Typisch Grieks langs ezelpad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amorgos
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Ezeltocht
 • Reissom:
  vanaf € 280,- per volwassene
 • vanaf € 210,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.
✓ Eén van de kleinste eilanden van de Cycladen
✓ Een 'off the beaten track'-gevoel
✓ Tocht op een ezel (voor de kinderen)
✓ Witte huisjes met blauwe accenten, oude mannen op het dorpsplein en pittoreske kerken en oude kloosters

Dag 1 – Aankomst in Amorgos

Op circa 2,5 uur varen van Naxos vind je het onontdekte Amorgos. Er is geen luchthaven op het eiland en er komen hier dus ook geen chartervluchten vol pakketreis-toeristen aan. Het is opvallend droog en dor op het eiland. Van april tot oktober is het hier bijna altijd zonnig en valt er nagenoeg geen regen, wat resulteert in een watertekort. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die je direct naar je accommodatie zal brengen. De eenvoudige, familievriendelijke accommodatie in de wit met blauwe stijl die typisch is voor de Cycladen ligt aan het rustige zandstrand van Aegiali. Het zwembad is vanwege het watertekort gevuld met zeewater. Je verblijft in een eenvoudig, sfeervol ingerichte studio of appartement met een koelkast en kitchenette welke misschien kleiner is dan je gewend bent. Dit is gebruikelijk in Griekenland, dus houd hier rekening mee.

Dag 2 – Ontdek Amorgos

Heb je kids tussen 3 en 11? Dan pak je vandaag aan het eind van de middag de bus naar het dorpje Lagada om vanaf daar een ezeltocht (van circa 1.5 uur) te gaan maken. Zij worden al eeuwenlang als transportmiddel op het eiland gebruikt. Om 18.00 maak je op het dorpsplein kennis met de ezels en hun vriendelijke eigenaar, die jullie tijdens de tocht zal begeleiden. We kunnen slechts 1 of 2 ezeltjes per gezin regelen, zodat de kinderen afwisselend wandelen of rijden. Je trekt door de smalle straatjes vervolgens het ezelpad op door de natuur op weg naar een oud kerkje. Zijn jouw kids ouder? Vanuit het dorp kun je in 3 uur om de vallei lopen met waanzinnige uitzichten. Je komt door slaperige witte dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Dag 3 – Vrije dag Amorgos

Wanneer je door de dorpjes op het eiland rondloopt, heb je af en toe wel het idee dat je op een filmset terecht gekomen bent. Witte huisjes met blauwe accenten, oude mannetjes op het dorpsplein en overal pittoreske kerkjes en oude kloosters. Het oudste en indrukwekkendste klooster op het eiland heet Moni Hozoviotissis. Het witgekalkte klooster is steil tegen een rotswand aangebouwd en stamt uit de Byzantijnse tijd (1088). Via een steil pad van 800 treden ga je zigzaggend omhoog. Het is een pittige klim om het te bereiken en wij raden het dan ook niet aan om dit met kleine kinderen (onder circa 8 jaar) te ondernemen. Eenmaal bij het klooster aangekomen (tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten), word je hartelijk door de monniken ontvangen met een koud glas water en typisch Griekse snoepjes. Om het klooster te bezoeken word je geacht je conservatief te kleden door je schouders en benen te bedekken.

Dag 4 – Vertrek uit Amorgos

Amorgos is een eiland waar veel families langer hadden willen blijven dan ze van te voren gepland hadden. Onze programma’s zijn flexibel en het is dan ook mogelijk om hier een extra nachtje in te plannen. Zeker voor wie van wandelen houdt, is er genoeg te beleven.

Vanaf Amorgos reizen de meeste gezinnen door naar het vulkanische Santorini met zijn zwarte lavastranden en fotogenieke dorpjes boven op de kraterrand.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met