Cycladen-eilanden binnen handbereik.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met