Kalí Méra Aegina

bouwsteen

 • Reisschema:
  Aegina
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 205,- per volwassene
 • vanaf € 155,- per kind (t/m 11 jaar)
✓ Dichtbij Athene, maar toch kleinschalig
✓ Oude hoofdstad van Griekenland
✓ Mooie stranden
✓ Staat ook bekend om de pistachenoten
Aegina Griekenland met kinderen

Dag 1 – Kalí Méra Aegina

Oftewel: welkom op Aegina! Vandaag reis je met de ferry naar Aegina. De overtocht is niet al te lang, waarbij wij het altijd heerlijk vinden om de wind in onze haren te voelen op een ferry. De lucht is knalblauw, net zoals het water en het uitzicht is prachtig. De ferry komt aan in Egina-stad en wat je direct opvalt bij het binnenvaren van de haven is de vele boten die drijven op het water én de kerkjes die om de haven heen staan.

Je overnacht ook in Egina-stad, in een fijn appartement met terras én met zwembad. De kinderen kunnen direct het zwembad in, terwijl jullie op het terras een koud drankje pakken. Vanavond hoef je niet te ver te lopen naar een van de tavernes, om een hapje te eten.

Dag 2 & 3 – Alle tijd om Aegina te verkennen

Alle tijd om niets te doen, of om nog een dagje op pad te gaan. Wil je graag een rondje Aegina doen? Huur dan een auto voor een dag en cross over het eiland. Wil je liever iets actiever? Huur dan een fiets – je leest meer hierover onderaan de pagina. Wat ons betreft mag je de tempel van Aphaia niet overslaan. Dit is namelijk één van de mooiste klassieke tempels van Griekenland, die zelfs model stond voor het Parthenon in Athene. De tempel is rond 495 vóór Christus gebouwd en in nog zeer goede staat. Ook een tip is het onbewoonde eiland Moni, net voor de kust van Aegina. Voor ongeveer € 5,- per persoon stap je op de boot en vaar je in ongeveer 10 minuten naar de overkant. Je vindt hier een enkele taverne, veel rust en azuurblauw water.

Dag 4 – Tijd om Aegina te verlaten

All good things come to an end. En zo ook jullie verblijf op Aegina. Eigenlijk kun je alle kanten op vanuit Aegina. Er varen ferry’s naar zowel Poros als naar Agistri. Is dit het einde van de reis? Dan kun je zelfs in één dag terugreizen naar Athene en vanavond met je vlucht terug naar huis. Krijg je niet genoeg van Aegina? Dan regelen we graag extra dagen voor jullie.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietsen op Aegina

 • Reissom:
  € 30,- per volwassene
  € 20,- per kind (t/m 11 jaar)
 • Vertrek:
  Fietshuur voor een dag

Hoe leuk is het om Aegina te verkennen ‘op z’n Hollands’? Op de fiets dus! Na een heerlijk ontbijt wandel je naar de fietsverhuur. Je hebt de keuze tussen een hybride fiets, met 21 versnellingen, of een e-bike (tegen meerkosten). Bij de kosten van de huur zit ook help bij pech of een lekke band inbegrepen. Wel zo fijn dat je niet terug hoeft te lopen dan. Je krijgt een leuke routebeschrijving heen en terug naar Perdika (19,5 kilometer). Ook is het leuk om de kustroute te pakken. Ga je het binnenland in? Houd er dan rekening mee dat het al snel vrij steil wordt. Je hebt de hele dag de tijd om het eiland te verkennen. Op je eigen tempo. Wij namen een tas met lekkers mee, en onze handdoeken, zodat we de zee in konden duiken wanneer we wilden. In de middag gingen wij weer terug naar ons appartement. Om af te koelen in ‘ons eigen zwembad’.

Deze bouwsteen is goed te combineren met